В зоопарк "Таронга" с VIASAT NATURE през декември

В зоопарк "Таронга"
Започва всяка делнична вечер от понеделник, 7 декември, в 18:00 ч.
Сезон: 1
Брой епизоди: 10 x 60 мин.
Година: 2019

Предоставя ни се ексклузивна възможност да надникнем в управлението на една от най-известните и забележителни зоологически градини в света. Разположена на зрелищното пристанище в Сидни, тя е призванието на живота на 240-те отдадени ветеринари и други хора, които се грижат за повече от 5000 животни.  Съчетавайки професионализъм от световна класа и спокоен австралийски дух, за повечето от тях зоологическатата градина е като втори дом. Всяка година милиони посетители искат да преживеят една от най-изключителните истории за успех в опазването на планетата и да видят някои от най-уникалните създания в света. 

"Таронга" се сблъсква с някои от най-трудните предизвикателства в 101-годишната си история и никога не е било по-интересно да се види как се управлява това вълшебно място.

Загадката на гигантите от Ледниковата епоха
Сряда, 2 декември, в 20:00 ч.
Брой епизоди: 1 x 60 мин.
Година: 2019

Палеонтологът Дик Мол тръгва на лов за улики за масовото изчезване в края на последната ледникова епоха - от струпвания на древни кости до отпечатъци от стъпки в гипсови дюни и останки от вечно замръзнали останки от дървета. Изследователите откриват човешки следи на опитни ловци и плячката им - мамути, пещерни мечки и гигантски ленивци. 

Възможно ли е нашите предци да са допринесли за изчезването на гигантите или причината е бил бързо промениящият се климат?

Сезон на дивата природа
Всеки ден от събота, 19 декември, в 14:20 ч.

Северна Америка и Африка - два обширни континента, разделени от океан и хиляди километри. Въпреки че имат огромни разлики в пейзажа, температурите и животинските видове, които ги обитават, те си и приличат. 

И двата континента разполагат с епични планински вериги и обширни пустини, но в Америка има мечки гризли, а в Африка - лъвове, в Америка има алигатори, а в Африка - крокодили. 

И двата континента са места за оцеляване в тежки условия, но и земи, в които видовете процъфтяват и живеят в красиви и разнообразни условия.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини