10 °C

Изстрелват десетки ракети в Димитровград

Десетки ракети ще бъдат изстреляни на 13-ти април в парк "Марица" до вековното дърво - пред чешмичката от 10.00ч.в Димитровград, когато Моделен клуб към ОП "Детски и младежки център" ще награди победителя в организираният от тях  общински конкурс "Интеркосмос".

Тогава ще се проведе и втори етап на състезанието "Интеркосмос", т.е. ще бъдат изстреляни изработените ракетни модели.

Всеки състезател, който е изработил ракета ще я изстреля, състезавайки се за награда.

При стартиране на моделите се засича времето от отделяне на модела от стартовото място до кацането на модела или до изчезването му от хоризонта.

Сумата от точките от старта и изработката ще определят победителите. Състезателят с най-много точки ще бъде победител.

Класиралите се на I-во II-ро и III-то място ще получат медали и грамоти, осигурени от организаторите. Ще има и Награда за най-малък участник. Всички участници извън класирането ще получат грамоти за участие.

Ясни са вече и класираните участници в първия етап на конкурса, в раздел изобразително изкуство, където участниците рисуваха на тема: „Моят космос“:

I място

Симеон Вълев- 5 клас ОУ ,,Алеко Константинов‘‘

Ивет Иванова-7 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Димитър Колев – 4 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Борислав Бонев -3 клас ОУ ,,Алеко Константинов‘‘

Даниел Добрев – 2 клас СУ ,,Любен Каравелов‘‘

II място

Дамяна Костова - 4 клас ОУ ,,Алеко Константинов‘‘

Парис Кирилова- 6 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Велиана Димитрова – 7клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Ангел Трандев - 2 клас СУ ,,Любен Каравелов‘‘

Кристиян Савов - 2 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

III  място

Петър Делчев – 4 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Габриелла Еллул – 7 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Анета Юлиянова – 6 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Владислав Тончев – 7 години ПГ към ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Христина Велчева – 1 клас Школа по изобразително изкуство ,,Палитра‘‘

 

С наградените рисунки ще бъде подредена изложба в АРТ пространството на ОП ”Детски и младежки център”.

Конкурсът е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания, за осмисляне свободното време на децата и да ги приобщава към съвременните тенденции в развитието на космонавтиката.

Основните цели на конкурса са популяризиране успехите на световната наука и техника в изследването и усвояването на Космоса; да запознае децата и младите хора с постиженията на българската наука и техника за космически изследвания и наблюдения и тяхното приложение в практиката; да съдейства за развитието на фантазията, творческата активност и интерес към изучаването на естествените и технически науки и да развива интелектуалните способности на учениците.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 21.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалната ви реализация е от първостепенна важност за вас. И днес няма да изневерите на себе си, и с отговорното си поведение ще насочите енергията си в тази посока. Бъдете по-гъвкави при вземане на решения и ще стъпите на вярната пътека. С прозорливостта си печелите преднина, очакват ви придобивки.
21 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще работите, както и до сега, отговорно и с нужното темпо, за да приключите започнатите задачи. В професионалната сфера са възможни размествания, предизвикани от промени, които вече са в ход. Но всъщност, вие сте подготвени и това няма да се отрази на настроението и активността ви.
21 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Повечето от вас ги очаква работа днес, тъй като сте решили да довършите нещо започнато, а не ви се иска да го отлагате. Имайте повече търпение, когато ви се налага да разрешите битов проблем. Всичко става по-лесно с усмивка. Близките ви насърчават да се заемете с идея, която имате отдавна, и която наистина звучи интересно.
21 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Започвате деня с прекрасно настроение, и ако то остане такова до края на деня, значи последният е бил успешен. Няма да има пречки за енергията и способностите ви, така че действайте смело и не се страхувайте от недоразумения. Правете нещата такива, каквито вие смятате за правилни, а оценките оставете за другите.
21 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес работата ще си срещне с нови хора, с които ще ви се наложи да си сътрудничите. Това в определени моменти може да се окаже трудно, затова постарайте се отрано да предразположите околните към себе си и да вникнете в това което искат те от вас. Ще ви е по-лесно ако имате ясни цели и ги заявявате достатъчно високо. Вечерта ви очаква приятна изненада.
21 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Прекрасен ден за вас Деви. На мнозинството от вас днес им предстои да видят сбъдването на някои от най-съкровените си надежди. Радостта ви е напълно заслужена. По-важното обаче е, че ви предстоят още много приятни мигове тази седмица.
21 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате сериозно ситуацията около себе си днес и се стараете да достигнете до най-доброто решение, което можете да вземете за момента. Едва ли ще ви е лесно обаче, тъй като ставате свидетели на сложни отношения между деловите си партньори. Получавате подкрепата на ценен за вас човек и съвсем скоро ще съумеете да се справите.
21 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С интерес ще приемете предизвикателствата днес. При малко късмет, какъвто няма да ви липсва, и усилия от ваша страна ще получите онова, което търсите. Моментът е подходящ и за пътуване. Тревогите от последните дни ще останат спомен, към който няма да ви се връща.
21 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Статуквото в момента изглежда напълно ви устройва. Не губете време да се чудите как да угодите на някого. Направете най-доброто за себе си и се наслаждавайте на резултата. Ще се изненадате, когато видите сияещото от благодарност лице на любимия човек. Няма за какво да се тревожите.
21 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде успешен и с каквото и да сте заети ще го приключите доволни от постигнатото. В хода на събитията край вас е възможно да убеждавате някого в правотата си, но това няма да ви притесни, щом перспективите са обещаващи. Вечерта се посветете на нещата, които ви карат да се чувствате добре.
21 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Доброто ви самочувствие е факт, който се забелязва от всички. Причина за него е и професионалното ви усъвършенстване, и финансовата ви стабилизация. Нова личност ще играе все по-важна роля в живота ви. Добре е да я опознаете по-отблизо и да разберете до колко можете да й се доверите.
21 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Макар и да не следвате програмата си, случващото се днес ще ви създаде положителни емоции. Ще гледате проникновено и ще търсите обяснение за всичко, но вътре в себе си. Не отхвърляйте нечие желание за повече близост, може би то ще ви даде онова, от което се нуждаете сега.
21 фев 2020
Последни новини