3 °C

Първолаци с благотворителен базар за набиране на средства за люлка-везна в Димитровград

Изображение 1 от 5

  Първокласници от димитровградското основно училище "Пенчо Славейков", съвместно със своите учители инициираха и осъществиха идеята да организират базар за своите рисунки, за да могат със събраните средства да подкрепят гражданската инициатива за осигуряване на люлка-везна за децата на Димитровград, които не могат да ползват обикновените съоръжения.

  Чрез своите рисунки те успяха да съберат 485лв, а 505лв. бяха дарени от каузата "ДА погнем на Михаела". 

  Люлката-везна е предназначена за деца в инвалидни колички, тя представлява везна, от едната страна на която стоят две деца или родители, а от другата страна на платформа се качва дете с инвалидна количка. Реално двете деца люлеят детето с инвалидна количка. По този начин играта става споделена. Ако пък от едната страна е родителят, той внася спокойствие и увереност у детето. В Димитровград няма подобно съоръжение, позволяващо на децата в инвалидни колички да почувстват радостта от люлеенето, което за останалите им връстници е ежедневие. Идеята е децата да могат сами да общуват, докато се забавляват, а съоръжението да се ползва от всички нуждаещи се от града, не само от потребители на центъра, сподели директорът му Ивелина Златева.


  От Дневния център за деца с увреждания сърдечно изразяват възхищението си от подобни изяви на деца: "Благодарим ви, деца! Благодарим ви, учители и родители, защото вие сте тези, които държите да възпитавате у децата и качества като солидарност, толерантност, приемане... Може би, благодарение на хора като вас, това поколение няма да обръща сконфузено глава при вида на някой, който просто изглежда по-различно... 
  Надяваме се, когато люлката е вече монтирана в нашия двор да ни идвате на гости, да водите своите приятели, родители, учители и да се радвате на искрените усмивки на нашите деца!", споделят от Дневния център.

  Припомняме банковата сметка за дарения на кампанията:

  Пощенска банка

  BG07 BPBI 7926 8465 3635 01

  Вид плащане: 445100

  Основание за плащане: Дневен център за люлка-везна

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини