Димитровградчани се представиха достойно на Световното първенство по джу джицу

Достойно се представиха трима димитровградски състезатели по джу джицу на Световно първенство за юноши, което се проведе от 17 до 19 март в Атина, информират от СК "Бугари". 

Ивайло Костов, за който това е второ участие в световно първенство се нареди на 9-то място в крайното класиране. Той е загубил първата си среща от полски състезател, а в репешажа е постигнал три поредни победи. В четвъртата среща Ивайло не е успял да се наложи над кипърски състезател и това е довело до 9-ото място.

За другите двама представители на Димитровград - Никола Балев и Даниел Чакъров това е било първо участие на подобно състезание.

Никола Балев е направил отлично представяне в същата възрастова група като е завършил на 7-мо място в най-тежката категория 81+,  След силна среща срещу състезател на Гърция Никола е продължил в репешажа за третото място, където е отпаднал след дисквалификация.

В категория 60 кг. и възрастова група 15-18 години Даниел Чакъров е започнал на старта със загуба от представител от Италия и е отпаднал в репешажа от украйнец. 

От СК "Бугари" са доволни от представянето на своите състезатели, продължават подготовка за успешно участие в Европейското първенство в Букурещ през октомври. Благодарности от клуба отправят към Община Димитровград, която е подпомогнала условията за подготовка на местните състезатели. Тази година СК "Бугари" празнува 10 години от основаването си.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини