Nissan GT-R подобри рекорд

От централата на Nissan съобщиха, че суперспортният им модел GT-R е постигнал време за обиколка на легендарната писта Нюрбургринг от 7 минути и 29 секунди, съобщава Автопрес 2001.

Използваният автомобил е бил стандартна версия, оборудван със стандартния японски гуми.
Зад волана на колата е бил главният тест пилот Точио Сузуки, а неговото постижение е било с девет секунди по- добро от предходното най- добро.

Предходното постижениеот 7 минути и 38 секунди, регистрирано отново от Точио Сузуки, подреди Nissan GT-R сред най- бързите серийни автомобили в света.

„По време на миналогодишните тестове бяхме вбесени от условията на Нюрбургринг и винаги сме вярвали, че GT-R- ът може да слезе под 7 минути и 30 секунди", споделя Казутоши Мизуно, главен инженер на новия GT-R.

„С постижението си от под 7 минути и 30 секунди, GT-R се доказа като почти най- бързия сериен автомобил в света. Поставихме си за цел да построим многолик суперспортен автомобил, достъпен за всеки, по всяко време и на всяко място- смятам, че GT-R изпълва това обещание", допълва той.

Първите доставки на новото поколение на Nissan GT-R в Япония бяха осъществени през декември миналата година, а в Съединените Американски Щати и Канада, колата ще бъде достъпна за закупуване през юли.

В Европа това ще се случи в началото на следващата година.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини