9 °C

Разходка до четири популярни локации в Димитровград за Световния ден на ходенето

Изображение 1 от 2

  На 4 октомври хорта, които подкрепят здравословния начин на живот и движението свързано с него, могат да подкрепят световната инициатива - Световен ден на ходенето, която ще се проведе и в община Димитровград.

  В парк Марица от 10.30 до 12.30 часа по специално обозначен маршрут всеки ще трябва да измине разстоянието между четири популярни локации в парка - Мостчето, Киноложки център, Алея на новия живот и Алея юбилейна /срещу бившия Кораб/, където ще го очакват доброволци. Целта е изминаващият разстоянието да събере трите цвята от националното знаме - бяло, зелено, червено, под формата на специално подготвени картончета и с тях да се върне на пункта при мостчето, от където е и тръгването за дългата разходка. Всеки изминал цялото разстояние ще получи тениска с логото на световната инициатива. 

  Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички, с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и се провежда за 28-ми пореден път. Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

  Докато спортуват и се забавляват по маршрута, участниците могат да си правят снимки и клипове, които да качат на Facebook страницата на Българска Федерация спорт за всички със слоган „обичам да спортувам“ или  „аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (4)

  • 1
   Ко
   Колко
   2 -1
   19:07, 30 сеп 2020
   Колко тъпо! Ако не беше тази инициатива, нямаше да ходим.Свършиха се вече смислените неща и дай да ходим като за световно. Който си го прави постоянно световно мероприятие не му трябва. Ходете постоянно за здраве ,а не за мероприятие.
  • 2
   "Наблюдател"
   4 -1
   19:33, 30 сеп 2020
   Тази проява е в подкрепа на Световния ден на ходенето. Няма нищо лошо в проявата, както трябва да има и дни на колоезденето и на други спортове, т.е. нека дните за екологично придвижване да са много повече. В нашия град разстоянията са малки, така че при хубаво време и ако човек не бърза много, би могъл да отиде от единия край на града до другия за около 40 мин.пеша.
   • Nn
    nn
    1 0
    09:38, 4 окт 2020
    Да, но в нашият град е пълно с хора за които придвижването от точка "А до точка "Б" се прави с петнадесетгодишна кола и това се счита за престижно. И ако може колата да си вижда докато си някъде. Манталитет на ............ Познавам хора минаващи и 500 м. с колата си(таратайка).
  • 3
   Не
   Неохимец
   1 -1
   13:54, 4 окт 2020
   Трябва да се включи и Неохома, като най-отровния завод в България.
   Трябва да го затворят и без това в него работят само геиове и магистраладжийки

  Хороскоп за 27.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не се огъвайте и по-никакъв начин не отстъпвайте пред опонентите си. Ще се опитат да ви навредят, но нека това ви амбицира за успех на всяка цена. Звездите ще ви подкрепят. Успех.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Служебен, семеен или обществен ангажимент ще ви направи по-дейни, предвид важността на събитието за вас. Ще се погрижите за детайлите, изключвайки случайността и ще насърчите всяка чужда активност в подкрепа на общата цел. Любовта ви дава сили, не я загърбвайте в името уж на по-важни неща.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Дипломатичността при деловите ви контакти днес ще е особено ползотворна. Умело избягвате конфликтите и се справяте чудесно с непредвидените пречки. Не се натоварвайте излишно с проблемите на околните и без тях имате достатъчно грижи.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Изпитвате известни колебания относно работата си днес. Най-добре ще е ако се постараете да работите съвместно със свои колеги и не поемате всичката отговорност върху себе си. Стараете се всичко да бъде направено добре, но и хабите доста енергия за странични неща. Обърнете повече внимание на любимия човек, който има нужда от съвета ви по важен въпрос.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Имате много добър късмет днес и ще получавате потвърждение за това на всяка крачка. Денят е подходящ за рисковани авантюристични начинания, като ако не спечелите много, то е сигурно че няма и да загубите, а изживяванията които ви предстоят наистина си заслужават опита. Доброто ви настроение се отразява много благотворно на атмосферата у дома.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви трудности, изискващи голяма концентрация. Имате предостатъчно сили, за да се справите успешно с предизвикателствата на днешния ден. Не унивайте, притежавате изключителни качества и просто трябва да проявите малко воля. Любимият човек ще ви бъде солидна опора в критична ситуация.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Много задачи очакват вниманието ви и не без усилия ще ви се отдава да бъдете навсякъде, където имат нужда от вас. Забързани, но с приятно излъчване, ще успявате да сте актуални и желани. Любовни трепети ще направят вечерта ви вълнуваща, ще наситят атмосферата с нежност и топлина.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Подготвени сте за промените, които навлизат и без особено натоварване ще се справите със задачите си. Бързото развитие на събитията ще ви подтикне към нестандартни решения и още по-нестандартни действия. С тяхна помощ ще постигнете целта си и с това ще направите живота си по-добър.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  На работното място ще изпъкнете с чувството си за ред. Съществува вероятност да отегчите околните, за това не преигравайте. Станете по-земни и достъпни, така ще обедините около себе си и другите, а и успехите ви няма да закъснеят. Любовните ви увлечения ще станат достояние на повече хора, и ако това ви притеснява, бъдете по-дискретни.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добре очаквания, които ще станат факт благодарение на упоритата ви работа и желание да успеете. В подкрепа на това говори и засиления интерес на други хора към вас. Популярността ласкае самочувствието, но и задължава. Приведете в ред документацията си, предстоят проверки от различни служби.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Обновената ви база данни ще подпомогне значително днешните ви действия. В угода на интересите си ще потърсите и подходящите хора, с които да приключите в срок делата си. Ако сте акуратни и се възползвате елегантно, ще подобрите самочувствието и финансите си. Други ще решават неотложни въпроси, свързани с образование, пътуване или жилищно кредитиране.
  27 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще намерите начин да промените нещата в живота си, които ви пречат да се развивате пълноценно. Дори това да ви коства нечие неодобрение, водете се от вътрешния си глас и следвайте сърцето си. Това ще ви помогне бързо да напреднете. Ако ви липсват удобство и уют ще можете да си ги създадете без особени усилия.
  27 окт 2020
  Последни новини