8 °C

Без такси в детските градини, ако общинските съветници се откажат от месечните си възнаграждения?

Днес на редовното заседание на Общинския съвет се гласува промяна в таксите за децата в детските градини, която бе приета с мнозинство.

С тази промяна месечната такса би се увеличила за семействата, чиито деца посещават редовно градината и респективно да падне за тези, които я посещават рядко.

Предложението от общински съветници от групата на коалиция "Заедно за промяна", таксата да отпадне за семейства с доход под 2000 лева месчно, кметът Иво Димов определи като популистко.

Той отвърна с провокация към съветниците да се откажат от месечните си възнаграждения, за да отпаднат таксите в детските градини, какъвто пример има в други общини. Според градоначалника, бюджетът за заплати щял да бъде достатъчен, за да се финансира перото, което доплащат гражданите за тази услуга.

На въпроси дали са готови на тази стъпка, за да се откажат от месечните си възнаграждения в полза на гражданите, заплащащи такси за детски градини, не получихме категоричен отговор от анкетираните общински съветници.

Вратата остава отворена за подобна инициатива от страна на съветниците, само някои от тях или някоя група трябва да внесе предложението за гласуване пред Общинския съвет и то да бъде одобрено от съветниците.

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Зн
  Знаещ
  28 0
  14:56, 30 яну 2020
  Повечето събрали се в общинския съвет са хранпутници отишли за една заплатка за 2 работни часа в месеца.
  Нали виждаме, че всики път всичко се приема и никой не си дава зор да защитава интересите на гражданите.
  Кой общински съветник си направи приемна и комуникира с димитровградчани?
  Кога видяхте предложение, което е внесено по желанието на гражданин?
  Общинския съвет в Димитровград не дискутира, той приема предложенията на кмета и е като задължителна притурка на администрацията, която е съгласна с всичко спуснато от нея. А този орган трябва да е стожер на демокрацията и да представлява всеки един гражданин на общината.
  Откажете се от заплатите си де, така ще видим кой е отишъл там не да лапа, а да защитава интересите на гражданите на Димитровград!
 • 2
  Ди
  Диди
  25 0
  15:50, 30 яну 2020
  Точно казано! Общински съветник трябва да е благородно дело - без заплащане!
 • 3
  Йо
  йокин
  0 -10
  21:28, 30 яну 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Dd
  DD
  6 -3
  08:40, 31 яну 2020
  Имахте възможност да изметете ГЕРБ от картата на Бг,но вие си ги избрахте отново.Таксите за детски градини са най малкият проблем. Вече на никой не му пука в града и Бг,защото мислещите и можещите хора отдавна се изнесоха.

Хороскоп за 20.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделяйте притесненията си и търсете мнението на специалисти, така ще ви бъде по-лесно да намерите решението, което търсите, ще ви спести време и ще съберете повече опит. Отегчението ви от някого или нещо ще отстъпи място на приятна изненада. Идеите и предложенията ви ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете.
20 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески импулс ще търсите нови пътища за развитие на уменията си. Възможно е да срещнете известно подозрение или безразличие към работата си, но продължете да работите. Сигурно е, че ще бъдете обградени с вниманието и любовта на човека, който ви разбира и споделя интересите ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре е делата си днес да ги приключите в рамките на деня. Градивните ви усилия ще поддържат активността и формата ви, правейки ви по-организирани. В личния си живот ще постигнете разбиране със себе си и ще се съобразите с развитието на дълго очакваните промени. Най-хубавото е, че ще ви направят щастливи.
20 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Промените ще навлязат по-осезателно в живота ви, но за добро. Целите, които си поставяте подхранват духа ви и дават сили да се справите с предизвикателствата по пътя. Наясно сте, че трудности ще има, но и кой може да ви възпре. Придобивка за дома или лично за вас ще подобри настроението ви.
20 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате искреното желание да доведете до край започнато начинание, но независещи от вас пречки ви спъват. Разумно бихте постъпили, ако за момента заемете изчаквателна позиция и не насилвате нещата. Във ваш интерес е да се приготвите за нова атака, а не да мислите за поражение. Имате подкрепата на любимите си хора, по-добре ще е ако се вслушвате в техните съвети.
20 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Интересни събития, които няма да ви оставят да скучаете. Идеите ви за бъдещото развитие на фирмата, в която работите са напълно осъществими и биха затвърдили позициите и на пазара. Авторитета ви също нараства и претенциите ви за по-високо възнаграждение биха били напълно основателни.
20 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Гъвкавия ви подход ви дава сериозно предимство. Ще се чувствате тонизирани и весели и с доброто си настроение ще радвате околните. Много вероятно е да се натъкнете и на недоброжелатели, но негативното им влияние може да бъде неутрализирано от увереността ви. Здравословни проблеми отшумяват.
20 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нуждаете се от време за да осмислите положението. Стремежът ви към ценен и желан от вас човек скоро ще бъде задоволен. Ще се справите с бариерите, които съществуват пред вас и по отношение на намеренията ви. Самотата не е добър спътник и не се изолирайте сами. По-лесно ще ви бъде, ако до себе си имате човек, на чието рамо да се опрете.
20 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В работата си днес определено сте човекът - оркестър. Енергията ви изцяло ще бъде насочена към служебните ангажименти и вечерта основателно може да се поздравите за свършеното. Отношението на любимия човек ще направи удовлетворението ви пълно.
20 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще посветят деня си на професионални ангажименти, които могат да улеснят работата ви за в бъдеще. Естествено не пренебрегвайте желанията на най-близките си хора и се постарайте да им доставите удоволствие. Ще останете доволни от отношението им и едва ли ще съжалявате за избора си.
20 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Наясно сте точно какво трябва да свършите днес и едва ли нещо ще е в състояние да ви попречи. Имате достатъчно търпение и бавно и методично ще осъществявате целите си. Благодарение на което успехът няма да ви подмине, а нещо повече. Очаквайте скорошно стабилизиране на финансовото състояние, което ще ви даде основа за размисъл за подходящо капиталовложение.
20 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес настроенията ви се променят доста лесно, затова се постарайте да си осигурите по-голяма емоционална стабилност, която много ще ви помогне в работата ви. Този ден ще ви предложи немалко изненади, на които трябва да издържите.
20 фев 2020
Последни новини