18 °C

Двама пациенти със съмнение за COVID-19 е имало през уикенда в димитровградската болница

Съмнения за двама пациенти, че са заразени с Коронавирус, е имало през уикенда в димитровградската болница. Тази ситуация е предизвикала временно ограничаване на приема на нови пациенти в болницата.

Заболелите със съмнения, че са заразени с COVID-19, са били във Вътрешно и Неврологично отделение на МБАЛ "Света Екатерина" - Димитровград. Пациентът от вътрешно отделение е с отрицателна проба за COVID-19, като той е с двустранна интерстициална пневмония, информира завеждащият вътрешно отделение, д-р Палашев. Пациентът остава за лечение в болницата.

Вторият случай, породил съмнения за коронавирус, е пациент, приет в неврологичното отделение в четвъртък, който рязко е вдигнал температура през почивните дни и е заявил, че е бил контактен със свои роднини, прибрали се преди дни от Холандия. Няма основание за проба за Коронавирус на заболелия, след изясняване на всички симтоми и направените изследвания след ренгенова снимка е установена едностранна пневмония. Болният се е повлиял от антибиотичното лечение и е стабилизиран, като лечението му продължава в местната болница.

Заради двата случая със съмнение за COVID-19, временно приемът в болницата е бил ограничен до тяхното отхвърляне, но спешни пациенти е можело да бъдат обработвани, заяви д-р. Палашев. В резултат на това, възрастен мъж със съмнения за инсулт не е бил приет за лечение в МБАЛ "Света Екатерина", за което писа неговата внучка в социалните мрежи.

До момента в Димитровград няма потвърден случай на заболял от COVID-19, а случаите, за които е имало съмнение, са отхвърлени.

Димитровградската болница има нужда от защитни облекла, в момента има налични, но при евнтуално огнище на заразата в местната болница, те ще стигнат за броени дни. Другото, с което се опитва да се сдобие болницата, с цел да бъде подготвена за лечение на болни от коронавирус, са респираторен апарат и подвижен ренгенов апарат. До момента дори не говорим за пари, коментира д-р Палашев, това е дефицитна стока и ние търсим от къде да я доставим, задействали сме всички канали, за да бъде осигурена, като непрестанно поддържаме вързка с Общината и кмета.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 25.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят предразполага към неангажиращи занимания и активна почивка. Имате прекрасна възможност да се отърсите от напрежението на работната седмица и да възстановите напълно силите си. Доверието, което гласувате на непознат няма да остане излъгано и най-вероятно ще бъдете много доволни от сътрудничеството си, въпреки първоначалните колебания.
25 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Независимият ви дух ще се прояви и днес. Водени от разбирането си за нещата, ще сложите край на онези, които ви пречат да се чувствате истински и ще вземете решения, променящи в известна степен обичайните ви занимания. Бъдете толерантни и ще ви бъде по-лесно в отношенията с околните.
25 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Споделете притесненията с близките си, ще намерите бързо решение и ще ви олекне. Денят ще ви предложи изненади, които бихте могли да трансформирате в добри реализации, стига да се възползвате на момента. Със сигурност няма да скучаете. Не се намесвайте в чужди спорове, имайки желание да сте полезни.
25 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Налице са всички предпоставки, за да прекарате един приятен и спокоен ден. Заемате се с ангажименти, които не ви натоварват и се справяте чудесно. Ще споделите нещо, което ви вълнува с близък човек, надявайки се на съвет. Добре ще е, ако обърнете повече внимание на здравето си.
25 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
За да решите въпросите, които ви притесняват си осигурете малко спокойствие. Нуждаете се от него и заради самите вас. Развлечения с приятели излет в планина, ремонтна дейност или риболов са сред възможните алтернативи за деня. Нещата ви се нареждат, а неприятностите бягат от вас.
25 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят се свързва с творчески изяви и с внимание към любими хора. Няма да ви липсва желание за удоволствия и любов. Други от вас ще пътуват, но на близки разстояния. Подготвяте нечии празник и това изисква повече време по организацията му. Ентусиазирани сте и ще се справите.
25 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Този ден повечето от вас ще отредят за почивка сред домашна обстановка. Имате нужда да се разтоварите и да обмислите бъдещите си професионални задачи. Вслушвате се в съветите, които получавате от близките си и това ще бъде само от ваша полза. Ще ви се наложи да се откажете от прекалено смел за момента замисъл. Вечерта ще се забавлявате истински.
25 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не споделяйте личните си перипетии с всеки. Бъдете по-дискретни. Възможни са неприятни изненади и провокации. Потърсете приятни занимания, с които да се разтоварите от напрежението. Ще ви заредят с позитивни мисли и емоции. Подобно въздействие може да има и любим човек.
25 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нуждаете се от повече спокойствие и силна храна. Здравето ви също изисква грижи, движение и почивка. Споделете домашните задължения с близките си, не се ангажирайте с всичко сами. За щастие, до себе си имате хора, които ви обичат и с готовност ще поемат от товара ви. За други денят е свързан с пътувания и срещи.
25 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Покажете благородство на характера си и благодарете на онези, които ви подкрепят и същевременно остават в сянката ви, грижейки се за вашето развитие. Ще овладеете стреса, като потърсите подходящи за интересите ви и желанията ви забавления. Любовта е мощна сила, не я пренебрегвайте.
25 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
25 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Нерешени проблеми ще ви накарат да потърсите нови възможности за справяне с тях. Наясно сте, че това не може да продължава повече. Ако ви е нужна помощ, потърсете подходящия човек, за да не губите енергията си напразно. Вслушайте се в интуицията си, ще получите свежи идеи и желание да общувате с нови хора.
25 окт 2020
Последни новини