Ново подразделение от Lamborghini

Щатите са най-големият пазар за Lamborghini, затова е и малка изненада, че италианската компания за суперавтомобили планира да създаде свое подразделение, което да отговаря само за САЩ – първата по рода си извън Италия. В момента Lamborghini реализира 40 % от продажбите си в Щатите, като числата нараснаха видимо – от 100 продажби през 2001 година до близо 900 през изминалата. Същевременно дилърите, които предлагат автомобили на италианската марка, нараснаха от 14 на 30.

Новата марка ще се казва Automobili Lamborghini America LLC и ще бъде оглавена от Пиетро Фригерио , настоящия регионален мениджър продажби за западните Щати. Все още предстои да се избере мястото, където ще бъде базирана новата фирма, но вероятно това ще бъде някой от бреговете.

Настоящите дилъри трябва да изчакат няколко седмици, за да получат допълнителна информация за елементи от бюлетини на компанията до специални изисквания от клиентите. Новата база в Щатите би трябвало да премахне именно този момент с чакането и ще позволи на Lamborghini да действа по-гъвкаво със своите дилъри.
Източник: rs-auto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини