27 °C

Детските градини в Димитровград пускат анкета за родителите

Детските градини в Димитровград пускат анкета, насочена към родителите, за готовността и нагласите им, децата да се върнат в детските заведения след повече от 2 месеца, в които не работеха.

Ще оцелеят ли родителите на малки деца в извънредното положение? Имат ли готовност детските градини да заработят отново?

Резултатите от анкетата трябва да бъдат обобщени на 21 май, поради което крайният срок за попълване е 20.05.2020г.

Анкетата се разпространява поредством фейсбук групите, в които членуват родителите, така че е нужно да ги посетите, за да може да отговорите на въпросите.

Възстановяват Детската млечна кухня в Димитровград, запишете се

Публикуваме въпросите на анкетата, която трябва да бъде попълнена от родителите.

1. Кога бихте желали да отворят детските градини/ясли на територията на община Димитровград?
а. възможно най-скоро;
б. от 1 юни;
в. от 1 септември;
г. друга дата….
2. Бихте ли пуснали детето си на детска градина веднага след отварянето им?
а. да;
б. не;
в. да, но след 1 септември;
г. не мога да реша/ да дам отговор.
3. Каква форма на посещение бихте предпочели?
а. целодневна (от 8.00 до 18:00 часа), в работни дни;
б. полудневна, в работни дни, (от 8.00 до 12:00 часа), без детето за остава да спи в детското заведение;
в. друга форма – моля посочете …..
4. Ако детската градина започне работа на 1 юни, колко дълго бихте желали детето ви да посещава детска градина?
а. цялото лято, без прекъсване;
б. до края на юли;
в. детето ми няма да посещава детската градина през лятото;
г. друг период – моля посочете……
5. При какви условия бихте направили това (да пуснете детето си на детска градина) ? Моля, изберете до 3 отговора.
а. задължително провеждане на медицински изследвания преди завръщане на детето в детската градина;
в. стриктен ежедневен медицински филтър при сутрешния прием на детето в Детската градина;
г. групи с редуциран брой деца, не повече от….;
д. повече занимания навън, по-малък престой в помещенията;
е. спазване правилата за достъп до детското заведние, съобразени с текущите здравно-хигиенни изисквания за градината/ яслената група;
ж. други …. (моля избройте)
6. По време на прекъсване на посещенията в детската градина (по повод извънредното положение и противоепидемичните мерки) кой се грижеше за детето Ви?
а. аз / съпругът ми – ползвахме платен годишен отпуск;
б. аз – ползвам отпуск по майчинство;
в. аз/съпругът ми, безработни сме;
в. родителите ни;
г. друго (моля посочете)…………………….
 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Де
  Дет
  2 -1
  20:40, 18 май 2020
  Детските градини ще са като моловете. "Всички" искаха да се отворят . Ама като ги отвориха останаха празни. Само че в случая е малко по сложно. Ще се наложи да се тества целия персонал и всички деца. Иначе няма как.
  • Ро
   Родител
   4 0
   21:22, 18 май 2020
   Ами нека се тестват, какъв е проблема? Тъкмо всички ще са сигурни, че няма болни и няма от какво да се притесняват - и родители, и персонал. Но явно на някой у Софията не му изнася...
  • Де
   Делчева
   1 0
   23:02, 18 май 2020
   Няма пари за тестване на персонала и децата.

Хороскоп за 05.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Приятни ще са моментите ви с любимите хора, а и близките ви ще са толерантни към вас. В добро настроение сте и всичко, с което се захванете ще ви спори и ще оставате доволни от себе си. Не допускайте човек от миналото ви да повлияе на бъдещите ви планове. За предпочитане е да не пътувате.
05 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
И да имате своите основания не избързвайте и не пристъпвайте към вземане на крайни решения. Анализирайте по-задълбочено информацията, която получавате. Възможни са здравословни проблеми, но можете да ги избегнете, ако навреме вземете мерки. Направете нещо повече за себе си.
05 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Дилемите пред вас са не една и две, но изискват да съберете мислите си и да вземете най-доброто решение за себе си. Други ще ги занимават неотложни промени, оставайки на втори план личните си такива. Въпреки това се отнесете с повече внимание към здравословните си неразположения.
05 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Все по-често мислите за промяна в живота си и това ви подтиква да търсите нови възможности. Споделете за тях с близките си и не се затваряйте в себе си. Чувството ви за свобода ще бъде изострено и е възможно да реагирате необичайно на някои прояви на околните. Погрижете се за почивката си, нуждаете се от нея.
05 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Опитайте се днес да не поемате излишни ангажименти, дори към близки приятели. Най-добре ще е ако си останете у дома и се опитате да се разтоварите сред спокойна обстановка. Заемете се с нещо полезно и приятно едновременно. Изкушавате се от предложението на свой близък, което ще ви зарадва към края на деня. Добре ще да помислите за физическата си форма.
05 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Може би е добре днес да отделите повече време на семейството си и личните дела. Приемете съветите на близък човек и си починете добре. Не се заемайте с прекалено много дейности наведнъж, въпреки че дори и да го сторите най-вероятно ще се справите. Ще получите интересно предложение в професионален план.
05 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви кратко пътуване, което ще ви подейства обновяващо. Имате нужда от разнообразие и презареждане с енергия, така че не го пропускайте. Не се тревожете за работата си или за каквото и да било, забавлявайте се.
05 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможно е много от вас днес да преосмислят досегашната си работа и да предприемат сериозни стъпки към промяна. Осъзнавате начините, по които бихте могли да промените онези неща от ежедневието си, които са ви в тежест. Близките ви ще приемат с охота идеите ви, но ще са ви необходими доста усилия. Започнете постепенно и се радвайте на всеки малък успех.
05 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Приятна изненада ще ви направи активни в посока на личните ви предпочитания. Довежданата до вас промяна ще ускори започнати вече процеси и скоро ще се поздравите с придобивки от различен характер. Дайте шанс на човека, който търси път към вас и му позволете да изложи тезата си.
05 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се посветят на дома и семейството. Отдайте им се и ще останат доволни всички. Отпадат колебанията ви по въпрос, който отдавна ви занимава. Желанията си ще видите осъществими и ще положите усилия да ускорите момента.
05 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се организирате и ще свършите всичко, което планирате за днес, без това да се отрази на връзките ви с околните. При постигане на договорености не изхождайте единствено от личните си интереси, защото няма да се стигне до сделка. Използвайте деня си и за подготовка на предстоящо пътуване.
05 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
05 юли 2020
Последни новини