Citroen C-Metisse с престижна награда в Женева

Това купе от високия клас с предизвикателен дизайн, с най-високи стандарти на комфорт при пътуването и изключителен респект към околната среда, спечели доверието на авторитетно жури, което се оглавява от Кристиан Филипсен, а негови членове са:Серж Белю, главен редактор на сп. Automobiles Classiques;Ксавие Диксо, дизайнер, директор по иновациите във Vuitton;Харм Лагаи, бивш дизайнер на Porsche;Карл-Гюстав Магнусон, бивш дизайнер на Knoll (компания, производител на мебели);Самуел Ман, колекционер (победител в LVC Concours Award 2005);Гордън Мъри, бивш инженер в F1 Brabham и McLaren;Лоренцо Рамачоти, дизайнер, бивш директор по дизайна в Pininfarina;Стюарт Рийд, ръководител на Транспортния факултет в калифорнийския "Арт Сентър Колидж за дизайн".


Представен през 2006 г. на Автомобилното изложение в Париж, C-Métisse е концептуален автомобил, който моментално възбужда човешката страст. С изтеглени линии и пропорции, оцветен в огненочервено, с впечатляващо отваряне на вратите (четири врати и четири равностойни места) и благородните материали, от които е изработено вътрешното оборудване, автомобилът веднага предизвиква усещането за модел от висшата класа на купетата в сегмента Grand Tourisme.




Авангардното и интелигентно решение при C-Métisse съчетава в себе си емоционалното и рационално възприятие на автомобила, както и постигането на най-високи екологични норми. Хибридното захранване, подобрената аеродинамичност и намалената маса осигуряват на C-Métisse такива показатели, които са достойни за един истински спортен автомобил (ускорението от 0 до 100 км/ч е само за 6,2 сек при впечатляващ разход на гориво от 6,5 л за изминати 100 км при смесено управление) и емисии на CO2 от 174 мг/км.C-Métisse илюстрира по най-добрия начин волята на Citroen да предлага на клиентите си авангардни решения за своето време с дългосрочна проекция в бъдещето, в основата на която е удоволствието от пътуването.




По време на пресдните на изложението в Женева, 6 и 7 март 2007, C-Métisse беше показан на щанда на Louis Vuitton
Източник: ittechnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини