ВиК-шеф стана началник на бежански лагер

Жельо Желев остава началник само на лагера в Пъстрогор

Бившият шеф на ВиК Харманли инж. Йордан Малинов изненадващо бе назначен за комендант на бежанския лагер в Харманли на мястото на досегашния началник Жельо Желев. Рокадата е от днес със заповед на шефа на Държавната агенция за бежанците. Желев вече ще се занимава само с центъра в Пъстрогор. Досега той управляваше двата лагера, но през цялото време стоеше в Харманли, където бежанците достигнаха 1500 души. Това е три пъти повече, отколкото в Пъстрогор.

„Нямам идея как ще се оправя новият, не ми се коментира“ лаконично каза по телефона Желев.

Новият шеф няма и ден стаж в системата на ДАБ, МВР, Агенция за закрила на детето или друга държавна служба, имаща отношение към бежанската криза. „Вероятно е виждал бежанец само през оградата“, бе един от първите коментари на работещите в центъра служители.

Да е без опит, но шеф, не е нещо ново за инж. Малинов. Той бе назначен за началник на харманлийското ВиК дружество през януари 2010, по времето на ГЕРБ. Служителите не го познавали, защото нито преди, нито след отстраняването си преди три месеца, е работил във ВиК-сектора, разкри сегашният управител Стефан Тончев. Малинов е бил шеф и на предизборния щаб на ГЕРБ за местните избори през 2011-та година. В момента е общински съветник в местния парламент.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини