15 °C

Част от термопластичните знаци се разпадат, фирмата обеща 5 години гаранция?

  Част от термопластичните знаци, поставени през месец октомври 2019г. в Димитровград, са повредени, сигнализираха наши читатели.

  Монтират пътни знаци върху асфалта в Димитровград

  Знаците бяха монтирани върху асфалта отктомври месец миналата година, а за това, че са започнали да се показват дефекти по положената термопластична маркировка, получихме сигнали още в края на ноември месец. Към днешна дата, по-голяма част от иновативната маркировка е повредена.

  В най-лошо състояние е знакът на улица "Хасковска", първият на платното за идващите от Хасково автомобили. Вероятно е засегнат най-много поради засиления трафик по пътното платно и множеството преминаващи тежкотоварни автомобили в посока Стара Загора. Голяма част липсва и от слеващия след него знак, малко преди кръговото на околовръстния път. Забелязахме повредени знаци и по бул. Трети март", на платното от спортна зала "Младост" към кръговото на водната кула, както и на други места. В същото време има и такива, които са запазили напълно целостта си и от които не липсват части и видимо не са повредени.

  Софийската фирма изпълнител, която монтира иновационните светлоотразителни пътни знаци, гарантира 5-годишна гаранция. "Те са с високо качество и издръжливост, а също и с минимална гаранция поне 5 години", коментира Мирослав Стойков от фирмата, полагаща маркировката по време на нейното монтиране. Знаците са поставени на 7 места по пътната мрежа на града с интензивен трафик и целта е да се засили вниманието на шофьорите.

  По повод дефектиращите термопластични знаци, кметът Иво Димов заяви, че фирмата-изпълнител е уведомена по надлежния ред и се очаква дружеството да отстрани дефектите, които са настъпили. Също така Димов заяви, че на дружеството не му е изплатена сумата за полагането на термопластичната маркировка и тя няма да бъде платена докато не отсранят дефектите.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   Го
   Гошо
   3 -1
   14:56, 31 яну 2020
   Защо не пишете коя е тази фирма? Същата работа като да кажете има отровно кисело мляко в търговската верига на ЕДИН ПРОИЗВОДИТЕЛ.
   Кмета да им дърпа ушите на тези накадърници, ще гарантират 5 години, че и много повече а започват да се разпадат след 5 седмици.
  • 2
   Пе
   Пешко
   1 -11
   18:47, 31 яну 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Фр
    Френго
    9 -1
    19:24, 31 яну 2020
    Ти нормален ли си бе, кой ще излезе на платното на Хасковска за да чопли знак и после ще обикаля града да чопли осталите, приказваш пълни глупости. Явно не са качественно поставени!
   • Az
    az
    3 0
    08:41, 1 фев 2020
    Пешко много филми гледаш
  • 3
   Ха
   ХА-ХА-Ха
   3 0
   08:28, 1 фев 2020
   Обещали!!!
   Обещанията важат до усвояване на средствата!!!

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  29 окт 2020
  Последни новини