Без такси в детските градини, ако общинските съветници се откажат от месечните си възнаграждения?

Днес на редовното заседание на Общинския съвет се гласува промяна в таксите за децата в детските градини, която бе приета с мнозинство.

С тази промяна месечната такса би се увеличила за семействата, чиито деца посещават редовно градината и респективно да падне за тези, които я посещават рядко.

Предложението от общински съветници от групата на коалиция "Заедно за промяна", таксата да отпадне за семейства с доход под 2000 лева месчно, кметът Иво Димов определи като популистко.

Той отвърна с провокация към съветниците да се откажат от месечните си възнаграждения, за да отпаднат таксите в детските градини, какъвто пример има в други общини. Според градоначалника, бюджетът за заплати щял да бъде достатъчен, за да се финансира перото, което доплащат гражданите за тази услуга.

На въпроси дали са готови на тази стъпка, за да се откажат от месечните си възнаграждения в полза на гражданите, заплащащи такси за детски градини, не получихме категоричен отговор от анкетираните общински съветници.

Вратата остава отворена за подобна инициатива от страна на съветниците, само някои от тях или някоя група трябва да внесе предложението за гласуване пред Общинския съвет и то да бъде одобрено от съветниците.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Зн
  Знаещ
  28 0
  14:56, 30 яну 2020
  Повечето събрали се в общинския съвет са хранпутници отишли за една заплатка за 2 работни часа в месеца.
  Нали виждаме, че всики път всичко се приема и никой не си дава зор да защитава интересите на гражданите.
  Кой общински съветник си направи приемна и комуникира с димитровградчани?
  Кога видяхте предложение, което е внесено по желанието на гражданин?
  Общинския съвет в Димитровград не дискутира, той приема предложенията на кмета и е като задължителна притурка на администрацията, която е съгласна с всичко спуснато от нея. А този орган трябва да е стожер на демокрацията и да представлява всеки един гражданин на общината.
  Откажете се от заплатите си де, така ще видим кой е отишъл там не да лапа, а да защитава интересите на гражданите на Димитровград!
 • 2
  Ди
  Диди
  25 0
  15:50, 30 яну 2020
  Точно казано! Общински съветник трябва да е благородно дело - без заплащане!
 • 3
  Йо
  йокин
  0 -10
  21:28, 30 яну 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 4
  Dd
  DD
  6 -3
  08:40, 31 яну 2020
  Имахте възможност да изметете ГЕРБ от картата на Бг,но вие си ги избрахте отново.Таксите за детски градини са най малкият проблем. Вече на никой не му пука в града и Бг,защото мислещите и можещите хора отдавна се изнесоха.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини