Volkswagen Golf става с 30 % по-лек

По-рано тази година Audi разкри планове за по-леки модели от следващото поколение на S4 и S5. Сега Volkswagen се захвана с подобна програма за популярния си Golf(Новият Golf VI от 2010).

По-малкото тегло позволява по-добър пърформанс от по-малки и следователно по-ефикасни двигатели. Проектът за създаването на олекотен Golf всъщност е част от по-голям проект, финансиран от Европейската комисия, включващ 32 доставчици, както и няколко автопроизводители, включително Renault, Volvo, Opel и Daimler, и е наречен "Проект за суперлек автомобил".

Най-важните техники за намаляване на теглото включват използване на стомана, където е необходимо, но освен това и леки материали като алуминий и магнезий, когато е възвръщаемо. Целта му е да намали структурното тегло на автомобила в средноразмерния сегмент с 30%, като същевременно поддържа умерени цени.

Осъществяването на проекта от Volkswagen се развива чрез три индивидуални концепции, съобщава Autocar. Първият е направен изцяло от стомана, вторият е направен от различни материали, с цел ниска цена, а третият е създаден от различни по-скъпи материали. Всички те намаляват теглото с поне 20%, докато този, в който са използвани скъпите материали е с 41% по-лек.

Новата по-лека структура ще използва комбинация от трите, за да запази баланса между тегло и цена.

Крайният срок за проекта за суперлек автомобил е 31 юли 2009,така че, очаквайте да видите плодовете на този проект и от останалите компании, които участват. Олекотеният Golf на Volkswagen се очаква да започне продажба след 2012г, заедно със своите събратя от проекта за суперлек автомобил .

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини