Volkswagen CC

Луксозното четириврати псевдокупе на Volkswagen ще бъде наречено с простото наименование СС, когато влезе в производство през следващата четвърт на годината. Това означава, че цялото има Passat CC отпада като вариант. Първоначалното име бе възприето, тъй като CC се базира на същата платформа, която се ползва и от седана Passat. В действително обаче трябва да се признае, че новият модел е с 5 сантиметра по-нисък, докато същевременно е с 3 сантиметра по-дълъг.


Новото име се появи на официалната електронна страница на Volskwagen заедно с няколко снимки и данни да интериора. Сред новите екстри, които са известни за модела, са електронно задвижван панорамен покрив, определено спортен интериор с подобни на състезателни задни седалки, уникален волан и touchscreen control, навигационна система с хард диск с камера за задно виждане.


СС ще се предлага в Щатите стандартно с 2-литров TSI двигател с мощност от 200 к.с. и въртящ момент от 280 Нм, като ще се предлагат шестстепенни ръчни и Tiptronic автоматични трансмисии. Иначе флагманът ще идва с 3.6-литров FSI агрегат с мощност от 280 к.с. и въртящ момент от 360 Нм. Съответно 3.6-литровият TSI модел идва стандартно с Tiptronic предавателна кутия. Иначе за други чужди пазари ще има и 1.8-литров TSI модел с мощност.


Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини