12 °C

375 безработни повече за месец в Хасковско

6.5% е равнището на безработицата в Хасковска област през януари при 6.3% за страната. Това съобщи на пресконференция директорът на Регионалната служба по заетостта Янко Дуков.

Равнището на безработица се увеличава с 0.4% спрямо декември 2019 г. Спрямо януари миналата година се отчита намаление с 0.2%.

В края на миналия месец броят на регистрираните безработни в бюрата по труда от Хасковска област е 6 767, като спрямо предходния месец броят им се увеличава с 375.

С най-ниско равнище на безработица са общините Хасково – 4.2% и Димитровград – 4.9%, а с най-високо са Маджарово – 20.0% и Ивайловград – 18.1%.

Хасковска област се нарежда на 10 позиция по безработица сред 28-те области в страната.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

 • 1
  Ам
  Американски КурКосмат
  12 0
  22:21, 25 фев 2020
  Безработните са с 375 повече ,
  а жителите на Областта с 500 по-малко ( само изселили те се във вечните ловни полета)
  .....
  Обаче да не ви пука ... Колкото по-малко Хора остават , толкова по-голяма става концентрацията на мутри и бейове
 • 2
  Па
  Паразити
  4 0
  10:02, 26 фев 2020
  Още една ненужна паразитна структура на властта , смучещи от нашите данъци и гласувайки за ГРОБ.
 • 3
  Az
  az
  6 0
  10:35, 26 фев 2020
  Аз и мойте приятели сме безработни , но не сме на борсата , значи не влизаме във вашата статистика
  Следователно пишете пълни глупости и заблуждавате хората.
 • 4
  Ко
  коко
  4 0
  10:37, 26 фев 2020
  Сега от Лафка като се запишат още 100-на,след месец като пристигнат честитките от данъчното с новата такста смет още 200-300 и ............
  • Jo
   John
   1 0
   09:32, 27 фев 2020
   взаимоотношенията между лафка и работещите в будките са фирма със фирма, голям брой има еднолични търговци, които ще получат един гол в бюрото по труда защото имат "фирма"!

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини