4 °C

Министър-председателят инспектира газопровода България - Гърция край Димитровград

Изображение 1 от 4

  Премиерът Бойко Борисов инспектира днес напредъка на строителните дейности по изграждането на газова връзка Гърция - България край димитровградското село Черногорово. Медиите не бяха уведомени за посещението на Борисов в района на Димитровград, а премиерът пусна видео на живо във фейсбук.

  Министър-председателят бе придружен от енергийния министър Теменужка Петкова, която го информираше за развитието на строителните дейности по проекта пред обектива на телефона, с който се пускаше живото излъчване. На място бе и собственика на гръцката фирма, изграждаща стратегическото за България газово трасе, който даде информация за реалното   и увери, че от гръцка страна полагането на тръбите се извършва усилено.

  Работници по газопровода България и Гърция три месеца без заплати

  Бойко Борисов заяви, че „на 1 януари следващата година в България ще влезе азерски газ. Така ще постигнем пълна диверсификация на енергийните доставчици“.

  Газопроводът ще се свърже с гръцката национална газопреносна система и Трансадриатическия газопровод TAP в района на гр. Комотини (Гърция) и с българската национална газопреносна система в района на Стара Загора.

  Премиерите на България и на Гърция откриват строежа на газовия интерконектор

  Стартът на изграждането на междусистемната газова връзка Гърция - България беше даден на 22 май миналата година лично от премиерите на двете страни. Газовата връзка между България и Гърция е с дължина 182 км. От тях 150 км са на българска територия. Тя започва от Комотини, Гърция и се свързва с българската газопреносна система на Стара Загора. Техническият ѝ капацитет е от 3 до 5 млрд. куб. м. Общата стойност на проекта е 220 млн. евро, уточниха от МС.

  Борисов: Газопроводите на Балканите вече формират Балкански поток

  На 1 януари следващата година в България ще влезе азерският газ. Така ще постигнем пълна диверсификация на енергийните доставчици. Каквото зависи от нас сме го направили. Не трябва да има и ден забавяне при строителството на обекта. Затова се работи на пълни обороти. България вече придоби 20% от акциите на терминала за втечнен природен газ край Александруполис. Така ще има възможност към страната ни и Балканите да потече газ от Юг на Север.

  Публикувахте от Boyko Borissov в Понеделник, 16 ноември 2020 г.

  Междусистемната газова връзка Гърция-България ще свърже гръцката национална газопреносна система и Трансадриатическия газопровод TAP в района на град Комотини с българската в района на Стара Загора. Изграждането на този газопровод ще ни даде реална диверсификация. Чрез него до нас ще може да достига азербайджански природен газ. С интерконектора ще може да получаваме газ и от САЩ, Катар, Алжир, Израел и Египет през терминала на Александруполис за втечнен природен газ, в който страната ни е съакционер.

  Публикувахте от Boyko Borissov в Понеделник, 16 ноември 2020 г.
  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (2)

  Хороскоп за 04.12.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Щастието ни не се състои в това да “ се надяваме”, че все някой и все някога – дано още днес – по някакъв начин – ще ни го поднесе на тепсия. То започва в мислите ни, сега, веднага. И започва винаги с това да уловим мига, в който да вземем недвусмислено решение.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ще успеете в намеренията си днес, независимо, че емоциите ви ще са в повече. Отдайте цялото си внимание на това, с което ще се занимавате и ще получите бърза реализация на идеята си. Не предизвиквайте близките си с необмислени приказки и ще запазите добрия тон. Отделете от времето си и за личните си нужди.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Следвайте печелившите си идеи, като изчистите програмата си от не дотам важните неща в нея. Имате знанията и опита да ги осъществите, от вас зависи те да са успешни. Романтична среща ще направи вечерта ви специална. Други от вас ще преминат през деня в надпревара с времето, колегите и конкуренцията.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Голяма част от вас днес позволяват на емоциите да властват на тях и като цяло едва ли ще останете особено доволни от делата, които вършите. В определени моменти ще ви се наложи да изчакате, да забавите действията си и ако не го направите, ще загубите добри позиции. Доверете се на човек, на когото държите и не се колебайте да му споделите вълненията си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможно е да се заемете със задача, която не е влизала в плановете ви. Въпреки това я свършете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор. Предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате. Съвсем скоро ще получите това, към което отдавна се стремите.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Приключете с деловите си задачи днес за да имате време и за себе си през почивните дни. Динамичното развитие на важен за вас въпрос е изострило чувствителността ви, за това бъдете внимателни в приказките си. Отнасяйте се с повече внимание и към партньора си. Сега той има особена нужда от вас.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не изпадайте в дребнавости, когато оценявате работата на другите. Грижете се за своите си дела и ще откриете предимства, за които при други обстоятелства не бихте се сетили. Дайте своя принос в обществените дела. Ще подобрите бита си, като внесете повече настроение и светлина в жилището си.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  С поведението си ще провокирате промени, но не бива да се притеснявате. Делата ви ще се подреждат добре. Станете по-гъвкави в преценките си и търсете причините за нещата, които се случват около и с вас. В отлична кондиция сте и моментът е подходящ за нови начинания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Влагайки старание и хъс ще напреднете в област, която е нова за вас. Опита и знанията ви са факти, които никой не може да пренебрегне, работете за просперитета на всички участници в проекта. Ако ви привлича изкуството ще заситите духовния си глад с посещение на галерия, театър, концерт.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Имате интересни идеи, възможно е голяма част от тях да намерят реално приложение. Изпълнени сте с енергия и добро настроение. Добре свършената работа отпразнувайте вечерта с приятна компания.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се отнесете с внимание към домашните си задачи, давайки си сметка за малкото време, което отделяте за тях. В желанието си да свършите всичко може да се изнервите, но не унивате. Има кой да се погрижи за това денят ви да е интересен и забавен, стига да не отхвърляте предложенията му.
  04 дек 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  04 дек 2020
  Последни новини