28 °C

Цветан Цветaнов в Димитровград: защитаваме всеки един бизнес, ние сме единствената алтернатива на статуквото

  Политическа партия „Републиканци за България” днес официално откри партиен офис в Димитровград. За откриването в бригадирския град пристигна председателят на политическата формация, Цветан Цветанов. На събитието присъстваха и зам.-председателят на партията Павел Вълнев, областният председател на структурата Антон Иванов, общинският координатор на структурата в Димитровград - Славейко Иванов, както и членове и симпатизанти на партията.

  Пред членове и съмишленици в Димитровград бяха представени основните цели на политическата формация, сред които са борба с корупцията, привличане на младите и активни хора, на експерти в своите области, защита на бизнеса и икономически растеж, основан на пазарен принцип и др. 

  Местната структура е учредена наскоро. До провеждането на събрания, съгласно устава, тя ще се ръководи от Славейко Иванов, бивш общински съветник от ГЕРБ. На откриването на димитровградския офис бе представен и областният ръководител на „Републиканци за България” за Хасково Антон Иванов, който също заема позицията си до избирането на ръководство, според партийния устав. Антон Иванов е активен представител на демокрацията от времето на СДС, след което се влива и в редиците на ГЕРБ, а сега е основна фигура на РБ за областта.

  "Ние се явяваме единствената алтернатива на статуквото и най-важното е, че „Републиканци за България“ няма да бъде лидерска партия. Лидерските формации, може би, имат добър начален старт, но впоследствие се опорочават и изкривяват. Ние ще залагаме на експерти и иновативни хора, които да дават политическите послания в изпълнителната и законодателната власт, заяви Цветан Цветанов.

  По думите на общинския координатор Славейко Иванов, бивш общински съветник от ГЕРБ в местния парламент, структурата в Димитровград вече е привлякла стотици членове.

  За 30 години преход никой не направи реформите, които са нужни, за да има една истинска пазарна икономика, защото са непопулярни и носят негатив, това е и причината толкова години Бойко Борисов да не направи нужните реформи, заяви зам.-председателят на партията Павел Вълнев.

  Цветанов коментира темата за корупцията в България, като даде един нагледен пример според него за корупцията и усещането за корупция, който е проекта "Турски поток". "Енергийният проект "Турски поток" е една изключително елегантна форма за да се осъществи както корупционен натиск, така също и корупция. В момента знаете, реализирането на "Турски поток" увеличава зависимостта на страната ни на изток, а не да се придържаме към това което се случва в момента в развитите европейски държави и сътрудничеството ни със САЩ."

  В тази връзка Цветанов даде пример, че според центъра за изследване на демокрацията, най-високите нива на корупция са били 2000 година и 2014 - 2015 година, а най-ниските - под 10%, са били през 2010 - 2011 година, когато той е бил в изпълнителната власт. Цветанов заяви твърдо, че за структурата на МВР, за която той е отговарял като вицепремиер и министър на вътрешните работи, са били направени сериозни реформи, които са предизвикали сериозен отзвук.

  Освен корупция, в България в момента основен проблем били опитите за вземане на бизнес, в тази връзка Цветанов заяви, че РБ ще защитават всеки един бизнес. Тази подкрепа вече била факт, като даде пример с предприятие от Гурково: "натискът от държавата и местната власт даде възможност да се сезират европейската комисия и институции, за това как искат да съсипят един бизнес и веднага след което се явяват съответни посредници, които проявяват интерес да купят даденото предприятие". По думите на Цветанов, РБ са застанали зад собственика на предприятието, не защото той и голяма част от работниците в него са станали членове и симпатизанти на партията, а "защото искаме да защитим бизнеса и тези, които създават работни места, плащат заплати и осигуровки", заяви Цветанов.

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (15)

  • 1
   Го
   Големи
   15 -2
   18:32, 19 ное 2020
   големи защитници брей.....ей. Апартамент ей...... Всичко е за кокъла.
  • 2
   Й
   й
   7 -1
   18:41, 19 ное 2020
   В миналото,имаше Лапачки,към ''Марбас'',лапаше,яко,но тия ще го бият.
  • 3
   Да
   Дамян
   15 -2
   18:41, 19 ное 2020
   Кога беше искрен, Цецо? Когато беше сянка и върл защитник на Борисов, или сега.В единият случай си лъгал.Кой вярва на такъв човек вече.
  • 4
   Нб
   нб
   5 -1
   18:44, 19 ное 2020
   А нас,които,сме без бизнес,кой,кой,ще защити.
   • От
    Отговор
    3 0
    21:19, 19 ное 2020
    Този , за когото гласувахте , сиреч този от снимката горе .
  • 5
   Са
   саламандър
   13 -4
   19:30, 19 ное 2020
   А бе цецо ти подбра ли си правилно кадрите в димитровград.Този славейко в града даже не му знаят името,знаят го като зетя на гочо-белята.А онзи жепеец в дълбочина на снимката е готов да стане ортак и с дявола само и само да изкара някой лев.Кадрите ти са ужасни,шанса ти в града е нулев.
  • 6
   Гд
   Гд
   3 -9
   20:01, 19 ное 2020
   Много добре звъчи. Има нужда от нова алтернатива! Виж коментара
   • Да
    Да бе
    14 -4
    21:25, 19 ное 2020
    Вярно е има нужда от алтернатива, но тези лъжци не могат да са такава. Не можеш да си алтернатива на това което си създал по собствен образ и подобие. Едни и същи машинации под различна абревиатура
  • 7
   Дж
   Джули
   8 -12
   20:32, 19 ное 2020
   Успех! Промени трябват. Страната се нуждае от добр... Виж коментара
   • Са
    саламандър
    7 -7
    09:42, 20 ное 2020
    Коя е добрата алтернатива ма жули,славейко дистрибутора на минерална вода или алчния красю жепееца.Айде по сериозно да мислим де.
  • 8
   Жу
   Жужа
   9 -1
   10:33, 20 ное 2020
   Сигурна съм, че много от вас имат някакъв бизнес и за това трябва да защитят идеята за подкрепянето му. До сега съм свидетел само на празни приказки и намерения и в резултат много фирми претърпяха фалит. А тези хора даваха работа на много други, това което държавата не прави за тях.
  • 9
   Це
   ЦЕЦО КРАДЕЦО
   9 -3
   10:51, 20 ное 2020
   Наистина трябват промени.Следващият ми апартамент ще е с хеликоптерна площадка.
  • 10
   Бо
   Борис
   4 -7
   11:06, 20 ное 2020
   Крайно време е някой да започне да мисли за хората. Браво!
  • 11
   Az
   az
   3 -2
   09:11, 21 ное 2020
   Много тъпа физиономия, прилича на австралопитек!
  • 12
   Бе
   Без име
   4 -3
   01:15, 22 ное 2020
   До саламандър гроздето като било високо лисицата какво казвала (било кисело).Та и вашият коментар е такъв обсъждате Славей а,защо не се замислите ,че щом е там и е избран значи има качества и то високи в него.

  Хороскоп за 07.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Доста ще се колебаете за представител на огнените знаци. От това, какво точно предпочетете ще зависи удовлетвореността ви в края на деня. Оставете настрана въпрос, който само ви създава неприятности, и се посветете на перспективни дейности. Стабилизирате отношенията си със сърдечния партньор.
  07 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Доброто ви настроение ще се отрази на околните и работата ще върви по-леко. Уверени и знаещи какво правите, ще доминирате с оптимизъм и конструктивна мисъл. Ако търсите работа засилете контактите си, със сигурност ще намерите подходящо предложение или сами ще започнете свой бизнес.
  07 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще прегърнете една идея и ще заживеете с планове за нейното осъществяване. Това ще повиши настроението ви, ще ви направи активни и по-добри. Не пренебрегвайте текущите си ангажименти, отделете време на всичките си задачи. Възможно е да получите новина, която ще внесе яснота в очакванията ви.
  07 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Сред колегите ще наложите вижданията си по конкретна задача, така, че да я свършите в срок и с нужното качество. Печалбите ви ще се увеличат, предвид факта, че за същото време ще отхвърляте повече работа. Ще имате изяви в сферата на туризма, рекламата, недвижимите имоти и обменът на информация. За някои ново запознанство и любов.
  07 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят се очертава като много забавен и приятен. Днес сте в стихията си. Пленявате околните със слънчево настроение и духовити забележки. Изключително контактни сте и привличате вниманието дори на непознати хора. Имате нужда от развлечения, така че не пропускайте нито една възможност за вечерта. Наслаждавайте се на почивката си.
  07 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес ще имате работа по дома и въпреки предложенията на близки и приятели ще предпочетете да я свършите. Това ще бъде добре за вас, още повече че обичате да нямате несвършени задължения. Нуждата от глътка свеж въздух обаче ще си каже думата и нищо чудно да прекарате известно време на интересно място с приятелите си. Бъдете спокойни - ще имате време за всичко.
  07 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Търсенията ще ви срещнат с близки на сърцето ви хора. Не помрачавайте деня си с нездрави мисли и не натоварвайте и други с тях. Здравословното ви състояние се подобрява. Насочените ви към конкретна задача действия ще доведат до резултат. Не си и помисляйте да не изпълните обещанията си.
  07 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Благоприятно развитие на начинанията ви ще ви даде повод да празнувате. Склонни сте към отпускане и мързел, а точно днес не бива да си ги позволявате. Близките ви гласуват пълно доверие, а това допълнително ви стимулира.
  07 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
  07 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изпълнени сте с добри намерения, както по отношение на деловите си задачи, така и в личен план. Ще ви се отдаде да свършите много работа и в същото време да си починете. С ведрото си присъствие ще наситите атмосферата, правейки деня на всички покрай вас приятен. Не подценявайте едно важно до себе си присъствие.
  07 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстоят ви промени както в професионален, така и в личен план. Радвате се обаче на подкрепата на всички около вас, които няма да останат безучастни към въпросите, които ви вълнуват. Стойте настрана от неприятности, които е възможно да ви съпътстват днес. Човек близък до вас ще ви покаже по-специалното си отношение, което доста ще ви поласкае.
  07 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Финансовите реализации днес ще направят по-спокойни както почивката ви, така и ремонтите, които предвиждате. На особена почит ще се радват държавните служители, които са в позиция да взимат важни решения. Други ще се интересуват от изгодни кредити или покупка на недвижим имот.
  07 май 2021
  Последни новини