ОДЗ №3 в Димитровград е с нов директор

ОДЗ №3 в Димитровград е с нов директор

С нов директор е ОДЗ № 3 в Димитровград. Начело на детското заведение, което обединява филиалите в кварталите "Черноконево" и "Марийно" е Боряна Борисова.

Тя е победител в конкурса, обявен в началото на септември от Община Димитровград, коментира началникът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова. Освен за ОДЗ №3, конкурси за директорския пост бяха обявени и в ОДЗ "Лилия" -кв.Изток и ОДЗ "Д-р Теньо Стоилов" -Меричлери.

За ОДЗ "Лилия" се е явил само един кандидат, който обаче не събрал необходимите точки, за да бъде класиран, поясни Шаркова.

За шефската позиция в градината в Меричлери не е имало кандидати. За двете ОДЗ-та ще бъдат обявени по-късно нови конкурси.

Завършено висше образование с образователно-квалификационна степен „бакалавър” или „магистър”, бе едно от условията за кандидатите за директорските места. Те трябваше да имат и професионална квалификация „учител” или педагогическа правоспособност, която позволява да се изпълнява нормата за задължителна преподавателска работа на директор в детска градина. Нужен бе и стаж минимум 3 години на учител в градина.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ka
    katq_1415103167
    9 -2
    14:10, 4 ное 2014
    Г-н Димов,давайте път на младите хора от града. Защо всички учат и после бягат в големите градове и по чужбина, защото тези конкурси не им дават шанс.Смятам, че един млад човек ще се доказва и ще работи повече отколкото всички, който се натискат до пенсия на тези места.
  • 2
    Ма
    Мариела
    0 0
    19:44, 4 ное 2014
    Никъде в статията не прочетох,че кандидатите трябва да имат диплома магистър-публичен и педагогически мениджмънт.
  • 3
    12
    125_1415205251
    0 0
    18:31, 5 ное 2014
    А защо трябва да имат такава диплома?Изискванията са според Наредбата,квалификациите,които посочвате могат да бъдат бонус,за подпомагат работата на директора,но не и условие той да заеме тази длъжност.
Последни новини