Излязоха първите проби на завърналите се воденци от Нидерландия

Ташка и Наско от димитровградското село Воден, се прибраха в петък, 1-ви май в България от Нидерландия, и веднага бяха изолирани в софийска болница със съмнение за зараза с Коронавирус. На семейството са били взети проби на следващия ден, събота, но до днес - понеделник следобед, са били в неведение какъв е резултатът им. 

Семейството от с. Воден се прибрало от Нидерландия за да разчитат на здравната система в България
 
Резултатите от пробите, които са им били съобщени днес, са отрицателни, по техните думи. Мъжът и жената са информирани от наблюдаващите ги лекари, че ще им бъдат направени повторни тестове и ако и те са отрицателни, ще бъдат изписани от болницата, за да се приберат в дома си в димитровградското село Воден.
 
Ташка се надява в сряда да могат да се приберат в дома си, където ще бъдат под карантина и ще се изолират в отделна къща в селото, за времето което ще им бъде наредено от властите. Жената обеща, че щом им предоставят документите от болницата, с които се потвърждават отрицателните резултати, ще ги изпратят до нашата медия, с което да бъде успокоено обществото, че не пренасят заразата от Нидерландия в димитровградска община.
 
През днешния ден на територията на област Хасково са взети още 47 проби за наличие на COVID 19, чийто резултат се очаква да излезе утре. Шест от пробите са взети от пасажери на полета от Нидерландия, в който са пътували семейството от община Димитровград, настанено в болнично заведение в София. Три проби са взети от пациенти на МБАЛ Хасково и девет на медицински персонал от същото лечебно заведение. 

През днешния ден са взети и двадесет и седем проби на медицински персонал от многопрофилната болница в Свиленград, както и на двама пациенти, настанени за лечение в нея. 

Все още се очаква резултатът на дванадесетте проби за наличие на коронавирусна инфекция, взети през вчерашния ден.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини