25 °C

Ще отпаднат ли винетките до гробищния парк на Димитровград?

Изображение 1 от 2

  На заседание на ОБС Димитровград идния четвъртък, 25 юни, общинските съветници ще трябва да вземат решение дали общината да вземе за стопанисване отсечката от 1,6 км. от АПИ, за да може да отпадне нуждата от винетки до гробищния парк на града.

  Откъсна ли АПИ димитровградчани от гробищния парк на града?

  Припомняме, че от 17 февруари шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, биват санкционирани чрез камерите на тол системата. В случая такъв пункт има на изхода на Димитровград, от където минава и пътят за гробищния парк на града, в посока с. Добрич.

  Годишно поемането на тази отсечка ще струва на Община Димитровград 12 040 лв. и ако тя поеме разходите по стопанисването й, би трябвало да отпадне нуждата на димитровградчани да се предвижват до гробищния парк на града с винетен стикер. Но това ще означава най-вероятно, че и БГТОЛ ще трябва да измести монтираното съоръжение за следене на трафика след пресечката за село Добрич, по първокалсния път между Димитровград и Хасково. А ако искат да следят трафика в посока Пловдив, преминаващ през селата Добрич и Горски извор, ще трябва да инсталират допълнителни съоръжения за следене на трафика по този маршрут.

  Недомислицата за мястото на монирането на камерите, от гледна точка интереса на димитровградчани да могат да ходят до гробищния парк на града, без да плащат глоби по 300 лева или да закупуват винетен стикер за цялата републиканска пътна мрежа, ще доведат до разходи за хиляди левове на Общината за стопанисване на отсечката, както и на АПИ за преместване на съоръженията за следене на автомобилния трафик.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Ди
   Димитровградчанин
   7 -1
   22:08, 19 юни 2020
   Проблема е че всичко ще плати г-н и г-жа Данъкоплатците а тия хрантутници от АПИ и Общината кога ли ще започнат да си плащат грешките от мързеливоста си . Точно НИКОГА

  Хороскоп за 13.07.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Тревожите се излишно за важно събитие днес, тъй като всичко ще мине дори по-добре отколкото сте си представяли. С енергията, която блика от вас обаче успявате да заразите всички около себе си. Радвате се на покупка, която планирате от доста време. Не оставяйте нищо на случайността, когато става дума за личните ви взаимоотношения.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще пристъпите към реализация на задача, за която се подготвяте от доста време. Бъдете внимателни и не рискувайте излишно, особено ако действията ви са свързани с пари. Близките ви са най-добрия ви съветник в решаването на житейските въпроси. По-често търсете мнението им и не правете нищо на инат.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще се почувствате освободени, ако отдадете предпочитание на онези неща, които са ви приятни и които ще ви освободят от стреса. Напрежението на изминалите дни се отразява неблагоприятно на отношенията ви с околните, от което страдате всички. Вземете мерки и внесете баланс в живота си.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес зарадвайте приятно семейството си, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. С желание сте да задълбочите връзката си, но за това е нужно да балансирате поведението си, като не изпадате в крайности. Имате много път да извървите заедно. Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Бъдете внимателни и съсредоточени. Разсеяни сте и пропускате важни неща. Не взимайте присърце критиката на околните, но в случая е полезно да се вслушате в думите им. У дома ви очаква спокойствие. Това ще ви привлича и ще ви се иска да не го напускате. Все пак не винаги най-лесният избор е най-добрият.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Включете се активно във всичко, което се случва около вас, защото на много места можете да бъдете полезни. Приемате спокойно фактите, от които други биха се изнервили. Децата ви имат свои виждания за ваканцията и те трябва да намерят място в плановете ви. Но оставете време и за себе си.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Старателно се подгответе за това, което планирате през следващите дни, за да елиминирате изненадите. Във всички случаи ще останете резервирани към онези, които ви обещават бързи успехи. Погрижете се за здравето си и обръщайте внимание на дребните неща, които довеждат проблемите.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Очаква ви интересен и приятен ден днес. Предпочитате да си почивате, но често ще се случва така че ви занимават редица други неща. Ваш приятел очаква от вас компетентен съвет, към който ще е добре да подходите сериозно. Привлича ви определена възможност, но засега едва ли ще успеете да я осъществите. Имате шанса да стабилизирате отношенията си с близък човек.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Не търсете причини за недоволство от близките си. Трудностите са ви направили по-раздразнителни, но има защо и да сте доволни. Това, че сте заедно и можете да си помагате е достатъчен повод да се усмихнете на живота. Дайте предимство на всичко онова, което ви прави щастливи и му се посветете.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Настроението ви днес е чудесно и затова бъдете сигурни че с каквото и да се занимавате, този ден ще бъде много приятен за вас. Не изпускайте възможността обаче да поговорите сериозно с приятел за отношенията помежду ви. В интимната сфера се радвате на разбирателство и споделени чувства. Получавате примамливо предложение за вечерта.
  13 юли 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Уважавайте свободата на другите и не пречете на никого да живее живота си такъв, какъвто го иска, както и вие не бихте допуснали някой да ви нарежда. Но с житейските си примери успявате да внушите, че преди да се поиска, трябва да се даде. Насърчавайте доброто у другите и го възпитавайте у децата си, те са вашето бъдеще.
  13 юли 2020
  Последни новини