-3 °C

Община Димитровград е против изграждането на рециклираща площадка в с.Бряст, счита я за потенциална заплаха

Изображение 1 от 2

  Община Димитровгра още в началото на годината е изразила позиция пред РИОСВ - Хасково срещу изграждането на площадка за рециклиране на пластмаса в землището на димитровградското село Бряст. Местната администрация в писмото си до РИОСВ заявява, че счита инвестиционното намерение за изграждането на площадка за рециклиране на пластмаса за потенциална заплаха за околната среда и човешкото здраве в района.

  С писмо от 17 февруари 2020 година, Общината изразява позиция пред РИОСВ - Хасково, че смята притесненията и опасенията на жителите на селата Бряст, Здравец и Длъгнево, за основателни и не подкрепя реализацията на ивестиционното намерение за "Обособяване на площадка за извършване на дейности по третиране и рециклиране на отпадъци от пластмаса" в землището на село Бряст. Подкрепя и искането на жителите на селата, изразено в протестна подписка за преразглеждане и преоценка решението на РИОСВ и за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за направеното инвестиционно предложение, за което РИОСВ през 2019 година е издало становище, че не е нужна такава оценка.

  Кандидат-инвеститора „Органик Ленд” е заявил преработката на 75 тона отпадъци за денонощие, а територията на площадката е над 22 декара (22 417кв.м.).

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  • 1
   Въ
   Въпрос
   10 0
   19:57, 3 окт 2020
   Въпрос към кмета димов. Кмете, кой предостави площадката на въпросния инвеститор. Начина на трайно ползване е мера, която е общинска собственост. Как тази земя е попаднала в ръцете на този инвеститор. Не може кмета да не знае за това. Как отдел общинска собственост и кметството е действало и сега изведнъж е против. Някой не си е свършил навреме работата си.кмета........пита-ме!
  • 2
   Ге
   Георги
   10 0
   00:04, 4 окт 2020
   Кмета все нищо не знае мазник , с мазника му, не знаеше и за боклуците на площадката до тец , сега и за това не знае ,какво знаеш господин кмете , всичко друго знаеш но не и това което касае здравето и спокоиствието на нашите съграждани ! Подлец !!!!!!!!

  Хороскоп за 18.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С ведрото си излъчване и положителна мисъл ще въздействате на околните и насочвате развитията в позитивна посока. За вас, както и за всички други е важно да живеете в спокойствие, за да се развивате и да творите пълноценно. Починете си, като потърсите приятни за тялото и душата ви занимания.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въздържате се да поемате ангажименти днес и вероятно съвсем основателно. Много е възможно да се оставите в обятията на мързела. Използвайте пълноценно времето си за почивка. Въпреки, че у дома ви ще се намерят много изкушения, които да ви накарат да не излизате, не се поддавайте. Навън ви очаква вълнуваща среща.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предприемате нова стъпка в професионален план, където се изявявате в нова за вас област. Считате, че имате достатъчно шансове за успех и наистина е така. От вас ще се изисква да довършвате всичко, с което се захванете и да не допускате вмешателство в решенията си. Най-добре работите с колега,представител на знаците Везни или Водолей.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Без да се поддавате на провокативни внушения ще следвате програмата си и всичко, което е във ваш интерес. Така ще организирате делата си, че да ги приключите с очакваните резултати, което е желанието и на съдружниците ви. Не прибързвайте в увлеченията си, дайте си време.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заредени сте с добри очаквания и нищо от това, което предстои да се случи няма да ви изненада или обезкуражи. На път сте да постигнете краткосрочните си цели, целенасочените ви действия дават резултат. Финансови реализации и романтични вълнения за късметлиите. Някои от вас ще пътуват, като това може да бъде и в чужбина.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Романтични настроения ще има около вас и ще се радвате на споделен интерес от страна на човек, който силно ви вълнува. Мъжете от знака ще направят предложения и ще получат отговори, даващи им основание за добри, бъдещи, брачни отношения. Мислите ви ще са свързани най-често с предстоящи събития относно личния ви живот. Не загърбвайте текущите си задачи, защото от там се очаква да дойдат и средствата. Хранителните добавки ще ви помогнат да регулирате здравословни проблеми и ще внесат известно облекчение, но основната ви грижа за здравето си остава ваша. Радостни новини във връзка с подобряване състоянието на родители и близки, което ви е тревожело до сега. Целенасочените ви действия по отношение бъдещият ви дом, ще ви отведат по-скоро при него.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Като истински фокусници, ще промените нещата, които пречат на бизнеса ви и ще продължите уверено напред. Освобождаването от зависимости няма да спре до тук, има още от какво да се чистите. Очакванията ви са свързани с приключване на мащабен проект, но работата по него продължава.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не позволявайте на емоциите да определят отношението ви към работата, за да не се конфронтирате с колегите. Търпеливо следвайте целите си и ще ги постигнете по-бързо. Съдбата ще ви предложи добри възможности и от вас зависи да се възползвате навреме. Вести от чужбина.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Твърде емоционални сте днес и подхождате към всяко нещо от тази страна. Това може да ви създаде проблеми, особено с хора, които се смятат за по-сериозни. Съобразявайте се с всички около вас днес, за да не си създавате излишни неприятности. Очаква ви положително разрешение на личен въпрос, който значи много за вас. Радвате се на ценна покупка.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Заслугата ви за решаване на професионален проблем ще се отчете от колеги и ръководители. От това ще останете всички доволни, те, че могат да продължат, а вие, че сте оценени правилно. Всички ви начинания ще се толерират от съдбата. Не се ограничавайте, а проявете аналитичните си способности.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не приемайте ангажименти, които ви отклоняват от делата ви. Старайте се да обхванете повече от задачите си, за да ви остане време за развлечения вечерта. На дамите им предстои вълнуващо преживяване, което ще ги направи щастливи. Любовните тревоги ще отстъпят място на приятни настроения.
  18 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С интересни идеи, отнасящи се към бъдещата ви дейност ще започне седмицата за вас. Добре планираните ви ходове ще съдействат да постигнете по-скоро това, към което се стремите. Възможно е да има и напрежение около вас, но не си хабете нервите. В повечето случаи то е плод на въображението ви, отколкото на реални проблеми.
  18 яну 2021
  Последни новини