Без такси в детските градини, ако общинските съветници се откажат от месечните си възнаграждения?

Днес на редовното заседание на Общинския съвет се гласува промяна в таксите за децата в детските градини, която бе приета с мнозинство.

С тази промяна месечната такса би се увеличила за семействата, чиито деца посещават редовно градината и респективно да падне за тези, които я посещават рядко.

Предложението от общински съветници от групата на коалиция "Заедно за промяна", таксата да отпадне за семейства с доход под 2000 лева месчно, кметът Иво Димов определи като популистко.

Той отвърна с провокация към съветниците да се откажат от месечните си възнаграждения, за да отпаднат таксите в детските градини, какъвто пример има в други общини. Според градоначалника, бюджетът за заплати щял да бъде достатъчен, за да се финансира перото, което доплащат гражданите за тази услуга.

На въпроси дали са готови на тази стъпка, за да се откажат от месечните си възнаграждения в полза на гражданите, заплащащи такси за детски градини, не получихме категоричен отговор от анкетираните общински съветници.

Вратата остава отворена за подобна инициатива от страна на съветниците, само някои от тях или някоя група трябва да внесе предложението за гласуване пред Общинския съвет и то да бъде одобрено от съветниците.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Зн
    Знаещ
    28 0
    14:56, 30 яну 2020
    Повечето събрали се в общинския съвет са хранпутници отишли за една заплатка за 2 работни часа в месеца.
    Нали виждаме, че всики път всичко се приема и никой не си дава зор да защитава интересите на гражданите.
    Кой общински съветник си направи приемна и комуникира с димитровградчани?
    Кога видяхте предложение, което е внесено по желанието на гражданин?
    Общинския съвет в Димитровград не дискутира, той приема предложенията на кмета и е като задължителна притурка на администрацията, която е съгласна с всичко спуснато от нея. А този орган трябва да е стожер на демокрацията и да представлява всеки един гражданин на общината.
    Откажете се от заплатите си де, така ще видим кой е отишъл там не да лапа, а да защитава интересите на гражданите на Димитровград!
  • 2
    Ди
    Диди
    25 0
    15:50, 30 яну 2020
    Точно казано! Общински съветник трябва да е благородно дело - без заплащане!
  • 3
    Йо
    йокин
    0 -10
    21:28, 30 яну 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 4
    Dd
    DD
    6 -3
    08:40, 31 яну 2020
    Имахте възможност да изметете ГЕРБ от картата на Бг,но вие си ги избрахте отново.Таксите за детски градини са най малкият проблем. Вече на никой не му пука в града и Бг,защото мислещите и можещите хора отдавна се изнесоха.
Последни новини