22 °C

Част от термопластичните знаци се разпадат, фирмата обеща 5 години гаранция?

  Част от термопластичните знаци, поставени през месец октомври 2019г. в Димитровград, са повредени, сигнализираха наши читатели.

  Монтират пътни знаци върху асфалта в Димитровград

  Знаците бяха монтирани върху асфалта отктомври месец миналата година, а за това, че са започнали да се показват дефекти по положената термопластична маркировка, получихме сигнали още в края на ноември месец. Към днешна дата, по-голяма част от иновативната маркировка е повредена.

  В най-лошо състояние е знакът на улица "Хасковска", първият на платното за идващите от Хасково автомобили. Вероятно е засегнат най-много поради засиления трафик по пътното платно и множеството преминаващи тежкотоварни автомобили в посока Стара Загора. Голяма част липсва и от слеващия след него знак, малко преди кръговото на околовръстния път. Забелязахме повредени знаци и по бул. Трети март", на платното от спортна зала "Младост" към кръговото на водната кула, както и на други места. В същото време има и такива, които са запазили напълно целостта си и от които не липсват части и видимо не са повредени.

  Софийската фирма изпълнител, която монтира иновационните светлоотразителни пътни знаци, гарантира 5-годишна гаранция. "Те са с високо качество и издръжливост, а също и с минимална гаранция поне 5 години", коментира Мирослав Стойков от фирмата, полагаща маркировката по време на нейното монтиране. Знаците са поставени на 7 места по пътната мрежа на града с интензивен трафик и целта е да се засили вниманието на шофьорите.

  По повод дефектиращите термопластични знаци, кметът Иво Димов заяви, че фирмата-изпълнител е уведомена по надлежния ред и се очаква дружеството да отстрани дефектите, които са настъпили. Също така Димов заяви, че на дружеството не му е изплатена сумата за полагането на термопластичната маркировка и тя няма да бъде платена докато не отсранят дефектите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Го
   Гошо
   3 -1
   14:56, 31 яну 2020
   Защо не пишете коя е тази фирма? Същата работа като да кажете има отровно кисело мляко в търговската верига на ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ.
   Кмета да им дърпа ушите на тези накадърници, ще гарантират 5 години, че и много повече а започват да се разпадат след 5 седмици.
  • 2
   Пе
   Пешко
   1 -11
   18:47, 31 яну 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Фр
    Френго
    9 -1
    19:24, 31 яну 2020
    Ти нормален ли си бе, кой ще излезе на платното на Хасковска за да чопли знак и после ще обикаля града да чопли осталите, приказваш пълни глупости. Явно не са качественно поставени!
   • Az
    az
    3 0
    08:41, 1 фев 2020
    Пешко много филми гледаш
  • 3
   Ха
   ХА-ХА-Ха
   3 0
   08:28, 1 фев 2020
   Обещали!!!
   Обещанията важат до усвояване на средствата!!!

  Хороскоп за 05.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
  05 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
  05 мар 2021
  Последни новини