БСП са удовлетворени от изборните си резултати, добавят един общински съветник и 2-ма кметове

    Днес димитровградската структура на БСП даде пресконференция по повод провелите се в неделя местни избори. В община Димитровград БСП постигна успех на местния вот, заяви предеседателят на партията в Димитровград, Койчо Николв.

    БСП след тези избори извоюва още едно място за свой съветник в местния парламент и партията вече е с 5-ма общински съветници. До сега местните социалисти нямаха и кмет на населено място в общината, а на тези избори имат 2-ма. БСП спечелиха кметските места в село Горски Извор и в село Странско. Кметът на левицата в с. Горски извор е Ангел Георгиев, а в с. Странско - Хубен Пончев. Николов допълни и като победа, че за кандидат-кмета си са увеличили подкрепата с 316 души, в сравнение с предходните местни избори през 2015 година. Николов допълни, че основния им опонент ГЕРБ, въпреки че спечели изборите, бележи спад в гласовете за кмет с 3300 гласа и губи 2-ма съветника в Общинския парламент.

    На пресконференцията бяха представени общинските съветници на левицата, които ще работят следващите 4 години в ОбС - Димитровград, това са 3 нови лица, които да момента не са участвали в работата на местния законодателен орган - Койчо Николов, Георги Стайков и Пламен Панев и досегашния общински съветник Тодор Тодоров, както и завърналия се след 4 години бивш общински съветник на левицата Сашо Спасов, който бе избран и за председател на съветническата група.

    „Искам да ви уверя, че в бъдещата си работа в общинския съвет, ние ще се придържаме към всички наши приоритети, заявени в предизборната ни програма. Когато те съвпадат с тези на колегите от другите политически сили, ние ще ги подкрепяме, но при разминаване ще държим на собствената си позиция”, коментира Николов. Колегата му Сашо Спасов допълни, че БСП ще продължи да има твърди позиции по отношение запазване на общинската собственост и спасяване на общинската болница.  

    Благодарности към избирателите и приятелите си за подкрепата отправи и Георги Стайков. На пресконференцията той обяви, че остава общински съветник и няма да се връща като началник на отдел „Приходи” в общинска администрация. „Трябва да се подготвим за сериозна работа в общинския съвет през следващия мандат за благото на общината и на хората в нея”, каза на пресконференцията Стайков.   

    Ангел Георгиев - избрания за кмет в с. Горски извор заяви, че очаква съвместната работа с общинския кмет Иво Димов да бъде в полза на жителите на селото и че не очакват спънки, въпреки че са политически опоненти. „ Аз смятам, че г-н Димов е доказан професионалист и няма да има проблеми в съвместната ни работа. Нас всички са ни избрали, за да работим и когато това става по нормалния начин, не мисля че ще има проблеми”, коментира новоизбрания кмет на с. Горски извор. 

    От структурата на БСП не са направили задълбочен анализ на изборите, поради което не можеха да дадат отговор на въпроса, защо избирателната активност на тези избори бе толкова ниска. Но отбелязаха огромното количество на недействителни бюлетини на тези избори, които са 3 500, съобщи кандидата за кмет Георги Стайков. Много от гласовете не са признати, поради не добрата информираност на гласуващите, като голяма част от тях са отбелязали своята преференция, но са пропуснали да отбележат за коя политическа сила я дават, което можеше да се предотврати, ако не бяха премахнали машинното гласуване за Местните избори. 

    Представителите на БСП изказаха поздравления по адрес на спечелилия изборите за кмет на Димитровград Иво Димов и благодарност на гласували за тях хора.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ди
      Димитров от сот и жп
      8 0
      20:11, 30 окт 2019
      Най-важното е че двамата хрантутници георги буркански и сашко спасов се уредиха на ясла в общинския съвет че я окъсаха яко.
    • 2
      Из
      Избирател
      1 0
      11:28, 31 окт 2019
      На кмета на село Странско пожелавам да намерите някоя европейски фонд или нещо подобно, да оправи пътищата, сметище то на селото и една бензиностанция да направите че близко нямаше.
    Последни новини