Валери Симеонов иска налагане на триседмична карантина у нас

"По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне триседмична карантина. Мерките трябва да се наложат незабавно, защото, за разлика от пролетта, вече сме закъснели - разпространението на заразата става опасно, здравеопазването рухва".

Това заяви зам.-председателят на Народното събрание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той обаче подчерта, че това е позиция на НФСБ, а не на коалицията ГЕРБ - Обединени патриоти.

Няма нужда да откриваме топлата вода - нека вземем добрите примери от Европа и дори съседните ни държави, подчерта Симеонов и посочи Белгия. Европейската държава затвори на 2 ноември училища, МОЛ-ове, кина, театри, спортни мероприятия и за изминалата седмица отчита два пъти по-малко заболели в сравнение с предходната. В Полша вече обмислят да отворят МОЛ-овете и магазините, които бяха затворени още през октомври, но те затвориха училищата си до края на годината, каза Симеонов.

Той подчерта, че мярката за училищата е важна, тъй като децата не боледуват, но са най-сериозния преносител на заразата към своите родители, баби и дядовци.

Решението на Столична община за отваряне на Коледните базари той определи като престъпление.

Валери Симеонов гневно реагира срещу нарушението, извършено от заведение - да заключи 200 души клиенти вътре след 23.30 ч., за да не дойдел някой и наложи санкция за неспазване на мерките. "Полицаите стоят като статисти отвън, вместо да приложат закона с цялата му строгост - да вземат прокурорско разрешение и разбият вратата. Това заведение трябва да бъде затворено", категоричен бе лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов заяви, че е изразил неколкократно позицията си пред партньорите от ГЕРБ и ще го направи отново - на Политически съвет следващата седмица. Лидерът на НФСБ е за налагането на временни ограничения, но съобразени с това икономиката да продължи да работи. Държавата трябва да компенсира поне на 80 % затворените бизнеси, подчерта Симеонов.

След гласуването на Държавния бюджет за догодина заместник-председателят на НС Валери Симеонов ще предложи и разпускане на парламента и възможност за дистанционна работа на депутатите. Сега Парламентът работи, взимат се важни решения с дистанционно гласуване на карантинираните депутати, посочи той и определи като дребнав партиен егоизъм това, че БСП и ДПС саботират важни решения като това за бюджета, данъчните закони, промени в Закона за здравето.

Лидерът на НФСБ определи позицията на България за Северна Македония като правилна - за първи път всички сме обединени. "Македония продължава да бъде част от Социалистическа Федеративна Република Югославия. Те могат да се наричат както си искат, ако искат и марсианци - но нямат право да подменят историята, да изпращат в затвори хора с българско самосъзнание в миналото, а днес да отказват да ги реабилитират", заяви Валери Симеонов.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    За
    Зашо
    2 0
    12:05, 23 ное 2020
    изписвате "мол" с големи букви, ало, редакторите! Като е един голям базар молът, какво толкова???
  • 2
    00
    007
    1 -2
    16:40, 23 ное 2020
    Три седмици карантина?
    Този луд ли е?
    • Ма
      Малко
      1 0
      16:41, 23 ное 2020
      са.Три месеца най-добре.
    • 12
      123456
      1 -1
      16:50, 23 ное 2020
      За три седмици хората съвсем ще психясат, но може би това е целта.
Последни новини