От социалната мрежа: Димитровград може и без заря за Нова година, да дарим парите на нуждаещи се

Изображение 1 от 2

    Във фейсбук групата ни Димитровград новините, потребители призовават гражданите на Димитровград да се откажат от зарята в новогодишната вечер и парите за нея да се дарят на съграждани в нужда от лечение. Паричната стойност на новогодишните фоерверки може да помогне на болно детенце или болен млад човек, е призива на Галина. И малкото изразили мнение под коментара й, са подкрепили идеята и смятат, че е по-важно да сме сърдечни хора, отколкото да се насладим на цветната феерия от експлозии в навечерието на новата 2020 година.

    Постът на Галина в фейсбук групата "Димитровград новините"

    Във връзка със зарята и празника при посрещането на Новата година - нямаше да е лошо да последваме примера на други общини в България. То се е видяло че в България сами ще си помагаме, но навсякъде по магазините вече за жалост има по две кутий с надпис ''Зов за помощ''. Знам колко е тежко да събираш стотинка по стотинка за да спасиш човешки живот!!😢😢 Какво ще ни стопли една ''заря'', ако сме с тъжни и угрижени души. Да... тя и без заря годината ще си дойде, но ако това е сума която може да отиде за болно детенце, за болен млад човек, може би мисълта че някак си сме помогнали, ще ни стопли ,зарадва и гледайки лампичките на прозореца у дома ще знаем, че сме направили нещо добро!!! Пишете, коментирайте и изразете мнение мили съграждани!!!

    Вероятно вече е късно за подобен призив към организаторите на новогодишната празнична програма в Димитровград, поради оставащите само 10 дни до началото на 2020 година, но това може да е и началото на подобна инициатива след сондиране на мнението на гражданите на Общината.

    Тази година димитровградчани показаха, че са сърцати и съпричастни хора, които са готови да помогнат на нуждаещите се. Организираха се много кампании в подрепа на хора в нужда. По-масовите от тях са кампанията Димитровградчани даряват Коледна вечеря на хора в нужда: Включи се и ти! , която събра огромно количество хранителни продукти и доброволците ги даряват за коледните празници на нуждаещи се съграждани. Кампания в помощ на сираците на отец Иван от Нови Хан - "Даренията на димитровградчани трогнаха стотиците приютени хора от отец Иван в Якимово", чрез която се дариха огромно количество дрехи, хранителни продукти и други продукти за домакинството. Миналата година съгражданката ни Мария се сдоби с електрическа количка, която й позволи да излиза извън дома си - "Мария от Димитровград мечтае за електрическа инвалидна количка. Набират се средства.", отново благодарение на сърцатите димитровградчани.

    През годината протекоха много кампании с цел да се помогне на хора, които имат нужда и в никакъв случай не подценяваме която и да било с това, че не я цитираме. С това жителите на общината показват, че са сърдечни и готови да помагат на непознати в нужда, преди топлите коледни празници.  Въпреки повечето разходи, които всеки има, за да достави удоволствие на близките си, българите широко отварят своите души и традиционно показват своята доброта и съпричастност към осталите хора.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини