Решиха, но до някъде, проблема с опасностите по тротоарите на улица "Ромен Ролан"

    Днес, 19 юни, бяха орязани клони на високите дървета, събаряли керемиди върху оживен тротоар по улица "Ромен Ролан" в Димитровград.

    Жена се размина на косъм от злополука, вятър повали керемиди, клони и стена в Димитровград

    Припомняме, че по време на ураганния вятър от 5-ти юни, падна парче керемида от покрива на блок №1 на ул. "Ромен Ролан", на сантиметри от преминаваща жена. Освен керемидата, паднала тогава, се чупеха и сухи клони, като единият направи вдлъбнатина на покрива на един от паркираните автомобили. След материала ни, не последва никаква реакция от страна на властите, за да обезопасят дърветата и падащите сухи клони от тях, застрашаващи хора и автомобили, жалваха се работещи в търговските обекти.

    Дни по късно, на 17 юни, на същото място отново падна цяла керемида и то пак на сантиметри от преминаваща жена по тротоара. След случката, от търговските обекти са сигнализирали на телефон 112, като на място са пристигнали полиция и пожарна, които са оградили част от тротоара, върху който падат опасните парчета от покрива. С което са изместили потока от хора да преминава през градинката и под дърветата, от които пък падат изсъхнали клони.

    Още в същия ден разговаряхме с домоуправителя на входа, който каза че покривът е в добро състояние, но големите клони от дърветата събарят керемидите от него. Има капаци и комин, които не са в добро състояние, но те не са причината за падащите отломки върху тротоара и ще бъдат отремонтирани възможно най-скоро. След повторния инцидент, домоуправителят е пуснал сигнал до общината, че клоните на две от дърветата събарят керемиди от техния покрив и това застрашава преминаващите пешеходци по търговската улица. След сигнала на домоуправителя и по думите на хора от блока "след задействане на връзки", днес опасните клони са били окастрени, но само на дърветата пред този вход.

    Живущи в блока коментираха, че това е полвинчата работа, защото и другите дървета са за окастряне и по тях има много изсъхнали клони, които застрашават преминаващите по улицата и тротоара. Възмутени сочеха и клони, в другия край на блока, които се удрят по покрива и че там още не са съборили керемиди и никои не е пострадал, но е въпрос на време и късмет. Според коментиращите е напълно безотговорно от страна на Общината да не предприеме мерки по обезопасяването на цялата улица, а само на дърветата пред входа, от който са подали писмен сигнал. Според тях трябва да се затвори цялата улица за няколко часа и да се окастрят всички опасни клони на високите дървета, които в същото време създават рай от прохлада в летните жеги.

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    Последни новини