Обявиха дарителска банкова сметка в помощ на баба Иванка от с.Злато поле

Обявена е дарителска банкова сметка в помощ на 72-годишната Иванка Тилева от димитровградското село Злато поле, която загуби своя дом при пожар на 12 февруари. Възрастната жена е сама, няма роднини на които да разчита и живее с пенсия от 210 лв.на месец.

През миналата седмица на жената бе осигурен  временен подслон във фургон, поставен в двора на къщата й, със съдействието на община Димитровград, който пък бе предоставен от Пожарна безопасност и защита на населението.

Осигуриха подслон на Иванка, която е с пенсия от 210лв и загуби дома си в пожар - инициират дарителска кампания

Предстои опожарената къща в Злато поле да се ремонтира, а през това време за жената се набират помощи. Кутии са поставени в търговски обекти в Злато поле, а много хора поискаха да помогнат на баба Иванка с дрехи, посуда, обзавеждане или безвъзмезден труд.

Сред първите откликнали бяха децата от танцов център Галаксико и техните родители, които зарадваха с дарение пострадалата.

На въпроса как ще си плати тока. след като във фургона ще се отоплява на електричество, жената със сълзи на очите отговори, че нейната пенсия едва стига за храна и лекарства и вероятно ще седи на студено, на нея така или иначе не й трябвало много, като легне ще се завива добре и ще гледа да не прахосва електричество за отопление.

Желаещите да помогнат, могат да предоставят продукти и стоки от първа необходимост в пункта на БЧК в Димитровград, тези които желаят да помогнат със средства за възстановяване на дома й, могат да го направят на следната банкова сметка:

Обединена българска банка

Фондация “Подари усмивка”

BG40UBBS88881000916293

за Иванка Костадинова Тилева

В основанието на банковия превод задължително трябва да се упомене за кого се прави дарението.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини