„Движение ЗАЕДНО за промяна” предлагат председател на ОбС и 2-ма зам.-кметове

    "Първо искам да кажа, че беше една хубава кампания, в тази кампания влезнахме с голям ентусиазъм и съм сигурен, че с голям ентусиазъм ще влезнем в новия мандат на Общинския съвет, защото Общинския съвет ще бъде и за напред този, който ще чертае бъдещето на нашата община. Мнозинството за хубаво или за лошо отново ще бъде изградено изцяло от колегите общински съветници от ГЕРБ, на нас обаче не ни пречи да назоваваме начини, по които могат да бъдат решавани проблемите. И най-важно е да можем да показваме хората, които могат да решават проблемите." С тези думи започна своето изявление Стефан Димитров, общински съветник от групата на коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна”.

    Коалицията е с 8 съветника в новосформирания общински съвет и това я прави втора по големина съветническа група в ОбС, след тази на ГЕРБ с 15 съветника.

    Стефан Димитров сподели, че основната подкрепа в изборния ден са получили от бивши и настоящи служители на Неохим, от лекарското съсловие и предприемачите в Димитровград, според проучване направено в полза на коалицията. Най-голям е броят на гласувалите за „Движение ЗАЕДНО за промяна” хора между 40 и 50 години, по думите на Димитров. Това е групата от хора, към която общинарите ще се фокусират, към хората "които дават хляб и желаят да работят в нашата община". Според Стефан Димитров, тази група от работещи хора трябва да бъде подкрепена, защото една от най-важните причини, хората да напускат Хасковска област, е не липсата на работни места, а липсата на перспективи.

    Първата важна тема, за която ще се захванат за работа общинските съветници, ще бъде новият общински бюджет за 2020 година, в който е важно да бъдат заложени средства за проектиране на нови инфраструктурни проекти за новия програмен период 2021-2027 година по оперативните програми. Коалицията ще застане зад идеята приходите в Общината от пазара да бъдат насочени към нов Общински здравен фонд, средствата от който да стигнат до хората.

    Друго предложение, което ще направи коалицията, е общинският съветник от „Движение ЗАЕДНО за промяна” Валентина Кунева да бъде новият председател на Общинския съвет в Димитровград. За това си предложение ще търсят подкрепа от други съветнически групи в новия ОбС. Обосновката за тази кандидатура е да се избегне "единовластието и че едноличното решаване на задачите не води до качествено решаване на проблемите", заяви Стефан Димитров. Той засегна и темата, че през предходните 4 години са липсвали предложения от страна на общинския съвет и това не е добре за града, по думите му само коалицията, от която са били основна част, е правила предложения.

    Основните проблеми, които виждат в града, са по отношение на стопанисването на Общинските предприятия и в частта на инфраструктурата, като пътища и ВиК сектор. Стефан Димитров заяви, че по отношение на тези ресори, и ако беше на мястото на кмета Иво Димов, би взел Мартин Колев - бивш и настоящ общински съветник от „Движение ЗАЕДНО за промяна”, за заместник-кмет.

    В сектора на културата и социалните дейности, Стефан Динитров отправи препоръка към кмета на общината да назначи за заместник-кмет Милена Тодева, която да отговаря за този ресор. "Защото не е важно само да печелиш изборите, а е важно какво ще се случва от там на татък", заяви Стефан Димитров.

    Според Димитров, ГЕРБ имат пълно мнозинство в общинския съвет, като към техните съветнице се добавят и двамата представители на БДЦ с което правят 17 съветника от 33 членния общински съвет.

    На въпрос дали в бъдещия общински парламент, коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” виждат естествен партньор от страна на другите политически формации, Стефан Димитров отговори, че те нямат врагове и се очаква всички съветници в комисииите да работят за подобряването на живота в общината.

    На днешната пресконференция, организирана от коалицията, се представиха общинските съветници на „Движение ЗАЕДНО за промяна” и заявиха темите, върху които ще се застъпват и ще работят с всички сили през следващите 4 години.

    Коалиция „Движение ЗАЕДНО за промяна” ще има 8 съветника в ОбС-Димитровград - Стефан Димитров, Валентина Кунева, д-р Елена Иванова, Калинка Монева, Мартин Колев, Стоянка Йовова, Цанко Сталев и Диана Кунева.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (17)

    • 1
      См
      СмЕх
      12 -6
      16:48, 5 ное 2019
      Нещата са много зле щом в Общинският Съвет са наели врачка. Как ще се борим с проблемите в града? Ще разваляме черни магии и ще хвърляме боб?
      • Ди
        дискастинг
        2 -1
        19:16, 6 ное 2019
        Врачката агитира комяците. Каза им, че знае, че Димитров няма шансове, но тя има да изплаща заем и тези пари и трябват. Имала още 2-3 години живот и не искала да оставя дългове на децата си.
    • 2
      Зо
      зоро
      16 -6
      18:14, 5 ное 2019
      Е, как Милена Тодева бе, тая снимкаджийка, нито има образование, нито има знания. Голем смех.
      Милена тодева- замесник кмет хахахаххах.
      И дияна кунева която предаде сдс и се продаде за постове. Вие сте луди.
      Лудииии
      • A,
        A, z
        6 -4
        18:59, 5 ное 2019
        Коя беше тази Милена
    • 3
      Оп
      оп-благоустрояване
      9 -2
      20:01, 5 ное 2019
      Аз прадлагам глигана гочев по някакъв макар и нерегламентиран начин да стане съветник и председател на общинския съвет,та да спре да граби от предприятието че скоро оп ще фалира.Тоя няма наяване.
    • 4
      Ра
      Работник
      6 -1
      20:54, 5 ное 2019
      За кого става въпрос Гочев прасето ли ?
      • Ми
        митко
        10 -3
        21:23, 5 ное 2019
        стефчо отново си е повярвал че каквото каже това ще стане или мама пак това е казала
    • 5
      Ми
      митко
      6 -1
      21:25, 5 ное 2019
      врачка в общинския съвет ама много черна бе
    • 6
      Ns
      Ns
      11 -2
      21:43, 5 ное 2019
      Стефчо като гледам как оправяш неохим, как да гласувам за теб
    • 7
      Съ
      Съветник
      2 -2
      22:33, 5 ное 2019
      Мите , Мите вятър те вее на бял кон.
    • 8
      До
      Домус ......... чиев
      5 0
      22:41, 5 ное 2019
      Прасето мазно е нагло и долно , но по нагли са тези които го отглеждат !
    • 9
      Ол
      Олег
      8 -4
      09:44, 6 ное 2019
      Абе димитровградчани толкова ли сте зле, че вместо да се чудите как ще карате 4 г. още с ГЕРБ се заяждате с опозицита.
      Не ви ли минава през акъла, че се нахендрихте много здраво сами?
      • Де
        Детроянец
        3 0
        12:51, 6 ное 2019
        Опозиция няма да намерим в тези хора. Че ГЕРБ са зле, така е. Но, това не означава, че трябва да си затваряме очите и за недостатъците на ОбС.
      • Ол
        Олег
        5 -1
        14:10, 6 ное 2019
        На Катя Паневяа, кое и беше зле за димитровградчани, че като не харесват предишния кмет, нея защо не я харесват? Да не би да продават горчиви лекарства?
    • 10
      Уж
      Ужасът
      5 -3
      10:35, 6 ное 2019
      Що да не е Милена? Яшо да не е направил нещо значимо? Снимкаджийка, ама докато беше директор се вършеше работа в дирекцията. Сега Дончева и Пенева слагат куцо и сакато...
      Факт е,че кмета не разполага с качествени хора. Ти няма как да разполага, като самия той е ...
    • 11
      Ди
      Димитровградчанин
      5 -3
      12:15, 6 ное 2019
      Ами Олег приятелю, мисля,че димитровградчани не се заяждат с опозицията , заяждат се
      тези които не искат да има такава.
      Пак им се искаше да имат пълно мнозинство и да правят каквото си искат.
    • 12
      От
      Отчаян
      2 0
      09:13, 7 ное 2019
      Бедни ми народе.Когото и да изберем,системата е ясна.Нямаше нито един свестен кандидат за кмет.И наказателен вот нямаше.Две групировки си мерят бастуните и се борят за власт и се надскачат.Другите са лакеи, угодничат,раболепничат,търсят място под слънцето и трохички за прехрана.Много е жалко и ако не беше трагично и грозно,щеше да е смешно отстрани.Повечето хора напуснаха града погнусени,изключение правят по -възрастните и тези "на ясла".Щом циганите офейкват масово в Холандия,Англия,Белгия,не ми се хвалете.Какъв град бе?В 19 часа е мъртвило по центъра,да не говорим за крайните квартали.Петък и събота две -три оборотни кръчми се пълнят с тези които искат да забравят мизерията и похарчват препечеленото със седмичния си труд за една вечер.Абе,разруха и тъпотия.Ама,ние сами сме си виновни.Няма качествени хора милеещи за България и борци за справедливост.Всички са нагаждачи и службогонци.Търсят келепира.Ама ,то така си е от време "оно" и Алеко добре го е описал.
    Последни новини