Община Димитровград е против изграждането на рециклираща площадка в с.Бряст, счита я за потенциална заплаха

Изображение 1 от 2

    Община Димитровгра още в началото на годината е изразила позиция пред РИОСВ - Хасково срещу изграждането на площадка за рециклиране на пластмаса в землището на димитровградското село Бряст. Местната администрация в писмото си до РИОСВ заявява, че счита инвестиционното намерение за изграждането на площадка за рециклиране на пластмаса за потенциална заплаха за околната среда и човешкото здраве в района.

    С писмо от 17 февруари 2020 година, Общината изразява позиция пред РИОСВ - Хасково, че смята притесненията и опасенията на жителите на селата Бряст, Здравец и Длъгнево, за основателни и не подкрепя реализацията на ивестиционното намерение за "Обособяване на площадка за извършване на дейности по третиране и рециклиране на отпадъци от пластмаса" в землището на село Бряст. Подкрепя и искането на жителите на селата, изразено в протестна подписка за преразглеждане и преоценка решението на РИОСВ и за извършване на оценка на въздействието върху околната среда (ОВОС) за направеното инвестиционно предложение, за което РИОСВ през 2019 година е издало становище, че не е нужна такава оценка.

    Кандидат-инвеститора „Органик Ленд” е заявил преработката на 75 тона отпадъци за денонощие, а територията на площадката е над 22 декара (22 417кв.м.).

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Въ
      Въпрос
      10 0
      19:57, 3 окт 2020
      Въпрос към кмета димов. Кмете, кой предостави площадката на въпросния инвеститор. Начина на трайно ползване е мера, която е общинска собственост. Как тази земя е попаднала в ръцете на този инвеститор. Не може кмета да не знае за това. Как отдел общинска собственост и кметството е действало и сега изведнъж е против. Някой не си е свършил навреме работата си.кмета........пита-ме!
    • 2
      Ге
      Георги
      10 0
      00:04, 4 окт 2020
      Кмета все нищо не знае мазник , с мазника му, не знаеше и за боклуците на площадката до тец , сега и за това не знае ,какво знаеш господин кмете , всичко друго знаеш но не и това което касае здравето и спокоиствието на нашите съграждани ! Подлец !!!!!!!!

    Още новини

    Последни новини