Обилен снеговалеж в Родопите, пътищата проходими при зимни условия

В три области - Смолян, Кърджали и Хасково, е обявен жълт код за снеговалеж, обяви Националният институт по метеорология и хидрология на БАН.

Жълтият код е най-слабата степен за предупреждение за опасност. Той означава, че има повишена вероятност за опасни метеорологични явления и са възможни щети. времето. Жълтият код е предупреждение да не се предприема неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

В останалата част на страната кодът е зелен, което означава, че опасност няма, макар че са възможни валежи.

Седемстотин машини и 1200 човека почистваха пътните настилки от републиканската мрежа в районите със снеговалеж през изминалата нощ. Всички пътища са проходими при зимни условия, съобщи агенция "Пътна инфраструктура".

Най-силен през нощта бе снеговалежът в Родопите. Ограничено е движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по път II-37 Батак – Доспат, път III-842 Белово – Юндола, по път II-35 Троян – Кърнаре, в прохода "Петрохан", както и в "Превала" и "Шипка". Ограничено е движението и за моторни превозни средства над 10 тона в проходите "Вратник" и "Твърдишки". В "Дюлински" и "Пампорово" е забранено движението на моторни превозни средства над 3.5 тона.

Без ограничения е преминаването през "Айтоски", "Котленски", "Обзорски", "Печинско", "Предел", "Републиката", "Ришки" и "Рожен".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини