Подкрепа за българските медици, борещи се с епидемията, от всеки дом в България от 21:00 часа

Българите се организират в социалната мрежа за подкрепа към родните медици и всички от здравната система, които са на първа линия в борбата с коронавируса и вече се грижат за пациентите със заразата във Варна, Плевен, Габрово и София.

Този израз на съпричастност и подкрепа, на благодарност към хората, които рискуват живота си, за да спасят друг, вече стана традиция в Италия и Испания. Хората излизат в определен час на балконите си и ръкопляскат за лекарите, медицинските сестри, лаборантите.

Организацията в България за тази инициатива върви във Фейсбук по идея на Българската агенция за развитие. Първият израз на благодарност по този начин бе обявен за 15 март от 21 часа. Към призива: "Да изразим подкрепата си за българските медици в 21 ч. с ръкопляскания. Всеки от балкона си”, в социалните мрежи се прокарват и идеи в подкрепа на медиците, които са първия фронт срещу вируса, от балконите да се пее и химна на Република България.

Нека всеки димитровграчанин, който желае да подкрепи медиците, които се грижат за живота и здравето ни и поставят дълга си на преден план, да излязат вечерта от 21:00 по светнатите балкони на домовете си и да ръкопляскат на тези, коите се борят ежедневно за нашия живот и здраве.

Тъжната статистика в Европа: На 15 март в Италия има новорегистрирани 3 590 души покосени от коронавируса, с което болните на Ботуша са 24 747, починали от вируса са общо 1 809 души, от които жертвите само днес са 368 човека. В Испания болните са 7 843, а новите за деня са 1 452, починалите в Испания за денонощието са 96 човека. В Германия новите заразени за денонощие са 1 214 души, Франция - 924, Швейцария - 842, Австрия - 205. В България болните са 51 души, като 10 са новите случаи от 15 март, 2-ма починали. За всички тези и още много други хора се грижат лекари и медицински работници, които са в пряка опасност от зараза. Българското правителсво отпуска по 1 000 лева допълнително за всички медици на фронтовата линия, да ги подкрепим морално и ние.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Ми
    Михайлов
    3 0
    12:26, 16 мар 2020
    За тези рушветчии ли да ръкопляскаме ?
    • Мъ
      Мърфи
      1 0
      20:34, 16 мар 2020
      Точно тези "рушветчии" ще те обикалят като се зарази, щото си много прост за да останеш здрав
  • 2
    Дд
    дд
    4 -1
    13:42, 16 мар 2020
    Айде стига глупости! Къде ще им пляскате,пред частният кабинет или пред фалиралата болница?Защо докторите предпочитат да са ООДта, а сестрите получават жълти стотинки?
    Защо тия велики доктори търпят,такава здравна система?Стари рушащи се болници,липса на апаратура,липса на специалисти,липса на съвремменно лечение,липса на консумативи,липса на мед. персонал.Дечица събират капачки,за да спасяват други дечица.Изоставени деца с хронични заболявания,изоставени раковоболни,липса на достъп до малки,а вече и големи населени места.За най/високата смъртност в света ли да благодарим?За една от най/ниските продължителности на живот в света ли да благодарим?Спекула с лекарства,пускане на монополи......
    Вашето пляскане няма да подобри нищо,няма да върне заминалите сестри и лекари.Напротив!Сега е времето да се замислите,какво трябва да направите,за да подобрите положението.Защото сега никой не може самостоятелно да се ОПРАВИ!Виждате,че когато системата е пропаднала никой не може да се измъкне,никой не може да я прецака.
    Прецаканите сега сте вие!Дано се сетите, накрая,какво трябва да се прави!Какаво е да си гражданин!
  • 3
    До
    До дд
    1 -1
    14:45, 16 мар 2020
    Не мислиш ли, че трябва обществото да подкрепи докторите, сестрите и санитарите които се грижат за нашия живот здраве?
    За положението в системата не са отговорни лекарите (не че между тях няма плява), но системата се разграба под ръководството на администрацията министерство, директори, счетоводители , каса и другите по редицата. Лекарите и сестрите се грижат за нас да продължим живота си, не ги унизявайте до крадци и немърливци!
    • Дд
      ДД
      0 0
      20:30, 16 мар 2020
      Не така! Едно е да има гнили ябълки,друго е да си затваряш очите 30г.!Ние нямаме здравна система.Всяко лечение е мъка,да не говорим,че мен лично лекари се опитаха да ме измамят.
      Ако бяхте благодарни щяхте да подкрепите сестрите не за мизерните 900,а поне за 2000лв. заплата.Оставихте НСО да бута сестри от прозорец на Нардодното Събрание.Оставихте т.нар. доктор Дариткова да ги нарича нестабилни.Мъчлахте когато БЛС подкрепи ББ против сестрите.Мълчахте,когато в Народното Събрание нарекоха сестрите ТЕРОРИСТКИ.
      Още преди доста години се чудех,защо сестрите имат такова натоварване,малки заплати,а никой нищо не казва.Мълчете още.Тъпите ви аплодисменти няма да им помогнат.Ако не сте наясно те не са спрели да се изнасят от Бг.
      Аз съм благодарен на трима доктори в БГ.Единият е вече покойник,който ме е лекувал,като дете.Една лекарка,която беше наказана,че е предприела спешни мерки,за да ме излекува от тежка плевмония.(Отдавна не е в Бг).Личният ми лекар в София,който разбрах,че се опитва да се бори и той със гнилата ни система.
      Спрете лицемерието.Направете нещо реално!
Последни новини