Отново набират средства за дете от Димитровград, което се нуждае от лечение

Малкият Александър Господинов, снимка "Ангел Парк"

От подкрепа се нуждае още едно семейство от Димитровград. Подобно на историите, които и преди сме ви разказвали, и тук става дума за живота на едно дете и жизненоважното лечение в чужбина.

Малкият Александър Господинов е на 4 години. Ражда се недоносен и тежи едва 850 грама. С това лекарите обясняват бавното му физическо развитие, а когато е на годинка след многобройни консултации е поставена диагнозата  “Детска церебрална парализа”. Умственото развитие на малкото момченце, за радост е съхранено.

От раждането му близките се борят за пълноценния му живот чрез операции и ежедневната физиотерапия. Не спират и да търсят нови методи за лечение, с които да помогнат на Алекс да проходи. Това е и мечтата на майката Галя Димитрова.

През май 2014 г. семейството се доближава с крачка до най-съкровеното си желание. Тогава в Русия е извършена още една интервенция на Алекс, която подобрява състоянието му. С подкрепата на много хора и фирми става възможно това пътуване, за което Галя е изключително благодарна.

Днес Алекс отново има нужда от помощ, защото година след последната операция, трябва да се извърши и втора такава, пак в Русия. След това лечението на Алекс ще продължи в Китай. Нужната сума от 15 000 евро е непосилна за близките. Отскоро Алекс е без баща, който напуска този свят, не издържал на тревогите и напрежението.

Затова майката се обръща отново към хората с добри сърца, ако имат желание – да помогнат Алекс да оздравее.

В каузата преди дни се включиха и групите за народни хора “Тракия” към читалище “Христо Ботев в Димитровград”. След близо месец – на 12 декември, заедно с танцьори от Хасково и Стара Загора те организират фестивал в Спортна зала “Младост”, който ще бъде в подкрепа лечението на малкия Александър. Покани за мероприятието можете да намерите в читалището, намиращо се в бившето кино “Химик”.

Банковата сметка на детето:

Александър Николаев Господинов
IBAN-BG78PRCB 9230 1045 5581 10
BIC-PRCBBGSF
Прокредит Банк

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини