Петкова кани работна група от „Росатом“ на разговори за „Белене“

Министърът на енергетиката Теменужка Петкова е изпратила писмо догенералния директор на Държавната корпорация за атомна енергия на Руската Федерация "Росатом" Сергей Кириенко за определяне състава на работната група, свързана с проекта „Белене“. Това съобщават от Министерството на енергетиката.

От ведомството на Петкова допълват, че в групата от българска страна ще участват изпълнителните директори и експерти от „Български енергиен холдинг“ (БЕХ) ЕАД и „Националната електрическа компания“ (НЕК) ЕАД.

Петкова е отправила покана към руската страна да посети България в периода от 15 до 30 август. В рамките на тази визита можели да продължат детайлни разговори по сътрудничеството в ядрения сектор.

След решението на международния арбитраж в Женева българската и руската страна създават съвместна работна група. Тя ще разгледа възможните варианти по проекта „Белене”.

Експертите ще обсъдят в детайли взаимоизгодните и за двете страни опции по проекта „Белене“. Задачата им е да предложат решение в най-кратки срокове, посочват от енергийното ведомство.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини