Ще отпаднат ли винетките до гробищния парк на Димитровград?

Изображение 1 от 2

    На заседание на ОБС Димитровград идния четвъртък, 25 юни, общинските съветници ще трябва да вземат решение дали общината да вземе за стопанисване отсечката от 1,6 км. от АПИ, за да може да отпадне нуждата от винетки до гробищния парк на града.

    Откъсна ли АПИ димитровградчани от гробищния парк на града?

    Припомняме, че от 17 февруари шофьорите, които пътуват по републиканската пътна мрежа без валидна електронна винетка, биват санкционирани чрез камерите на тол системата. В случая такъв пункт има на изхода на Димитровград, от където минава и пътят за гробищния парк на града, в посока с. Добрич.

    Годишно поемането на тази отсечка ще струва на Община Димитровград 12 040 лв. и ако тя поеме разходите по стопанисването й, би трябвало да отпадне нуждата на димитровградчани да се предвижват до гробищния парк на града с винетен стикер. Но това ще означава най-вероятно, че и БГТОЛ ще трябва да измести монтираното съоръжение за следене на трафика след пресечката за село Добрич, по първокалсния път между Димитровград и Хасково. А ако искат да следят трафика в посока Пловдив, преминаващ през селата Добрич и Горски извор, ще трябва да инсталират допълнителни съоръжения за следене на трафика по този маршрут.

    Недомислицата за мястото на монирането на камерите, от гледна точка интереса на димитровградчани да могат да ходят до гробищния парк на града, без да плащат глоби по 300 лева или да закупуват винетен стикер за цялата републиканска пътна мрежа, ще доведат до разходи за хиляди левове на Общината за стопанисване на отсечката, както и на АПИ за преместване на съоръженията за следене на автомобилния трафик.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ди
      Димитровградчанин
      7 -1
      22:08, 19 юни 2020
      Проблема е че всичко ще плати г-н и г-жа Данъкоплатците а тия хрантутници от АПИ и Общината кога ли ще започнат да си плащат грешките от мързеливоста си . Точно НИКОГА
    Последни новини