БСП са удовлетворени от изборните си резултати, добавят един общински съветник и 2-ма кметове

  Днес димитровградската структура на БСП даде пресконференция по повод провелите се в неделя местни избори. В община Димитровград БСП постигна успех на местния вот, заяви предеседателят на партията в Димитровград, Койчо Николв.

  БСП след тези избори извоюва още едно място за свой съветник в местния парламент и партията вече е с 5-ма общински съветници. До сега местните социалисти нямаха и кмет на населено място в общината, а на тези избори имат 2-ма. БСП спечелиха кметските места в село Горски Извор и в село Странско. Кметът на левицата в с. Горски извор е Ангел Георгиев, а в с. Странско - Хубен Пончев. Николов допълни и като победа, че за кандидат-кмета си са увеличили подкрепата с 316 души, в сравнение с предходните местни избори през 2015 година. Николов допълни, че основния им опонент ГЕРБ, въпреки че спечели изборите, бележи спад в гласовете за кмет с 3300 гласа и губи 2-ма съветника в Общинския парламент.

  На пресконференцията бяха представени общинските съветници на левицата, които ще работят следващите 4 години в ОбС - Димитровград, това са 3 нови лица, които да момента не са участвали в работата на местния законодателен орган - Койчо Николов, Георги Стайков и Пламен Панев и досегашния общински съветник Тодор Тодоров, както и завърналия се след 4 години бивш общински съветник на левицата Сашо Спасов, който бе избран и за председател на съветническата група.

  „Искам да ви уверя, че в бъдещата си работа в общинския съвет, ние ще се придържаме към всички наши приоритети, заявени в предизборната ни програма. Когато те съвпадат с тези на колегите от другите политически сили, ние ще ги подкрепяме, но при разминаване ще държим на собствената си позиция”, коментира Николов. Колегата му Сашо Спасов допълни, че БСП ще продължи да има твърди позиции по отношение запазване на общинската собственост и спасяване на общинската болница.  

  Благодарности към избирателите и приятелите си за подкрепата отправи и Георги Стайков. На пресконференцията той обяви, че остава общински съветник и няма да се връща като началник на отдел „Приходи” в общинска администрация. „Трябва да се подготвим за сериозна работа в общинския съвет през следващия мандат за благото на общината и на хората в нея”, каза на пресконференцията Стайков.   

  Ангел Георгиев - избрания за кмет в с. Горски извор заяви, че очаква съвместната работа с общинския кмет Иво Димов да бъде в полза на жителите на селото и че не очакват спънки, въпреки че са политически опоненти. „ Аз смятам, че г-н Димов е доказан професионалист и няма да има проблеми в съвместната ни работа. Нас всички са ни избрали, за да работим и когато това става по нормалния начин, не мисля че ще има проблеми”, коментира новоизбрания кмет на с. Горски извор. 

  От структурата на БСП не са направили задълбочен анализ на изборите, поради което не можеха да дадат отговор на въпроса, защо избирателната активност на тези избори бе толкова ниска. Но отбелязаха огромното количество на недействителни бюлетини на тези избори, които са 3 500, съобщи кандидата за кмет Георги Стайков. Много от гласовете не са признати, поради не добрата информираност на гласуващите, като голяма част от тях са отбелязали своята преференция, но са пропуснали да отбележат за коя политическа сила я дават, което можеше да се предотврати, ако не бяха премахнали машинното гласуване за Местните избори. 

  Представителите на БСП изказаха поздравления по адрес на спечелилия изборите за кмет на Димитровград Иво Димов и благодарност на гласували за тях хора.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ди
   Димитров от сот и жп
   8 0
   20:11, 30 окт 2019
   Най-важното е че двамата хрантутници георги буркански и сашко спасов се уредиха на ясла в общинския съвет че я окъсаха яко.
  • 2
   Из
   Избирател
   1 0
   11:28, 31 окт 2019
   На кмета на село Странско пожелавам да намерите някоя европейски фонд или нещо подобно, да оправи пътищата, сметище то на селото и една бензиностанция да направите че близко нямаше.

  Хороскоп за 21.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ваша молба ще бъде удовлетворена и ще получите нужното ви разрешение. Ако сте решили да предприемате рисковани начинания отложете го за друг път. Денят не е подходящ за това има голяма вероятност да загубите значителна сума. Постъпка на ваш близък ще ви го представи в неподозирана светлина. Имате достатъчно време да намерите решение на проблем, който ви занимава напоследък.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Започвате чудесно новата работна седмица. Действате с размах днес, тъй като имате много работа и идеи, които чакат да бъдат осъществени. Предпочитате да работите самостоятелно, тъй като така е най-сигурно, че ще успеете да се справите с плановете си. Привлечени сте от идеята на свой близък и се стараете да я доразвиете.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Неотстъпчиви сте по отношение на намеренията си и няма да позволите на чуждото мнение и емоции да ви влияят прекалено много. Ще изградите успешно сътрудничество с някой, с когото предстои да вървите в една посока напред в бъдещето си. Създавате нещо ново и то скоро ще ви донесе първите добри резултати.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Това, което ви привлича ще стане причина да отделите голяма част от времето си, за да го постигнете. За много от вас то е свързано с бизнеса или професионалната ви работа. Да сте близо до любимия ви човек е също ваша необходимост. Раците ще имат емоционална среща и вълнуваща вечер.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Мнозина от вас днес са обхванати от творчески колебания. Не сте сигурни точно какъв подход да предприемете при важно начинание. Мислите ви се лутат в разнопосочни идеи. Опитайте се да отсеете онези, които ви се струва, че ще донесат оптимални резултати. Разговор с ваш партньор може много да ви помогне.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  С участието си в печеливш проект ще повишите доходите си, освен, че ще натрупате повече опит и самочувствие. И по други причини има защо да бъдете доволни, в дома си ще се радвате на добри вести. Някои от тях са свързани с бита и пътуванията ви, ваши или на близките ви.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете по-уверени в себе си. Както вие умеете да насърчавате, така би ви било от полза нечие одобрение сега. Доверявайте се само на проверени хора. Така ще си спестите неприятности. Помислете как да направите вечерта интересна за любимите си хора. Това ще ви сплоти и направи по-добри.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Убедителни и точни, ще фокусирате вниманието на другите върху наболелите теми и ще предлагате решения. Ако сте искрени и честни, ще ви бъде лесно в реализация на всичко, с което се захващате. За онези, които не са ви познати се доверете на специалистите. Отношенията в семейството постепенно се изясняват, в случай, че са били влошени до сега.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Много добри попадения в бизнес начинанията, където действате със свойствения си замах и афинитет към рисковете. В личен план също ви очакват приятни емоции свързани с харесван и желан от вас човек. Все пак не бъдете твърде настоятелни.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Търсенията ви в избрана от вас област ще ви отведат до интересни и неочаквани за вас открития. Напредъкът, който ще постигнете най-вероятно ще ви мотивира да продължите да действате в същата насока. Упоритостта и постоянството ви ще бъдат възнаградени.
  21 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Новостите ще ви направят по-смели и дръзки. Грижите ще отстъпят място на мечтите и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Желана къща или друга семейна необходимост ще зарадва някои от вас. Колебанията ви ще се стопят и уверено ще пристъпите към изграждането на новия си живот.
  21 яну 2020
  Последни новини