12 °C

„Движение ЗАЕДНО за промяна” предлагат председател на ОбС и 2-ма зам.-кметове

  "Първо искам да кажа, че беше една хубава кампания, в тази кампания влезнахме с голям ентусиазъм и съм сигурен, че с голям ентусиазъм ще влезнем в новия мандат на Общинския съвет, защото Общинския съвет ще бъде и за напред този, който ще чертае бъдещето на нашата община. Мнозинството за хубаво или за лошо отново ще бъде изградено изцяло от колегите общински съветници от ГЕРБ, на нас обаче не ни пречи да назоваваме начини, по които могат да бъдат решавани проблемите. И най-важно е да можем да показваме хората, които могат да решават проблемите." С тези думи започна своето изявление Стефан Димитров, общински съветник от групата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”.

  Коалицията е с 8 съветника в новосформирания общински съвет и това я прави втора по големина съветническа група в ОбС, след тази на ГЕРБ с 15 съветника.

  Стефан Димитров сподели, че основната подкрепа в изборния ден са получили от бивши и настоящи служители на Неохим, от лекарското съсловие и предприемачите в Димитровград, според проучване направено в полза на коалицията. Най-голям е броят на гласувалите за „Движение ЗАЕДНО за промяна” хора между 40 и 50 години, по думите на Димитров. Това е групата от хора, към която общинарите ще се фокусират, към хората "които дават хляб и желаят да работят в нашата община". Според Стефан Димитров, тази група от работещи хора трябва да бъде подкрепена, защото една от най-важните причини, хората да напускат Хасковска област, е не липсата на работни места, а липсата на перспективи.

  Първата важна тема, за която ще се захванат за работа общинските съветници, ще бъде новият общински бюджет за 2020 година, в който е важно да бъдат заложени средства за проектиране на нови инфраструктурни проекти за новия програмен период 2021-2027 година по оперативните програми. Коалицията ще застане зад идеята приходите в Общината от пазара да бъдат насочени към нов Общински здравен фонд, средствата от който да стигнат до хората.

  Друго предложение, което ще направи коалицията, е общинският съветник от „Движение ЗАЕДНО за промяна” Валентина Кунева да бъде новият председател на Общинския съвет в Димитровград. За това си предложение ще търсят подкрепа от други съветнически групи в новия ОбС. Обосновката за тази кандидатура е да се избегне "единовластието и че едноличното решаване на задачите не води до качествено решаване на проблемите", заяви Стефан Димитров. Той засегна и темата, че през предходните 4 години са липсвали предложения от страна на общинския съвет и това не е добре за града, по думите му само коалицията, от която са били основна част, е правила предложения.

  Основните проблеми, които виждат в града, са по отношение на стопанисването на Общинските предприятия и в частта на инфраструктурата, като пътища и ВиК сектор. Стефан Димитров заяви, че по отношение на тези ресори, и ако беше на мястото на кмета Иво Димов, би взел Мартин Колев - бивш и настоящ общински съветник от „Движение ЗАЕДНО за промяна”, за заместник-кмет.

  В сектора на културата и социалните дейности, Стефан Динитров отправи препоръка към кмета на общината да назначи за заместник-кмет Милена Тодева, която да отговаря за този ресор. "Защото не е важно само да печелиш изборите, а е важно какво ще се случва от там на татък", заяви Стефан Димитров.

  Според Димитров, ГЕРБ имат пълно мнозинство в общинския съвет, като към техните съветнице се добавят и двамата представители на БДЦ с което правят 17 съветника от 33 членния общински съвет.

  На въпрос дали в бъдещия общински парламент, коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” виждат естествен партньор от страна на другите политически формации, Стефан Димитров отговори, че те нямат врагове и се очаква всички съветници в комисииите да работят за подобряването на живота в общината.

  На днешната пресконференция, организирана от коалицията, се представиха общинските съветници на „Движение ЗАЕДНО за промяна” и заявиха темите, върху които ще се застъпват и ще работят с всички сили през следващите 4 години.

  Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” ще има 8 съветника в ОбС-Димитровград - Стефан Димитров, Валентина Кунева, д-р Елена Иванова, Калинка Монева, Мартин Колев, Стоянка Йовова, Цанко Сталев и Диана Кунева.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   См
   СмЕх
   12 -6
   16:48, 5 ное 2019
   Нещата са много зле щом в Общинският Съвет са наели врачка. Как ще се борим с проблемите в града? Ще разваляме черни магии и ще хвърляме боб?
   • Ди
    дискастинг
    2 -1
    19:16, 6 ное 2019
    Врачката агитира комяците. Каза им, че знае, че Димитров няма шансове, но тя има да изплаща заем и тези пари и трябват. Имала още 2-3 години живот и не искала да оставя дългове на децата си.
  • 2
   Зо
   зоро
   16 -6
   18:14, 5 ное 2019
   Е, как Милена Тодева бе, тая снимкаджийка, нито има образование, нито има знания. Голем смех.
   Милена тодева- замесник кмет хахахаххах.
   И дияна кунева която предаде сдс и се продаде за постове. Вие сте луди.
   Лудииии
   • A,
    A, z
    6 -4
    18:59, 5 ное 2019
    Коя беше тази Милена
  • 3
   Оп
   оп-благоустрояване
   9 -2
   20:01, 5 ное 2019
   Аз прадлагам глигана гочев по някакъв макар и нерегламентиран начин да стане съветник и председател на общинския съвет,та да спре да граби от предприятието че скоро оп ще фалира.Тоя няма наяване.
  • 4
   Ра
   Работник
   6 -1
   20:54, 5 ное 2019
   За кого става въпрос Гочев прасето ли ?
   • Ми
    митко
    10 -3
    21:23, 5 ное 2019
    стефчо отново си е повярвал че каквото каже това ще стане или мама пак това е казала
  • 5
   Ми
   митко
   6 -1
   21:25, 5 ное 2019
   врачка в общинския съвет ама много черна бе
  • 6
   Ns
   Ns
   11 -2
   21:43, 5 ное 2019
   Стефчо като гледам как оправяш неохим, как да гласувам за теб
  • 7
   Съ
   Съветник
   2 -2
   22:33, 5 ное 2019
   Мите , Мите вятър те вее на бял кон.
  • 8
   До
   Домус ......... чиев
   5 0
   22:41, 5 ное 2019
   Прасето мазно е нагло и долно , но по нагли са тези които го отглеждат !
  • 9
   Ол
   Олег
   8 -4
   09:44, 6 ное 2019
   Абе димитровградчани толкова ли сте зле, че вместо да се чудите как ще карате 4 г. още с ГЕРБ се заяждате с опозицита.
   Не ви ли минава през акъла, че се нахендрихте много здраво сами?
   • Де
    Детроянец
    3 0
    12:51, 6 ное 2019
    Опозиция няма да намерим в тези хора. Че ГЕРБ са зле, така е. Но, това не означава, че трябва да си затваряме очите и за недостатъците на ОбС.
   • Ол
    Олег
    5 -1
    14:10, 6 ное 2019
    На Катя Паневяа, кое и беше зле за димитровградчани, че като не харесват предишния кмет, нея защо не я харесват? Да не би да продават горчиви лекарства?
  • 10
   Уж
   Ужасът
   5 -3
   10:35, 6 ное 2019
   Що да не е Милена? Яшо да не е направил нещо значимо? Снимкаджийка, ама докато беше директор се вършеше работа в дирекцията. Сега Дончева и Пенева слагат куцо и сакато...
   Факт е,че кмета не разполага с качествени хора. Ти няма как да разполага, като самия той е ...
  • 11
   Ди
   Димитровградчанин
   5 -3
   12:15, 6 ное 2019
   Ами Олег приятелю, мисля,че димитровградчани не се заяждат с опозицията , заяждат се
   тези които не искат да има такава.
   Пак им се искаше да имат пълно мнозинство и да правят каквото си искат.
  • 12
   От
   Отчаян
   2 0
   09:13, 7 ное 2019
   Бедни ми народе.Когото и да изберем,системата е ясна.Нямаше нито един свестен кандидат за кмет.И наказателен вот нямаше.Две групировки си мерят бастуните и се борят за власт и се надскачат.Другите са лакеи, угодничат,раболепничат,търсят място под слънцето и трохички за прехрана.Много е жалко и ако не беше трагично и грозно,щеше да е смешно отстрани.Повечето хора напуснаха града погнусени,изключение правят по -възрастните и тези "на ясла".Щом циганите офейкват масово в Холандия,Англия,Белгия,не ми се хвалете.Какъв град бе?В 19 часа е мъртвило по центъра,да не говорим за крайните квартали.Петък и събота две -три оборотни кръчми се пълнят с тези които искат да забравят мизерията и похарчват препечеленото със седмичния си труд за една вечер.Абе,разруха и тъпотия.Ама,ние сами сме си виновни.Няма качествени хора милеещи за България и борци за справедливост.Всички са нагаждачи и службогонци.Търсят келепира.Ама ,то така си е от време "оно" и Алеко добре го е описал.

  Хороскоп за 21.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Чувствате се изпълнени с енергия и всявате бодрост навсякъде около вас. Днес ви се отдава прекрасна възможност да завършите нещо, което сте започнали отдавна и можете да бъдете сигурни, че удовлетворението ви ще е пълно, ако го направите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е да се разделите с хора, които са ви разочаровали. По-често се вслушвайте в съвети, не са случайни. Възможни са обрати в плановете ви за деня. В професионалната сфера имате печеливши намерения, но е важно как ще ги реализирате. Ласкателите не са ваши съмишленици и колкото по-скоро го осъзнаете, толкова по-добре за делото ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Усетът ви днес ще ви подскаже най-доброто решение. Помислете за бъдещето си, помечтайте. Предстоят ви интересни и благоприятни за вас събития. Нужен ви е още малко хъс за да успеете. Не обръщайте внимание на дреболиите.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Деловите от вас ще следват срочността на многото си задачи, което ще определя и приоритетите им. Изграденото партньорско доверие ви помага да се справите по-лесно с тях, както и да планирате следващ проект. В личният ви живот ще настъпи оживление, най-вече в интимната сфера. У дома ви очаква приятна новина.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Не се тревожете за бъдещето си. Очакват ви предимно радостни събития. Концентрирайте се върху настоящите си задачи и всичко ще бъде наред. Успехът ви сред противоположния пол е впечатляващ. Все пак пестете си силите и бъдете по-критични при избора си.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ангажиментите, които ви занимават са прекалено много. Изкушението да се измъкнете от всичко е голямо, но не и за вас. Не избягвайте сериозните задължения, ще си помогнете много, ако се справите с тях още днес. Денят ще ви донесе приятни емоции, свързани с осъществяване на ваша мечта.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Решени сте да постигнете намеренията си и ще вложите много старание, за да се докажете. Не са изключени и по-рисковани ходове, но за тях имате своите обяснения. Помислете как да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение. Няма да се затрудните, стига да го желаете.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вниманието и грижите, които влагате към някой или нещо, ще се оценят. На душата ви ще олекне, а делата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените време и енергия. Ще си дадете сметка, че сте могли много по-рано да изчистите проблема, без да задълбочавате в него. Делова среща ще ви зареди с добри очаквания.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Старанието ви ще се забележи, но не го проявявайте само по тази причина. Има много други неща, заради които си заслужава да се погрижите, като на първо място покажете искреното си отношение и внимание. По-малко съветвайте, повече действайте. Вълнуващи преживявания за онези, които не са загубили усета си към романтиката.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Стойте настрана от конфликти и интриги, за да запазите спокойствието на духа си. Занимавайте се с дела, които са част от общ проект и биха ви обогатили финансово и духовно. В търпението и компромисите е част от мисията ви. Децата и родителите ще напомнят за нуждите си, погрижете се.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Влагайки творчество в работата си, ще се радвате на добри резултати, които ще дадат отражение не само на финансите ви, но и в отношенията с партньора ви. Връзката ви ще укрепне, ще получите повече уважение и дадете простор на чувствата си, ще ви се отрази обновяващо на самочувствието, на плановете и на живота ви.
  21 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  За някои от вас денят може да бъде много ползотворен в делови план. Не оставяте много възможности на конкурентите си и си осигурявате добри позиции. Не бъдете прекалено взискателни към близките си. Критиките ви в един момент може доста да досадят и да станат повод за скандал. Ще намерите и достатъчно време за почивка в приятна компания.
  21 ное 2019
  Последни новини