Сеат смачка Вектра с бременна и две деца

Тежкият сблъсък стана точна на разклона за Винпрома

Сеат "Ибиза" връхлетя и удари под прав ъгъл, завиващ Опел "Вектра" до разклона за Винпрома по пътя Хасково-Димитровград. Колата излязла от аварийната лента в дясно и тръгнала да прави обратен завой, но без да даде мигач разказаха хора, които се представиха за очевидци на инцидента. В същото време по пътя за Хасково пътувал 27-годишния Георги Петров. Видял вектрата в последния момент и веднага скочил върху спирачките. За 15-те метра до сблъсъка обаче Сеатът нямало как да убие скоростта. Врязал се точно в шофьорската врата на опела и изпочупил краката на шофьора. До него била бременната му в 8-я месец 21-годишна съпруга. 15 минути след инцидента жената стенеше в Спешното в очакване на скенер. По първоначални данни не е пострадала толкова тежко като мъжът й, но тепърва ще се изяснява нейното и на бебето състояние.

На задната седалка в опела пътували 16-годишният племенник Васил, а до него 3-годишното дете на бременната - Стоян. Децата обаче били добре, отървали се само с уплаха, обясни детският лекар в Спешното д-р Анюта Лозева.

Водачът на Сеата не бе пострадал, спасен от задействалия се еърбег. Георги бе тестван за алкохол, но дрегерът показа 0. Момчето бе видимо шокирано от катастрофата, въпреки че по първоначални данни вината не изглеждаше да е негова. Заяви, че карал с не повече от 80 км в час, но видял другата кола в последния момент заради многото изпреварващи автомобили.

Г.Христов

На това място обичайно се правят много рисковани маневри
Вектрата пробвала да се промуши наляво през трафика, но завърши напълно потрошена
Най-много притеснения имаше за 21-годишната бременна в 8-я месец

На задната седалка са били две деца, но те не са пострадали
27-годишният Георги Петров се е връщал към Хасково
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини