Отлагат за утре решението за стачката в димитровградските градини

Срещата на представители на двата учителски синдиката към КНСБ и КТ "Подкрепа, на която трябваше да се реши дали работещите в димитровградските детски градини да преминат към стачни действия, се отлага за утре - 27 януари. Това коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Костадинка Ангелова от синдикат „Образование” при КТ „Подкрепа”.

Днес от синдиката са внесли в Общината своето предложение за решаване на проблема с увеличението на заплатите на педагогическия персонал към тукашните ОДЗ-та. Ангелова не пожела да конкретизира какво включва предложението, докато по темата не се произнесе ръковоството на Община Димитровград.

Припомняме, че повод недоволството на заетите в детските градини стана недостиг на средства за увеличение на заплатите на педагогическия персонал. Въпросното увеличение е залегнало в анекс към националния колективен трудов договор, но не е получено в пълен размер от всички работещи. В детските градини бе пусната  и анкета от КНСБ и КТ "Подкрепа" дали да се премине към стачни действия. Последва и среща с ръководството на Общината, на която въпроса бе дискутиран в детайли.

По-рано днес кметът Иво Димов коментира, че няма как непрекъснато да се увеличават средствата за дофинансиране на фонд "Работна заплата" в ОДЗ-ата. Евентуално решение на проблема е въвеждането на делегирани бюджети в градините.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини