Моторист разби с глава предното стъкло на Опел - поредна катастрофа на околовръстното на Димитровград

Изображение 1 от 6

    Поредна катастрофа стана днес на северното околовръстно на Димитровград, което свързва кварталите Марийно и Изгрев и е част от републиканската пътна мрежа път IIІ-663 Чирпан – Симеоновград. Въпреки сериозния сблъсък и че мотористът е разбил предното стъкло на колата, няма жертви и сериозно пострадали. Мотористът се е разминал със счупен нос, въпреки каската, и контузни рани. За последните 2 седмици в този участък от пътя е имало поне 5 катастрофи.

    Днес в късния следобед, по пропадналия участък от пътя, се сблъскват моторист и лек автомобил. Катастрофата се е случила на същото място, на което преди седмица млад шофьор изхвърча от пътя. 

    По думите на шофьора на пътна помощ от Димитровград, за две седмици по този участък е имало 5 катастрофи, от които той е извозвал потрошени превозни средства. Един от присъстващите на инцидента каза, че в петък вечерта е видял отново на същото място автомобил със старозагорска регистрация, който се е забил в бетонните ограждения около пътя.

    По всичко личи, че участъкът от пътя е опасен, поради лошото му състояние заради пропадания и неспазването на ограниченията на скоростта от 30 км/час. Обясненията и на двамата шофьори от двете катастрофи, които сме отразили с материали, са сходни - загуба на управление и поднасяне на автомобила. Шофьорът на Корсата от днешния инцидент разказа, че се е движел с около 60км/час, но приближавайки завоя от него излиза тир с висока скорост, чиято задница поднася и за да избегне опасността, опелът кривва, след което губи управление над автомобила. В насрещното се движел мотористът, който бил в лявата част на платното си и в този момент се сблъсква с безконтролната корса, сподели шофьорът на автомобила. 

    Голяма част от участъка, в който се е случил инцидента, е изпълнен с вдлъбнатини от пропадане на пътя, ремонтиран преди около 10 години. Пътят явно пропада прогресивно, особено след като през него е пренасочен целият тежкотоварен и лекотоварен автомобилен трафик в посока Чирпан и димитровградските квартали Марийно, Вулкан и Черноконево, след затварянето за реконструкция на моста над река Марица, свързващ частите на Димитровград от двата бряга на реката.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Сс
      Ссс
      5 -1
      15:05, 28 фев 2021
      Пътят е ужасен ....защо не се взимат мерки ??!!!Често ми се налага да минавам от този път,и всяка седмица има катастрофирали ..в петък последно и ето днес отново ..колко още ?????
    Последни новини