Домашно насилие завърши с опит за убийство на бившата съпруга

Мъж се опитал да застреля бившата си съпруга рано тази сутрин. Жената е хоспитализирана с две сачми в главата, без опасност за живота.

Образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Окръжната прокуратура в Шумен, след като малко след 5 часа сутринта 30-годишният Нелгин направил опит да убие жената. Тя вече е подавала жалби срещу него за домашно насилие.

Инцидентът станал в околностите на Шумен.

Изяснява се видът на оръжието, с което е бил извършен опитът за убийство на 26-годишната Нурсел. 30-годишният Нелгин е избягал от местопроизшествието. Бившата му съпруга е в болницата, след като по време на стрелбата срещу нея в главата й са попаднали две сачми. Нама опасност за живота й.

Жената била в автомобила на свой колега, с когото работели в завод „Алкомет“ в Шумен. Те често пътували за работа заедно, тъй като живеели наблизо и били семейни приятели. Нелгин започнал да ги преследва и принудил колегата на бившата си жена да спре. Извадил оръжие и стрелял по нея. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал от местопроизшествието. Открит бил от полицията в Разград, където е задържан за 24 часа по Закона за МВР. 

След довеждането му в Шумен Окръжната прокуратура ще го привлече като обвиняем за престъпление по член 116, ал.1, т. 6а, във връзка с член 115, във връзка с член 18 от НК. Опитът за убийство е извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Нелгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя подала втора жалба за домашно насилие срещу него.

Продължават действията по разследването.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини