6 °C

Изстрелват десетки ракети в Димитровград

Десетки ракети ще бъдат изстреляни на 13-ти април в парк "Марица" до вековното дърво - пред чешмичката от 10.00ч.в Димитровград, когато Моделен клуб към ОП "Детски и младежки център" ще награди победителя в организираният от тях  общински конкурс "Интеркосмос".

Тогава ще се проведе и втори етап на състезанието "Интеркосмос", т.е. ще бъдат изстреляни изработените ракетни модели.

Всеки състезател, който е изработил ракета ще я изстреля, състезавайки се за награда.

При стартиране на моделите се засича времето от отделяне на модела от стартовото място до кацането на модела или до изчезването му от хоризонта.

Сумата от точките от старта и изработката ще определят победителите. Състезателят с най-много точки ще бъде победител.

Класиралите се на I-во II-ро и III-то място ще получат медали и грамоти, осигурени от организаторите. Ще има и Награда за най-малък участник. Всички участници извън класирането ще получат грамоти за участие.

Ясни са вече и класираните участници в първия етап на конкурса, в раздел изобразително изкуство, където участниците рисуваха на тема: „Моят космос“:

I място

Симеон Вълев- 5 клас ОУ ,,Алеко Константинов‘‘

Ивет Иванова-7 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Димитър Колев – 4 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Борислав Бонев -3 клас ОУ ,,Алеко Константинов‘‘

Даниел Добрев – 2 клас СУ ,,Любен Каравелов‘‘

II място

Дамяна Костова - 4 клас ОУ ,,Алеко Константинов‘‘

Парис Кирилова- 6 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Велиана Димитрова – 7клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Ангел Трандев - 2 клас СУ ,,Любен Каравелов‘‘

Кристиян Савов - 2 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

III  място

Петър Делчев – 4 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Габриелла Еллул – 7 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Анета Юлиянова – 6 клас ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Владислав Тончев – 7 години ПГ към ОУ ,,Пенчо Славейков‘‘

Христина Велчева – 1 клас Школа по изобразително изкуство ,,Палитра‘‘

 

С наградените рисунки ще бъде подредена изложба в АРТ пространството на ОП ”Детски и младежки център”.

Конкурсът е специфична форма за насочване и насърчаване на ученическото творчество към проблеми и дейности, свързани с изследване и използване на космическото пространство, за търсене на нови области на приложение на космическите изследвания, за осмисляне свободното време на децата и да ги приобщава към съвременните тенденции в развитието на космонавтиката.

Основните цели на конкурса са популяризиране успехите на световната наука и техника в изследването и усвояването на Космоса; да запознае децата и младите хора с постиженията на българската наука и техника за космически изследвания и наблюдения и тяхното приложение в практиката; да съдейства за развитието на фантазията, творческата активност и интерес към изучаването на естествените и технически науки и да развива интелектуалните способности на учениците.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Ще осъществите своите намерения благодарение на упоритата си работа и желанието за успех. Ориентирате се чудесно в непредвидена ситуация и това ви предоставя несравнимо предимство пред конкурентите ви. Прекалено сериозно гледате на промените, направете живота си по-спокоен, освободете се от притесненията си.
09 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
Покажете решимостта си да действате, без да изпадате в излишна паника. Събитията ще ви покажат вярната посока, няма да сте затруднени в избора си. Нещата ще се случват най-често такива, каквито ги предвиждате. Лидерските ви заложби ще се изявят, с което ще създадете мощна група около себе си.
09 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще имате провокации, които ще ви карат да се чувствате недооценени на работното място. Освободете се от тези си чувства и мислете за промените, които предстоят. Имайте търпение и вярвайте в успеха си. Скоро ще забележите, че предложенията ви се одобряват и ценят, но нека това не ви възгордява.
09 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
Развитието на делата ви изисква повече съсредоточеност. Недопустимо е да проваляте вече договорени условия, само защото сте лично възпрепятствани. Бъдете прагматични и времето ви ще стигне за всичко. Снабдяването ви с нужната информация ще ви подтикне към по-голяма активност и ще подобрите финансовото си състояние.
09 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Навлизате в благоприятен период за професионалното си развитие. Получавате възможността да покажете на какво сте способни и това ви отваря доста работа. Едва ли ще има от какво да сте недоволни, тъй като делата ви се развиват успешно, а ваша идея е радушно възприета от деловите ви партньори. Не се отказвайте от намеренията си, дори в началото да ви е трудно.
09 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Не всичко, което сте планирали има шансове да се случи. Но вие не се отказвайте при неуспех. С повече упоритост и търпение ще постигнете желаният от вас резултат. Днес можете да си позволите някои дребни удоволствия, от които напоследък сте се лишавали. Стабилното ви финансово състояние ви го позволява. Ще получите покана за гостуване.
09 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Без да сте притискани от времето или някой друг, ще покажете умения и находчивост в изпълнение на поетите ангажименти. По-леко ще общувате с околните, ще се радвате на успехите им и ще споделяте намеренията им. Добрата ви форма – физическа и духовна ще ви позволи да постигнете напредък и в сфери, различни от професионалните ви интереси.
09 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
09 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес ще успеете да напреднете в професионалните си търсения. Успехите ви ще се увеличат, ако съчетаете усилията си с тези на хората, с които работите. Навлизате в период на финансов стабилитет. Макар, че желанията ви са големи, ще можете да си позволите не малко неща.
09 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще се толерира работата в екип, от нея ще получите по-високи приходи. Ще ви се удава да организирате активността на много хора и да ги мотивирате да дадат най-доброто от себе си. Не пренебрегвайте вниманието, което ви се отделя от една интересна за вас личност. От това може да се получи сериозна връзка.
09 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
С позитивно отношение към въпросите на деня ще намерите по-бързо решение за тях. Бъдете открити и честни в отношенията си и не търсете на всяка цена лична изгода. Приемайте с чувство за хумор различното, без да изпадате в излишни откровения. Раздразнителността ви дистанцира околните, от което вие губите.
09 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
С участието си във важно събитие, ще покажете отношението си към проблемите, които се обсъждат и начините за решаването им. Имате енергия да се преборите с много от несъвършенствата на другите, важно е да не се отказвате. Не крийте чувствата си към човека, който ви привлича. Тревожите се излишно за някого, нещата ще се подреждат добре за него.
09 дек 2019
Последни новини