-2 °C

Два безплатни паркинга в Димитровград стават платени

С пълно единодушие в местния парламент се прие възможността два паркинга в града - до Неделен пазар и този до Зеленчуков пазар, да станат платени.

Започна строителството на паркинг на ул."Ивайло" до Неделен пазар

В подкрепената докладна се дава възможност паркингът, изграден преди 6 години със 101 паркоместа на ул."Ивайло", близо до Неделен пазар в Димитровград, да стане платен. Инвестицията за изграждането му бе по българо-турски проект, който е съвместен между Община Димитровград и турската община Узункюпрю и до момента паркингът бе безплатен за жителите на района и посетителите и работниците на  Неделен пазар.

Кметът Иво Димов заяви, че ще се търси начин, по който този паркинг да остане за свободно ползване на живущите в околните блокове, но срокът за използване безплатно по проекта е изтекъл и събирането на такси от този паркинг ще бъде в полза на общинския бюджет.

Същата се предвижда да бъде и съдбата на новоизградения безплатен паркинг до обновения зеленчуков пазар в града, който явно в момента се ползва за постоянен паркинг на живущи в района и част от превозните средства стоят там постоянно. Този паркинг е изграден за нуждите на зеленчуковия пазар и ще се помисли как търговците да могат да го ползват преференциално с тип абонаментни карти или друг начин, а за останалите му ползватели да работи с условията на другия паркинг, до самото тържище зад сградата на театъра на Димитровград.

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Съ
  Събиране
  22 -3
  13:21, 29 окт 2020
  Събиране на пари в бездънна касичка, вместо да се затегне контрола и отчетността на парите от неделен пазар. Та в посочените паркинги местото за инвалиди е само едно. Не се ли замисляте, че отнемате права. Мислете с главите си. Като знаем общинските съветници кои са, няма да чакаме добро. Стига с тези келнери по общинските паркинги. Нямат ли наяждане.
 • 2
  Ев
  Европейските изисквания
  19 -4
  15:52, 29 окт 2020
  Кмете кмете аман от такси и задължения нямате ли наяждане вече той хора няма те пак такси стига с това дране на кожи.Оставете народа да вземе въздух.Бах тая партийна каса няма ли пълнене.
 • 3
  Гр
  Грую
  7 -2
  21:09, 29 окт 2020
  Браво, приветствам решението. Идва точно на място в условията на криза. Вместо да търсим начин да облекчи търговия и трафик, може спокойно да свалим по още някоя кожа.
 • 4
  Ба
  Бай Хой (Кой)
  0 0
  22:41, 1 ное 2020
  Поканете отново турците от Узункюпрю,паркинга зад така наречената"Прима" е все още на ниво "чакъл".По темата-този, дето ще става платен...101 места минус 20% коли на живущи наоколо...остават примерно 80х2лв. на ден,при пълна заетост,да речем...под 2000лв. месечно.Тъкмо да покрие заплатите на обслужващия го персонал...

Хороскоп за 28.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Постигате значителен успех в дадена област, което ще ви даде увереност да продължите с по-големи амбиции. Не губите почва под краката си дори в критични моменти, а това издига авторитета ви сред всички около вас. Разширете контактите си и бъдете сигурни, че ще успеете да разрешите личен въпрос. Запознайте се с дадена ситуация, преди за изкажете мнение.
28 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Съсредоточете се върху задачите, чието приключване предстои. Взетите решения ще са от важност за дни напред, за това е добре да сте последователни в действията си. Стартирането на нов проект ще ви обнадежди с реалната възможност да подобрите финансите си. Хубави новини.
28 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не прехвърляйте раздразнението си върху околните, щадете нервите им. Ако имате своите безпокойства се съсредоточете върху проблема, без да си го изкарвате на когото и да било. Не залитайте в мрачни мисли, а се изправете, усмихнете и заживейте по-ведро. Имате много причини да се радвате на живота си.
28 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Дава ви се шанс, който не бива да изпускате. Концентрирайте се и покажете най-доброто от себе си. Материални придобивки и свързаните с тях формалности ще променят плановете ви за деня. Семейството ви очаква решения, които бързо трябва да вземете. От тях ще зависят много неща.
28 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Съсредоточете се върху задачите си, предстои да вземете отговорни решения и следва да сте в добра кондиция. Независимо от натовареността си бъдете отзивчиви и не пренебрегвайте хората наоколо, общото настроение влияе на работоспособността ви. Следвайте разума и сърцето си, за да постигнете хармония със себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Укротете темпото, амбициите ви са прекалено смели и е възможно да не постигнете всичко онова, към което се стремите. Нека това не ви отказва от намеренията ви, но бъдете разумни. Не рискувайте излишно, можете да бъдете на подходящото място в подходящия момент и без много шум. Успешно ще решите възникнал проблем у дома.
28 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Емоционални преживявания, породени от нов партньор или клиент на работното ви място ще промени хода на работата ви. Във всички случаи не допускайте да навредите на доброто си име. Не налагайте идеите си, само защото позицията ви го позволява. Съмненията запазете за себе си.
28 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С повишаване на активността ви ще расте и умората, но бъдете внимателни и не допускайте недоглеждане в работата си. При работа с документи не подписвайте неща, със съдържанието на които не сте запознати достатъчно добре. Консултирайте се при нужда, за да сте сигурни в действията си.
28 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви ще бъде натоварен за това не си губете времето в безсмислени спорове и не отдавайте голямо значение на дреболиите. Не разпилявайте енергията си, а се съберете и довършете започнатото. Ничии чувства не бива да се пренебрегват, още повече на човек, който силно ви привлича. Ако сте сгрешили-поправете се.
28 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Близостта ви с човек, с когото ви свързват общи интереси в бизнеса, в културната сфера или в чисто духовен план ще ви помогне по-лесно да преодолеете възникващите затруднения днес. Но и не само заради това ще бъдете на точното място и време днес. Интуицията ви подсказва, че трябва да се действа сега, и не грешите.
28 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще имате успехи, ако сами се погрижите за себе си и не чакате друг да го направи. И друг път сте изпадали в подобна ситуация, за това няма да бъдете затруднени. Освободете се от зависимости, които ви пречат да се развивате духовно. С артистичните си таланти ще печелите аплодисментите на публиката.
28 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате конкретни идеи за развитието на дейността си, но ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие. Засега се задоволете с нещата, които ви се налага да вършите. Действате прекалено прибързано в личен план, не смятайте че нещо ще дойде наготово. Повечето компромиси, които правите ще са само от ваша полза. Вечерта ви очаква интересно събитие.
28 ное 2020
Последни новини