Започва обучение на димитровградските деца с финч роботи

    От 18 откомври в Градска библиотека "Пеньо Пенев" в Димитровград започва обучението с т.нар. роботи финч в рамките на Европейската седмица на кодирането. Димитровградската библиотека  е една от десетте в страната, която ще получи нововъведението, представляващо образователен програмен гид и развиват творчеството и фантазията на децата. Групите ще са от по 10 деца на възраст между 8 и 11 години.

    Роботите финч се използват за обучение по компютърни науки. Дизайнът и функционалността му са резултат от четири годишно проучване на института Carnegie Mellon. Предназначен е да подпомага овладяването на редица езици за програмиране.

    Обучението ще продължи до 25 октоммври, като ще премине, освен през библиотеката и през СУ "Васил Левски" и ОУ "Алеко Константинов". Такова ще бъде провеждано и в Детски и младежки център, както и в регионална библиотека "Христо Смирненски" - Хасково.

    Роботите са закупени от посолството на САЩ у нас по съвместен проект с фондация "Глобални библиотеки". Освен димитровградската библиотека още девет библиотеки от цялата страна са включени в пилотния проект - Пловдив, Варна, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Търговище, Разград и Габрово, съобщиха от Общината.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини