"Язаки": РЗИ и Инспекцията по труда не виждат риск да продължим дейността

"Правим всичко възможно, за да защитим служителите си. Предоставили сме защитни маски на целия си персонал. Инспектиращите заявиха, че не виждат риск за продължаване на дейността". Това се казва в официалното становище от ръководството на завод "Язаки", намиращ се между Хасково и Димитровград. То бе разпространено до медиите след запитвания до ръководството на предприятието относно протеста на служителите във вторник за това, че искат да бъдат пуснати в отпуски, тъй като има опасност от разпространението на коронавирус. Те настояваха, че работят в непосредствена близост един до друг, без предпазни маски и ръкавици. Дни след недоволството, днес от ръководството на завода разпространиха официално съобщение.

Ето пълният текст:

Здравето и безопасността на служителите са най-важните приоритети на “Язаки България”. Ние взимаме извънредни предпазни мерки, за да ограничим риска нашите служители да бъдат изложени на опасността от зараза с коронавирус (COVID-19) в тази безпрецедентна ситуация.

Моля да бъдете сигурни, че правим всичко възможно, за да защитим служителите си. Следваме стриктно ограниченията, свързани с извънредното положение, обявено от Народното събрание на Република България и се съобразяваме с въведените мерки и от министъра на здравеопазването.

Въведохме следните предпазни мерки в завода “Язаки Димитровград” в България, както и в останалите предприятия от групата в Европа:

• ​Продължаваме да прилагаме и дори да надграждаме правилата за безопасност, здраве и околна среда чрез дезинфекция на прилежащите площи.

• ​Формираме работни групи въз основа на служебните отговорности, за да отделим един от друг служителите и да създадем условия за социална дистанция.

• ​Следим здравето на целия персонал чрез измерване на температурата на всеки служител преди влизането му в завода при започването на работната му смяна.

• ​Към този момент сме предоставили защитни маски на целия си персонал и очакваме доставка на 7000 допълнителни маски до края на деня.

• ​Продължаваме да осигуряваме ръкавици на служителите, които искат да ги носят за защита, и увеличихме броя на наличните средства за дезинфекция.

• ​Забранихме всички външни посещения в предприятията на „Язаки“.

• ​Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с националните и местните здравни служби, за да гарантираме, че разполагаме с най-актуалната информация.

Регионалната здравна инспекция - Хасково и Инспекцията по труда посетиха нашите производствени помещения в Димитровград и заявиха, че не виждат риск за продължаване на дейността.

Ние внимателно наблюдаваме ситуацията и нашият оперативен мениджмънт на глобално ниво прави всичко възможно, за да можем да защитим хората и да гарантираме продължаването на бизнеса. Ние насърчаваме нашите служители да продължат да работят, защитени, в безопасна среда, тъй като е нужно да гарантираме непрекъснатостта на процесите и да подкрепим клиентите си, чиито бизнес които зависи от нашите производствени мощности в цяла Европа.

Ние дълбоко оценяваме отдадеността и ангажираността на своите служители, от които зависи да преодолеем тази безпрецедентна ситуация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

  • 1
    Ей
    Ей Язаки
    76 -7
    17:33, 20 мар 2020
    как да няма риск , тъпи ли сте или алчни , блокират градовете , държат ни в домовете , Вие ще работите . Кои сте Вие , богомомазани ли сте или сте рядка порода и вируса не Ви хваща . Я марш по къщите гладници .
    • Гя
      Гяурско Хайку
      18 -3
      17:50, 20 мар 2020
      По Хайдушките поляни
      ....
      Лъвове пасат трева
    • Ей
      Ей
      7 -36
      18:13, 20 мар 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 2
    Ки
    Киро
    55 -2
    17:38, 20 мар 2020
    Същите с тия мерки ги тъпчат всичките в един автобус и ги извозват.. моля да се проверят..
  • 3
    Аа
    ааа
    46 -5
    17:45, 20 мар 2020
    брей в Ядаки работят безсмъртни ..или работят за власт имеещите?
  • 4
    Ба
    Бай хуй
    43 -3
    17:47, 20 мар 2020
    Всякаква паплач има там от най различни Държави как да няма опасност беее в тия рейсове ги извозват от половин България смях и позор е тоя умрял завод
  • 5
    Му
    Мутретето Якудза от Гроб/ДПС
    7 -14
    17:51, 20 мар 2020
    Ще ви клатим до забрава Виж коментара
  • 6
    ..
    ....
    26 -5
    17:59, 20 мар 2020
    Евреи мръсни... Наяждане нямате
    • #
      #
      4 -16
      19:48, 20 мар 2020
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • ..
      ....
      2 0
      20:29, 20 мар 2020
      Имена на вярата не се слагат
    • Пр
      Право думаш ама???
      11 -1
      22:42, 20 мар 2020
      Внимавай ,че евреите са много обидчиви.Има държави в Европа в които се лежи в затвора за отричане или омаловажаване на "холокоста",въпреки че има данни за това,но иначе в Европа уж има "свобода на словото" !!!Иначе ми се набива в очите следното изречение....."Въведохме следните предпазни мерки в завода "Язаки Димитровград" в България,както и в останалите предприятия от групата в Европа"....До тук добре,обаче аз задавам въпроса: Кога и в България ще давате същите възнаграждения като в останалите предприятия от групата??? Знае се че в "Язаки Димитровград" работеха и може би работят все още поляци ,които получават в пъти по-голяма заплата+командировъчни и режийни.
    • Пр
      Право на отговор към #
      3 -1
      22:52, 20 мар 2020
      Не е задължително да празнува.Може да е атеист,будист или мюсюлманин.Как прецени че е християнин? Ти си знаеш може би имаш свръхестествени способности.
  • 7
    Ще затворят ли временно или не ?
  • 8
    Оп
    Опа
    33 -4
    18:19, 20 мар 2020
    Сега разбрахте ли че тая КОРОНА няма нищо общо с паниката,която се създава.Ядзаки работят,защото са част от верига за снабдяване на германската автомобилна индустрия.Меркел се разбра с всички премиери те да не бъдат прекъсвани.В Германия освен търговията,гастрономията и туризма всичко работи.
    Вие какво искате?Ами айде да се затворим всички по къщите и армията да обикаля улиците.Мислете малко.Днес ББ ни направи официално диктатура.
    Сърбайте си попарата.Паниката ви пречи да мислите сега.А преди какво ви пречеше?
    • On
      One Euro Man
      8 -2
      22:48, 20 мар 2020
      Нищо вече не работи в Германия. Само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, болниците, пощите и банките. Почти всички останали са занулени, хотели, ресторанти, закусвални....
      Ограничено е всяко свободно придвижване.
    • Оп
      ОПА
      3 -1
      12:29, 21 мар 2020
      ЕвроМен, това е фалшива новина.Как нищо не работи в Германия.Това с хотелите и ресторантите го казах.Останалите фирми,които нямат работа или са с намален капацитет или затварят.Единият ми комшия,който поддържа принтерите по офиси е в отпуска,но другия търси спешно работници,защото някои негови колеги доброволно са взели отпуска.
      Вчера гледам как земеделците искат от Меркел коридор за работници от източна европа,а веригите уверяват,че наемат още източноевропейци,за да доставят стоките по магазините тук.
      Има някои затворени цехове при нас,но там имаше случаи на корона.
      Пълен блокаж,както в Бг няма.Съветвам те да прочетеш какви са ограниченията за излизане.
