Peugeot представи 3008 и 308 СС в Дубровник

Компанията представи за пръв път технически данни за хибридния 3008, както и нов модел през есента.

Френската компания Peugeot представи пред международната преса кросоувъра 3008 и купе-кабриолета 308 СС на тест в Дубровник, Хърватска. Производителят залага големи надежди на новия си кросоувър, който се сглобява в легендарния завод в Сошо. Моделът съчетава предимствата на SUV, ван и хечбек. Toй обединява качества като удоволствие от управлението на висок автомобил, отлични характеристики на пътя и ниски вредни емисии.
Дизайнът е модерен, а интериорът изключително красив и функционален. Пътниците се наслаждават на простор и комфорт, а за повече светлина и видимост 3008 предлага стъклен покрив с площ 1,60 м².
Интериорът Multiflex се модулира по желание. За целта подът на багажника може да заема 3 положения, а облегалките на задните седалки се сгъват. В този случай и при положение масичка на предните седалки, 3008 се сдобива с изцяло равен под, от долната част на задния капак (hobby) до арматурното табло. Автомобилът разполага с Head up display, чието ниво на цифрите може да се регулира според желанията ви. Новост е и Distance Alert, функция, която позволява да се спазва безопасна дистанция спрямо автомобила отпред, според скоростта на движение.
Товарният обем се увеличава от 512 л (или 432 дм³ по VDA) на 1 604 л (или 1 241 дм³ по VDA) до предните седалки.
Изключително устойчивата каросерия, предният мост тип псевдо McPherson и деформируемата греда на задния мост са основните фактори за пътните качества на 3008.
Използвана в две от модификациите на 3008 (1,6 литра ТНР и новия 2,0 литра HDi FAP), системата Dynamic Rolling Control в задния мост осигурява отличен контрол над страничното накланяне на автомобила и оптимално действие на амортисьорите.
Друга новост е системата Grip Control, която включва функция против плъзгане на колелата и гуми Mud & Snow. Тя позволява оптимизиране на двигателната способност на предните колела на 3008 в реални off-road условия. Водачът разполага с бутони за избор на един от 5-те режима : Стардартен, Сняг, Всъдеход (Кал/Земя/Мокра трева), Пясък и ESP off.
Peugeot 3008 не разполага с типично задвижване на четирите колела, но от 2011 г. в гамата ще се появи хибрид с дизелов двигател. Предният мост ще разполага с 300 Нм от двигателя с вътрешно горене, а задният - с 200 Нм от електромоторите, монтирани в колелата. Общият среден разход ще бъде около 4,1 л/100 км, което е много добра цифра за кросоувър.
От Peugeot официално потвърдиха, че през есента ще представят нов модел ван, който ще се предлага във варианти с 5 и 7 места. Засега не е ясно каква платформа ще използва и какво име, но със сигурност ще бъде цифра.
Купе-кабриолетът 308СС пък е много добър избор за млади и енергични клиенти. Нисък, със силно скосено предно стъкло, добре изразена предна броня, скулптурирани странични части, хромиран кант под стъклата, оригинален капак на багажника и модерни задни светлини, 308 СС притежава забележителна индивидуалност.
Интериорът носи духа на "гран туризмо", подсилен с псевдо двоен дифузьор отзад. Сгъваемият покрив се отваря с натискането на един бутон за 20 секунди. Цялата операция може да се наблюдава на сгъваемия цветен дисплей. Забележителното при модела е световният дебют на системата Airwave, която представлява нагревател на предните подглавници с регулиране на температурата/дебита на топлия въздух.
Източник: speed-press.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини