Близо 7 хиляди лева се събраха на благотворителния фестивал за Радост

Благотворителният фолклорен фестивал в помощ на Радост Дукова от Димитровград напълни спортна зала "Младост" снощи. Организатор на благотворителното събитие, за втори път в подкрепа на малката Радост, е НЧ "Христо Ботев 1902".

Събраната сума от покани, кутии и други дарения, е 6908 лв, като средствата ще отидат за лечението на малкото момиченце, което е с диагноза Детска церебрална парализа. Малката Радост претърпява няколко ортопедични операции за отпускане на сухожилията на крачетата и още по-усилена рехабилитация, както и операция на очите. Радост провежда курсове на лечение в Истанбул, които са подобрили значително състоянието й.

В подкрепа на Радост, на сцената в спортна зала "Младост" излязоха танцовите формации към НЧ "Христо Ботев 1902", група за хора “Ритъм”- Черноконево, както и танцовите клубове "Гайтани", "На Мегдана" и "Настроение".

Всеки, който желае да помогне на Радост да проходи, може даго направи и чрез търговските обекти в Димитровград, където има поставени дарителски кутии.

Има създадена и страница за Радост във Фейсбук, както и дарителската сметка за набиране на средства:

Дарителска кампания „Да помогнем на Радост да проходи“
Банка ДСК
BIC – STSABGSF
IBAN – BG91STSA93000024757217 - в BGN
IBAN - BG09STSA93000024757820 - в USD
Титуляр: Радост Владимирова Дукова

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини