1 °C

Възстановяват минералния басейн в град Меричлери

Изображение 1 от 2

  Проектът за развитие на балнеологията и рехабилитацията чрез разработване на находището на минерална вода в Меричлери е одобрен за финансиране по проекта „Растеж чрез активизиране на местния потенциал – ГАЛОП”, изпълняван от НСОРБ и Норвежката асоциация на местните и регионални власти. Това съобщи на днешното заседание на ОбС кметът на Димитровград Иво Димов. Той заяви, че Димитровград е сред десетте общини, които ще могат да получат финансиране до 800 000 евро за разработване на своята концепция за местно икономическо развитие.

  Ще възродят ли минералния басейн в димитровградските Карлови Вари?

  Тази на Община Димитровград е насочена към разработване на минералното находище и басейн, които от години не функционират поради липса на наематели. Припомняме че от древни времена минералният извор в Меричлери се сравнява с лечебните води на Карлови Вари.

  Проектът предвижда наред с рехабилитацията на минералното находище и развитие на балнеологията и спортно-рекреативния и културен туризъм чрез изграждане на общински комплекс и съпътстващи мероприятия в сферата на културата, местното производство на земеделски и занаятчийски продукти.

  През септември миналата година общинският съвет даде съгласието си за осъществяване на проекта.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Да
   Да
   8 -1
   19:14, 29 окт 2020
   Да, но в Карлови Вари не разрешиха каолинови разработки. Сега прах и вода на едно място, какво става. Да напомним, че преди много години имаше и проект за изграждане на курортен център в гората между Меричлери и Великан. Папките и досега лежат прашни в архива на общината. Само с един басейн ако може да се възстановят и развият балнеологията и рехабилитацията, ама вие сте факири, герберите. Имате "солидни" дипломи.
  • 2
   Вс
   всичко може
   1 -1
   10:32, 30 окт 2020
   тези 800 хил. лева са напълно достатъчни за първоначално изграждане на комплекса, стига крадльовците от ОПГ "герб и приятели" да не окрадат минимум 60% от паричките!
  • 3
   Ед
   Един от Меричлери
   2 0
   12:30, 30 окт 2020
   Да го д... Ш кмет уй
  Последни новини