"Язаки": РЗИ и Инспекцията по труда не виждат риск да продължим дейността

"Правим всичко възможно, за да защитим служителите си. Предоставили сме защитни маски на целия си персонал. Инспектиращите заявиха, че не виждат риск за продължаване на дейността". Това се казва в официалното становище от ръководството на завод "Язаки", намиращ се между Хасково и Димитровград. То бе разпространено до медиите след запитвания до ръководството на предприятието относно протеста на служителите във вторник за това, че искат да бъдат пуснати в отпуски, тъй като има опасност от разпространението на коронавирус. Те настояваха, че работят в непосредствена близост един до друг, без предпазни маски и ръкавици. Дни след недоволството, днес от ръководството на завода разпространиха официално съобщение.

Ето пълният текст:

Здравето и безопасността на служителите са най-важните приоритети на “Язаки България”. Ние взимаме извънредни предпазни мерки, за да ограничим риска нашите служители да бъдат изложени на опасността от зараза с коронавирус (COVID-19) в тази безпрецедентна ситуация.

Моля да бъдете сигурни, че правим всичко възможно, за да защитим служителите си. Следваме стриктно ограниченията, свързани с извънредното положение, обявено от Народното събрание на Република България и се съобразяваме с въведените мерки и от министъра на здравеопазването.

Въведохме следните предпазни мерки в завода “Язаки Димитровград” в България, както и в останалите предприятия от групата в Европа:

• ​Продължаваме да прилагаме и дори да надграждаме правилата за безопасност, здраве и околна среда чрез дезинфекция на прилежащите площи.

• ​Формираме работни групи въз основа на служебните отговорности, за да отделим един от друг служителите и да създадем условия за социална дистанция.

• ​Следим здравето на целия персонал чрез измерване на температурата на всеки служител преди влизането му в завода при започването на работната му смяна.

• ​Към този момент сме предоставили защитни маски на целия си персонал и очакваме доставка на 7000 допълнителни маски до края на деня.

• ​Продължаваме да осигуряваме ръкавици на служителите, които искат да ги носят за защита, и увеличихме броя на наличните средства за дезинфекция.

• ​Забранихме всички външни посещения в предприятията на „Язаки“.

• ​Продължаваме да работим в тясно сътрудничество с националните и местните здравни служби, за да гарантираме, че разполагаме с най-актуалната информация.

Регионалната здравна инспекция - Хасково и Инспекцията по труда посетиха нашите производствени помещения в Димитровград и заявиха, че не виждат риск за продължаване на дейността.

Ние внимателно наблюдаваме ситуацията и нашият оперативен мениджмънт на глобално ниво прави всичко възможно, за да можем да защитим хората и да гарантираме продължаването на бизнеса. Ние насърчаваме нашите служители да продължат да работят, защитени, в безопасна среда, тъй като е нужно да гарантираме непрекъснатостта на процесите и да подкрепим клиентите си, чиито бизнес които зависи от нашите производствени мощности в цяла Европа.

Ние дълбоко оценяваме отдадеността и ангажираността на своите служители, от които зависи да преодолеем тази безпрецедентна ситуация.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (30)

 • 1
  Ей
  Ей Язаки
  76 -7
  17:33, 20 мар 2020
  как да няма риск , тъпи ли сте или алчни , блокират градовете , държат ни в домовете , Вие ще работите . Кои сте Вие , богомомазани ли сте или сте рядка порода и вируса не Ви хваща . Я марш по къщите гладници .
  • Гя
   Гяурско Хайку
   18 -3
   17:50, 20 мар 2020
   По Хайдушките поляни
   ....
   Лъвове пасат трева
  • Ей
   Ей
   7 -36
   18:13, 20 мар 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
 • 2
  Ки
  Киро
  55 -2
  17:38, 20 мар 2020
  Същите с тия мерки ги тъпчат всичките в един автобус и ги извозват.. моля да се проверят..
 • 3
  Аа
  ааа
  46 -5
  17:45, 20 мар 2020
  брей в Ядаки работят безсмъртни ..или работят за власт имеещите?
 • 4
  Ба
  Бай хуй
  43 -3
  17:47, 20 мар 2020
  Всякаква паплач има там от най различни Държави как да няма опасност беее в тия рейсове ги извозват от половин България смях и позор е тоя умрял завод
 • 5
  Му
  Мутретето Якудза от Гроб/ДПС
  7 -14
  17:51, 20 мар 2020
  Ще ви клатим до забрава Виж коментара
 • 6
  ..
  ....
  26 -5
  17:59, 20 мар 2020
  Евреи мръсни... Наяждане нямате
  • #
   #
   4 -16
   19:48, 20 мар 2020
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • ..
   ....
   2 0
   20:29, 20 мар 2020
   Имена на вярата не се слагат
  • Пр
   Право думаш ама???
   11 -1
   22:42, 20 мар 2020
   Внимавай ,че евреите са много обидчиви.Има държави в Европа в които се лежи в затвора за отричане или омаловажаване на "холокоста",въпреки че има данни за това,но иначе в Европа уж има "свобода на словото" !!!Иначе ми се набива в очите следното изречение....."Въведохме следните предпазни мерки в завода "Язаки Димитровград" в България,както и в останалите предприятия от групата в Европа"....До тук добре,обаче аз задавам въпроса: Кога и в България ще давате същите възнаграждения като в останалите предприятия от групата??? Знае се че в "Язаки Димитровград" работеха и може би работят все още поляци ,които получават в пъти по-голяма заплата+командировъчни и режийни.
  • Пр
   Право на отговор към #
   3 -1
   22:52, 20 мар 2020
   Не е задължително да празнува.Може да е атеист,будист или мюсюлманин.Как прецени че е християнин? Ти си знаеш може би имаш свръхестествени способности.
 • 7
  Ще затворят ли временно или не ?
 • 8
  Оп
  Опа
  33 -4
  18:19, 20 мар 2020
  Сега разбрахте ли че тая КОРОНА няма нищо общо с паниката,която се създава.Ядзаки работят,защото са част от верига за снабдяване на германската автомобилна индустрия.Меркел се разбра с всички премиери те да не бъдат прекъсвани.В Германия освен търговията,гастрономията и туризма всичко работи.
  Вие какво искате?Ами айде да се затворим всички по къщите и армията да обикаля улиците.Мислете малко.Днес ББ ни направи официално диктатура.
  Сърбайте си попарата.Паниката ви пречи да мислите сега.А преди какво ви пречеше?
  • On
   One Euro Man
   8 -2
   22:48, 20 мар 2020
   Нищо вече не работи в Германия. Само магазините за хранителни стоки, дрогериите, аптеките, болниците, пощите и банките. Почти всички останали са занулени, хотели, ресторанти, закусвални....
   Ограничено е всяко свободно придвижване.
  • Оп
   ОПА
   3 -1
   12:29, 21 мар 2020
   ЕвроМен, това е фалшива новина.Как нищо не работи в Германия.Това с хотелите и ресторантите го казах.Останалите фирми,които нямат работа или са с намален капацитет или затварят.Единият ми комшия,който поддържа принтерите по офиси е в отпуска,но другия търси спешно работници,защото някои негови колеги доброволно са взели отпуска.
   Вчера гледам как земеделците искат от Меркел коридор за работници от източна европа,а веригите уверяват,че наемат още източноевропейци,за да доставят стоките по магазините тук.
   Има някои затворени цехове при нас,но там имаше случаи на корона.
   Пълен блокаж,както в Бг няма.Съветвам те да прочетеш какви са ограниченията за излизане.
   То Бг и без корона е блокирана от корупция и неработещи системи...
 • 9
  Хх
  Хххх
  11 -20
  18:23, 20 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • Оп
   Опа
   17 -4
   18:42, 20 мар 2020
   Кой да те чуе.Виж как умират от страх.Докладват се едни други.Искат армия.Искат Бойко.Искат Гешев.,Искат ботуша да ги стисне още.Обаче,като свършт тоалетната хАртия,когато ракията свърши,когато децата им ревнат от глад....Виж какви капитанпетковойводи ще наизлезнат.Лошото е,че тогава е твърде късно.Виж ги в Северна Корея.И наще ще започнат да пеят песни във възхвала на нашият върховен лидер.
   И завършвам с нещо позитивно.Вдигат пенсиите.....в Германия.
   П.С. И понеже знам,че ви звучи невероятно,помолете някой роднина от Германия да ви потвърди.
 • 10
  12
  12345
  30 -5
  18:35, 20 мар 2020
  БОКЛУЦИ колко платихте да не ви затворят???!!
 • 11
  Бо
  Боко
  2 -20
  18:41, 20 мар 2020
  Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
 • 12
  С.
  С.В
  28 -4
  18:51, 20 мар 2020
  Голяма безотговорност !!!Как може такова безобразие!!!!За какви мерки говорим ,какви дистанции,за какви извънредни положения ??!!Трябва да се затвори това място ,каква е тази простотия !!!Ние децата си в къщи ще държим като затворници ,а Янаки ще работи .Срамно е и многооо безотговорно !!!
  • Жи
   Жичкаджия
   9 -2
   20:08, 20 мар 2020
   Лошото е , че на края на месеца всички ще чакат заплати. Паниката нанася много големи щети в момента.
 • 13
  Ня
  Някои са над правилата
  23 -2
  20:07, 20 мар 2020
  При положение че са забрабени събирания в театри , спортни зали, търговски центрове, какво прави "залите" на язаки по различни от горепосочените.
  Да се самосезират органите и да затварят това предприятие, не може 500-1000 човека да са на едно място.
 • 14
  Са
  Само истината
  11 -3
  20:14, 20 мар 2020
  Пълна лъжа е това вътре работим *** до *** А пък като излезем на почивка целия Тренинг ни пази да не седим близо да не се заразим Държат ни прави Даже и прави се храним
 • 15
  Ха
  Хасково
  18 -3
  20:42, 20 мар 2020
  Абе, ей боклуци има обявено извънаредно положение затваряте тоя Язаки докато трае извънаредното положение. Иначе всичко се обезмисля, извънаредно положение, ама по Български, за едни важи а за други не.
  • Dd
   dd
   5 -2
   22:28, 20 мар 2020
   Ей, кашкавал пане,питай Меркел,Макрон,Джонсън.....защо не затварят заводи.Защо не беше,толкова разпален за ниските пенсии,за ниските заплати,за мафията във власта,за напускащите и умиращи от мизерия българи?
   Тази корона ще продължи доста време.Бойко,Гешев ги е страх от гладни и болни българи,които пълнят площади,затова искат ВОЕННО положение!
 • 16
  Jo
  Joker
  4 -3
  23:26, 20 мар 2020
  Тази пародия Язаки, още ли функционира!?!
  • 11
   11111
   4 0
   08:38, 21 мар 2020
   на Ямача не може но в Я-и може...
 • 17
  St
  Stefani
  7 0
  00:38, 21 мар 2020
  Смешно е как разделят хората, така де от Хасково няма проблем да ида на работа и после да хвана автобуса за Мандра.. :D примерно.. Иначе сега се правят,че вземали мерки,кви са ви мерките? Жив -умрял да си.Не стига,че на работа само стрес и всички знаем как стоят нещта,ами градовете ще затварят, да те довършят и психически, браво, браво.
  • Оп
   Опа
   4 0
   12:34, 21 мар 2020
   Единствените мерки са да започнат да правят модерни болници веднага с персонал и апаратура,защото болни ще има с или без карантина.
   Оказа се,че са излъгали за 1000 лева за сестрите,оказало се,че има някаква ПЪРВА ЛИНИЯ,но и там парите ги няма.
   Както разбрахме вчера,мед персонал напуска още,защото нямат условия и няма кой да се грижи за децата и родителите им при карантина.
   Никакви военни положения не помагат тук.Просто ББ го е страх от масови бунтове,като този в Язаки.Уплашиха хората,а сега им казват да работят.Проблема не е в короната ,а в системата.

Хороскоп за 03.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Временните финансови затруднения могат да се отразят понижаващо на настроението и самочувствието ви, но не губете кураж. Имате потенциал да се справите с предизвикателствата и да излезете по-силни, можещи и побеждаващи. В откровен разговор с близките си ще решавате семейни проблеми и ще планирате заедно бъдещето си.
03 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Изгледите ви за успех са много добри. Продължавайте в същия дух. Не изневерявайте на принципите си и непременно ще успеете. Възможно е днес недоброжелатели да ви създават дребни пречки, но това едва ли ще ви представлява сериозно затруднение. Просто не ги взимайте присърце. Напълно осъзнавате с какво сте се заели.
03 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Късметът ви днес е много добър и шансовете ви за успех в професионалните ви начинания са значителни. Предизвикателствата в бизнеса няма да изискват от вас големи усилия и ще се справите с лекота. Пренебрегвате критиките на близките си.
03 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес успявате да направите така, че нещо, което отдавна ви принадлежи да попадне отново у вас. Трудно се отклонявате от веднъж избрания път и правите всичко възможно да постигнете намеренията си. Следвате твърдо избрания курс и не си позволявате да се отклонявате заради факти, споменати ви от околните. Ще се чувствате най-добре сред семейството си вечерта.
03 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добрите ви постижения ви задължават да продължите отговорно и качествено работата си. Започващият силен период за вас налага да подобрите (дори и да считате това за излишно) уменията си. Някои от вас ще получат възможност за квалификация на достатъчно престижно място, възползвайте се.
03 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
03 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Приятели ще ви помогнат да стигнете по-бързо до решаването на проблем, който ви притеснява. Бъдете по-доверчиви към онези, които безкористно ви обичат и помагат, и не ги винете за неудачите си. Мислите ще ви отвеждат и при някого, с когото ви свързват нежни чувства, но поради обстоятелствата сте разделени.
03 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Всичко се нарежда във ваша полза и денят "заплашва" да бъде един от най-успешните ви през последния месец. Финансовото състояние на семейството ви е отлично и можете да си позволите малко разточителство. Възползвайте се максимално от късмета си.
03 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Предстои ви напредък в личен план. Той ще се отрази добре на самочувствието ви и ще ви превърне в желани събеседници. Не допускайте хора от обкръжение ви да се намесват в личното ви пространство. Сами можете да вземате решенията си, нямате нужда от подобни съветници.
03 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще изненадате околните с промененото си отношение към конкретен проблем или събитие. С позитивното си мислене ще направите възможно и невъзможното, само от вас зависи. Пречистващата сила на природата ще ви освежи и даде сили, а вниманието на любим човек ще ви направи щастливи.
03 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Разпределете добре времето си и не се увличайте по дреболии. Предстои ви доста работа и само с добър подход ще успеете да се справите. Не е фатално, ако отложите някой от ангажиментите си. Повярвайте, заслужава си да положите повече усилия днес.
03 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Наред с трудностите ще имате и провокации, които могат да внесат разколебаване в намеренията ви. Но интуицията и убедеността ви, че сте на прав път не са измамни. Остава и да го извървите. Възможността да работите с професионалисти ще ви научи на полезни неща, за това повече гледайте и слушайте и по-малко говорете.
03 апр 2020
Последни новини