Два безплатни паркинга в Димитровград стават платени

С пълно единодушие в местния парламент се прие възможността два паркинга в града - до Неделен пазар и този до Зеленчуков пазар, да станат платени.

Започна строителството на паркинг на ул."Ивайло" до Неделен пазар

В подкрепената докладна се дава възможност паркингът, изграден преди 6 години със 101 паркоместа на ул."Ивайло", близо до Неделен пазар в Димитровград, да стане платен. Инвестицията за изграждането му бе по българо-турски проект, който е съвместен между Община Димитровград и турската община Узункюпрю и до момента паркингът бе безплатен за жителите на района и посетителите и работниците на  Неделен пазар.

Кметът Иво Димов заяви, че ще се търси начин, по който този паркинг да остане за свободно ползване на живущите в околните блокове, но срокът за използване безплатно по проекта е изтекъл и събирането на такси от този паркинг ще бъде в полза на общинския бюджет.

Същата се предвижда да бъде и съдбата на новоизградения безплатен паркинг до обновения зеленчуков пазар в града, който явно в момента се ползва за постоянен паркинг на живущи в района и част от превозните средства стоят там постоянно. Този паркинг е изграден за нуждите на зеленчуковия пазар и ще се помисли как търговците да могат да го ползват преференциално с тип абонаментни карти или друг начин, а за останалите му ползватели да работи с условията на другия паркинг, до самото тържище зад сградата на театъра на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Съ
    Събиране
    22 -3
    13:21, 29 окт 2020
    Събиране на пари в бездънна касичка, вместо да се затегне контрола и отчетността на парите от неделен пазар. Та в посочените паркинги местото за инвалиди е само едно. Не се ли замисляте, че отнемате права. Мислете с главите си. Като знаем общинските съветници кои са, няма да чакаме добро. Стига с тези келнери по общинските паркинги. Нямат ли наяждане.
  • 2
    Ев
    Европейските изисквания
    19 -4
    15:52, 29 окт 2020
    Кмете кмете аман от такси и задължения нямате ли наяждане вече той хора няма те пак такси стига с това дране на кожи.Оставете народа да вземе въздух.Бах тая партийна каса няма ли пълнене.
  • 3
    Гр
    Грую
    7 -2
    21:09, 29 окт 2020
    Браво, приветствам решението. Идва точно на място в условията на криза. Вместо да търсим начин да облекчи търговия и трафик, може спокойно да свалим по още някоя кожа.
  • 4
    Ба
    Бай Хой (Кой)
    0 0
    22:41, 1 ное 2020
    Поканете отново турците от Узункюпрю,паркинга зад така наречената"Прима" е все още на ниво "чакъл".По темата-този, дето ще става платен...101 места минус 20% коли на живущи наоколо...остават примерно 80х2лв. на ден,при пълна заетост,да речем...под 2000лв. месечно.Тъкмо да покрие заплатите на обслужващия го персонал...
Последни новини