      То Бг и без корона е блокирана от корупция и неработещи системи...
  • 9
    Хх
    Хххх
    11 -20
    18:23, 20 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Оп
      Опа
      17 -4
      18:42, 20 мар 2020
      Кой да те чуе.Виж как умират от страх.Докладват се едни други.Искат армия.Искат Бойко.Искат Гешев.,Искат ботуша да ги стисне още.Обаче,като свършт тоалетната хАртия,когато ракията свърши,когато децата им ревнат от глад....Виж какви капитанпетковойводи ще наизлезнат.Лошото е,че тогава е твърде късно.Виж ги в Северна Корея.И наще ще започнат да пеят песни във възхвала на нашият върховен лидер.
      И завършвам с нещо позитивно.Вдигат пенсиите.....в Германия.
      П.С. И понеже знам,че ви звучи невероятно,помолете някой роднина от Германия да ви потвърди.
  • 10
    12
    12345
    30 -5
    18:35, 20 мар 2020
    БОКЛУЦИ колко платихте да не ви затворят???!!
  • 11
    Бо
    Боко
    2 -20
    18:41, 20 мар 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 12
    С.
    С.В
    28 -4
    18:51, 20 мар 2020
    Голяма безотговорност !!!Как може такова безобразие!!!!За какви мерки говорим ,какви дистанции,за какви извънредни положения ??!!Трябва да се затвори това място ,каква е тази простотия !!!Ние децата си в къщи ще държим като затворници ,а Янаки ще работи .Срамно е и многооо безотговорно !!!
    • Жи
      Жичкаджия
      9 -2
      20:08, 20 мар 2020
      Лошото е , че на края на месеца всички ще чакат заплати. Паниката нанася много големи щети в момента.
  • 13
    Ня
    Някои са над правилата
    23 -2
    20:07, 20 мар 2020
    При положение че са забрабени събирания в театри , спортни зали, търговски центрове, какво прави "залите" на язаки по различни от горепосочените.
    Да се самосезират органите и да затварят това предприятие, не може 500-1000 човека да са на едно място.
  • 14
    Са
    Само истината
    11 -3
    20:14, 20 мар 2020
    Пълна лъжа е това вътре работим *** до *** А пък като излезем на почивка целия Тренинг ни пази да не седим близо да не се заразим Държат ни прави Даже и прави се храним
  • 15
    Ха
    Хасково
    18 -3
    20:42, 20 мар 2020
    Абе, ей боклуци има обявено извънаредно положение затваряте тоя Язаки докато трае извънаредното положение. Иначе всичко се обезмисля, извънаредно положение, ама по Български, за едни важи а за други не.
    • Dd
      dd
      5 -2
      22:28, 20 мар 2020
      Ей, кашкавал пане,питай Меркел,Макрон,Джонсън.....защо не затварят заводи.Защо не беше,толкова разпален за ниските пенсии,за ниските заплати,за мафията във власта,за напускащите и умиращи от мизерия българи?
      Тази корона ще продължи доста време.Бойко,Гешев ги е страх от гладни и болни българи,които пълнят площади,затова искат ВОЕННО положение!
  • 16
    Jo
    Joker
    4 -3
    23:26, 20 мар 2020
    Тази пародия Язаки, още ли функционира!?!
    • 11
      11111
      4 0
      08:38, 21 мар 2020
      на Ямача не може но в Я-и може...
  • 17
    St
    Stefani
    7 0
    00:38, 21 мар 2020
    Смешно е как разделят хората, така де от Хасково няма проблем да ида на работа и после да хвана автобуса за Мандра.. :D примерно.. Иначе сега се правят,че вземали мерки,кви са ви мерките? Жив -умрял да си.Не стига,че на работа само стрес и всички знаем как стоят нещта,ами градовете ще затварят, да те довършят и психически, браво, браво.
    • Оп
      Опа
      4 0
      12:34, 21 мар 2020
      Единствените мерки са да започнат да правят модерни болници веднага с персонал и апаратура,защото болни ще има с или без карантина.
      Оказа се,че са излъгали за 1000 лева за сестрите,оказало се,че има някаква ПЪРВА ЛИНИЯ,но и там парите ги няма.
      Както разбрахме вчера,мед персонал напуска още,защото нямат условия и няма кой да се грижи за децата и родителите им при карантина.
      Никакви военни положения не помагат тук.Просто ББ го е страх от масови бунтове,като този в Язаки.Уплашиха хората,а сега им казват да работят.Проблема не е в короната ,а в системата.

Още новини

Последни новини