19 °C

БСП са удовлетворени от изборните си резултати, добавят един общински съветник и 2-ма кметове

  Днес димитровградската структура на БСП даде пресконференция по повод провелите се в неделя местни избори. В община Димитровград БСП постигна успех на местния вот, заяви предеседателят на партията в Димитровград, Койчо Николв.

  БСП след тези избори извоюва още едно място за свой съветник в местния парламент и партията вече е с 5-ма общински съветници. До сега местните социалисти нямаха и кмет на населено място в общината, а на тези избори имат 2-ма. БСП спечелиха кметските места в село Горски Извор и в село Странско. Кметът на левицата в с. Горски извор е Ангел Георгиев, а в с. Странско - Хубен Пончев. Николов допълни и като победа, че за кандидат-кмета си са увеличили подкрепата с 316 души, в сравнение с предходните местни избори през 2015 година. Николов допълни, че основния им опонент ГЕРБ, въпреки че спечели изборите, бележи спад в гласовете за кмет с 3300 гласа и губи 2-ма съветника в Общинския парламент.

  На пресконференцията бяха представени общинските съветници на левицата, които ще работят следващите 4 години в ОбС - Димитровград, това са 3 нови лица, които да момента не са участвали в работата на местния законодателен орган - Койчо Николов, Георги Стайков и Пламен Панев и досегашния общински съветник Тодор Тодоров, както и завърналия се след 4 години бивш общински съветник на левицата Сашо Спасов, който бе избран и за председател на съветническата група.

  „Искам да ви уверя, че в бъдещата си работа в общинския съвет, ние ще се придържаме към всички наши приоритети, заявени в предизборната ни програма. Когато те съвпадат с тези на колегите от другите политически сили, ние ще ги подкрепяме, но при разминаване ще държим на собствената си позиция”, коментира Николов. Колегата му Сашо Спасов допълни, че БСП ще продължи да има твърди позиции по отношение запазване на общинската собственост и спасяване на общинската болница.  

  Благодарности към избирателите и приятелите си за подкрепата отправи и Георги Стайков. На пресконференцията той обяви, че остава общински съветник и няма да се връща като началник на отдел „Приходи” в общинска администрация. „Трябва да се подготвим за сериозна работа в общинския съвет през следващия мандат за благото на общината и на хората в нея”, каза на пресконференцията Стайков.   

  Ангел Георгиев - избрания за кмет в с. Горски извор заяви, че очаква съвместната работа с общинския кмет Иво Димов да бъде в полза на жителите на селото и че не очакват спънки, въпреки че са политически опоненти. „ Аз смятам, че г-н Димов е доказан професионалист и няма да има проблеми в съвместната ни работа. Нас всички са ни избрали, за да работим и когато това става по нормалния начин, не мисля че ще има проблеми”, коментира новоизбрания кмет на с. Горски извор. 

  От структурата на БСП не са направили задълбочен анализ на изборите, поради което не можеха да дадат отговор на въпроса, защо избирателната активност на тези избори бе толкова ниска. Но отбелязаха огромното количество на недействителни бюлетини на тези избори, които са 3 500, съобщи кандидата за кмет Георги Стайков. Много от гласовете не са признати, поради не добрата информираност на гласуващите, като голяма част от тях са отбелязали своята преференция, но са пропуснали да отбележат за коя политическа сила я дават, което можеше да се предотврати, ако не бяха премахнали машинното гласуване за Местните избори. 

  Представителите на БСП изказаха поздравления по адрес на спечелилия изборите за кмет на Димитровград Иво Димов и благодарност на гласували за тях хора.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Ди
   Димитров от сот и жп
   8 0
   20:11, 30 окт 2019
   Най-важното е че двамата хрантутници георги буркански и сашко спасов се уредиха на ясла в общинския съвет че я окъсаха яко.
  • 2
   Из
   Избирател
   1 0
   11:28, 31 окт 2019
   На кмета на село Странско пожелавам да намерите някоя европейски фонд или нещо подобно, да оправи пътищата, сметище то на селото и една бензиностанция да направите че близко нямаше.

  Хороскоп за 19.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще определите приоритетите си и отговорно ще се заемете с реализацията на важните задачи днес. За щастие, ще имате подкрепата на човек, който милее за вас. Близостта му ви дава кураж и усилва вярата ви. Добри изяви ще имат хората на изкуството и интелектуалния труд. Финансови придобивки.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпроси, свързани с кариерата и дома ще са сред основните, които ще ви занимават днес. Ще пристъпите към поредното предизвикателство, свързано с професионалната ви заетост или в личните ви дела, като по-малко се доверявате на другите и следвате собствената си мисъл. Не позволявайте на депресията да ви завладее.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Намеренията ви днес ще се осъществяват. Това ще ви отвори допълнителна работа, но за сметка на това ще имате добри възможности за бъдещето. На някои от вас им предстои пътуване, свързано с ново сътрудничество. Организацията по преместване на дейност в друг град ще ви ангажира повече от очакваното.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Запазвайки правото си да вземате сами решенията си, ще заявите претенциите си към онези, които са под ваш контрол. Приобщете ги към задачите си и ще постигнете по-бърз напредък в делата си. В работата си не рискувайте излишно, винаги има по-добър начин, който чака да бъде открит.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете по-търпеливи днес. Спомнете си, че хубавите неща стават бавно. Отношенията ви със сърдечния партньор постепенно навлизат в желаната от вас насока. В делови план ще получите реални възможности за разширяване на бизнеса си. Нужно ви е да се доверите на повече хора. Сами няма да се справите.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят може да бъде много успешен ако успеете да се възползвате от връзките си в деловите среди. Възможно е да възродите старо ползотворно партньорство или пък откриете най-подходящия за работата ви човек. Ще получите неочаквана подкрепа от човек, на когото до скоро не сте имали доверие. Не бъдете твърде предубедени, ако го изслушате е много вероятно да промените мнението си.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Колебанията ви по отношение на предстояща изява са излишни, имате всичко, което ви е нужно, за да се справите. Харесвани сте и ще бъдете насърчени от онези, на чието мнение особено държите. Целите ви са ясни, подготовката е към края си, действайте. Пътуване ще направи деня на някои особено динамичен.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С конструктивен подход ще решавате проблемите днес. Качествата ви няма да останат незабелязани и с тях ще приобщите към делата си хора, чието мнение уважавате. Ще ви спори, а нещата ще се случват така, както сте ги планирали. По някои от въпросите ще отпаднат и притесненията ви.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете разбиране към проблемите на някого, който очаква да го подкрепите, за да не се притеснявате, когато ви се наложи да търсите услугите му. Този момент скоро ще дойде, за това не роптайте срещу съдбата си. Ако обедините усилията си, по-лесно ще изведете идеите си до успешна реализация.
  19 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Съзнателно се насочете към работа, в която имате изявени способности, за да си осигурите бърз старт и добри печалби. Не се забърквайте в конфликти, които не ви засягат, дори и да сте изкушени да натриете носа някому. Светско събитие вечерта ще ви срещне с популярни хора, познанството с които ще ви е от полза.
  19 ное 2019

  Случаен виц

  Последни новини