17 °C

Без такси в детските градини, ако общинските съветници се откажат от месечните си възнаграждения?

Днес на редовното заседание на Общинския съвет се гласува промяна в таксите за децата в детските градини, която бе приета с мнозинство.

С тази промяна месечната такса би се увеличила за семействата, чиито деца посещават редовно градината и респективно да падне за тези, които я посещават рядко.

Предложението от общински съветници от групата на коалиция "Заедно за промяна", таксата да отпадне за семейства с доход под 2000 лева месчно, кметът Иво Димов определи като популистко.

Той отвърна с провокация към съветниците да се откажат от месечните си възнаграждения, за да отпаднат таксите в детските градини, какъвто пример има в други общини. Според градоначалника, бюджетът за заплати щял да бъде достатъчен, за да се финансира перото, което доплащат гражданите за тази услуга.

На въпроси дали са готови на тази стъпка, за да се откажат от месечните си възнаграждения в полза на гражданите, заплащащи такси за детски градини, не получихме категоричен отговор от анкетираните общински съветници.

Вратата остава отворена за подобна инициатива от страна на съветниците, само някои от тях или някоя група трябва да внесе предложението за гласуване пред Общинския съвет и то да бъде одобрено от съветниците.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Зн
  Знаещ
  28 0
  14:56, 30 яну 2020
  Повечето събрали се в общинския съвет са хранпутници отишли за една заплатка за 2 работни часа в месеца.
  Нали виждаме, че всики път всичко се приема и никой не си дава зор да защитава интересите на гражданите.
  Кой общински съветник си направи приемна и комуникира с димитровградчани?
  Кога видяхте предложение, което е внесено по желанието на гражданин?
  Общинския съвет в Димитровград не дискутира, той приема предложенията на кмета и е като задължителна притурка на администрацията, която е съгласна с всичко спуснато от нея. А този орган трябва да е стожер на демокрацията и да представлява всеки един гражданин на общината.
  Откажете се от заплатите си де, така ще видим кой е отишъл там не да лапа, а да защитава интересите на гражданите на Димитровград!
 • 2
  Ди
  Диди
  25 0
  15:50, 30 яну 2020
  Точно казано! Общински съветник трябва да е благородно дело - без заплащане!
 • 3
  Йо
  йокин
  0 -10
  21:28, 30 яну 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Dd
  DD
  6 -3
  08:40, 31 яну 2020
  Имахте възможност да изметете ГЕРБ от картата на Бг,но вие си ги избрахте отново.Таксите за детски градини са най малкият проблем. Вече на никой не му пука в града и Бг,защото мислещите и можещите хора отдавна се изнесоха.

Хороскоп за 29.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
29 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
29 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
29 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
29 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
29 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
29 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
29 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
29 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
29 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
29 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
29 окт 2020

Случаен виц

Последни новини