10 °C

РИК отстранява бабата на секретаря на избирателната секция в село Райново от същата секция

След подаден сигнал на 112 за баба и внучка, които са част от една и съща секционна комисия в димитроградското село Райново, бабата Гинка Димитрова е незабавно отстранена от комисията. Това става ясно от решението на РИК - Хасково. Роднини по права линия не могат да бъдат членове на една и съща изборна комисия гласи чл.96, във връзка с чл.66, ал.2, вр. ал.1 от ИК.

А в с. Райново в комисията бабата е била член на комисията, а внучката секретар, поради което е отстранен единия от двамата с по-малко отговорната позиция в секционната комисия.

РЕШЕНИЕ 
№ 426
Хасково, 04.04.2021

ОТНОСНО: Произнасяне по препратено по компетентност Постановление за отказ да се образува досъдебно производство от 04.04.2021г. на АТАНАС ПАЛХУТЕВ - Прокурор при РП - Хасково, ТО - Димитровград, постановено по прокурорска преписка с вх.№ 1835 / 2021г. по описа на Районна прокуратура гр. Хасково, ТО - Димитровград 

В РИК 29 - Хасково е препратено по компетентност  Постановление за отказ да се образува досъдебно производство от 04.04.2021г. на АТАНАС ПАЛХУТЕВ - Прокурор при РП - Хасково, ТО - Димитровград, постановено по прокурорска преписка с вх.№ 1835 / 2021г. по описа на Районна прокуратура гр. Хасково, ТО - Димитровград с вх.№ 565/ 04.04.2021г. - 17.35 часа  на РИК 29 - Хасково .

Прокурорската преписка е била образувана във връзка с докладна записка от РУ-Димитровград по повод получен сигнал на тел.112, за това, че в избирателната секция в село Райново, община Димитровград, област Хасково в комисията били баба и внучка, което според подаващия сигнала, представила се като Георгиева било в разрез с правилата.

РИК 29 - Хасково след като извърши проверка след постъпване на прокуроската преписка с вх.№ 1835 / 2021г. по описа на Районна прокуратура гр. Хасково, ТО - Димитровград, установи, че в СИК № 290900061, находяща се в село Райново, община Димитровград, област Хасково действително са били назначени като член ГИНКА ПЕЙЧЕВА ДИМИТРОВА, а като секретар - ДИМИТРИНА ДЕЯНОВА МАНОЛОВА, които са роднини по права линия /баба назначена за член и внучка, назначена за секретар/.

Това фактическо положение на наличие на роднини по права линия в една секция е нарушение на чл.96, във връзка с чл.66, ал.2, вр. ал.1 от ИК, поради което РИК 29 - Хасково даде изрични указания на Председателя на СИК № 290900061, находяща се в село Райново, община Димитровград, област Хасково, назначената като член в същата секционна избирателна комисия - ГИНКА ПЕЙЧЕВА ДИМИТРОВА да бъде незабавно отстранена от секцията поради несъвместимост с друг член на секционната комисия, а именно със секретаря на комисията - ДИМИТРИНА ДЕЯНОВА МАНОЛОВА.

  Предвид горното, основание чл.72, ал. 1, т.20 от ИК, РИК-29 Хасково,

                                                              Р Е Ш И: 

ЗАЛИЧАВА като Член на СИК № 290900061, находяща се в село Райново, община Димитровград, област Хасково, назначената като член в същата секционна избирателна комисия - ГИНКА ПЕЙЧЕВА ДИМИТРОВА.

УКАЗВА на Председателя на СИК № 290900061, находяща се в село Райново, община Димитровград, област Хасково, назначената като член в същата секционна избирателна комисия - ГИНКА ПЕЙЧЕВА ДИМИТРОВА да бъде незабавно отстранена от секцията поради несъвместимост с друг член на секционната комисия, а именно със секретаря на комисията - ДИМИТРИНА ДЕЯНОВА МАНОЛОВА.

Решението се постанови в 18.00 часа и  подлежи на обжалване  в  3 - дневен срок  от обявяването му  пред  ЦИК.

Председател: Веселина Тенчева Иванова

Секретар: Лейла Айнур Елмаз

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят може да се окаже преломен в много отношения. Човек към когото до скоро сте били безразлични, сега привлича вниманието ви. Откривате неща, които до момента са ви убягвали. Предприемате решителна стъпка в правилната посока. Каквото и да се случи от тук нататък, успехът няма да ви убегне. Проявете повече постоянство и няма за какво да се тревожите.
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
С творчески подход в работата си, повишавате възможностите си за печалби и добри реализации. Интелектуалният ви потенциал ще намери изява в предстоящо събитие, организацията на което вече е в ход. Разногласията с колегите не биха имали сериозни последствия за вас, но бъдете вежливи в отношенията си.
20 апр 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажираността ви расте, а с нея и умората. Сами разбирате, че трябва да търсите нови начини за справяне със стреса. Добре ще ви се отразят разходки на открито, среща с приятели или слушане на любима музика. Високите ви изисквания към околните често ви дистанцират от тях, Бъдете по-търпеливи.
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Достатъчно организирани сте, за да не се откажете от амбициозната задача, която стои пред вас. Силите ви се нуждаят от обновяване, за това използвайте от времето си за релаксация, природата е добър източник на енергия. За себе си знаете нещата, които ви правят по-добри и усещането ще ви отведе при тях.
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Мнозина от вас се нуждаят от разнообразие и емоции. Днешният ден е подходящ за постъпки в тази насока. Може би е добре да помислите за кратка екскурзия или някакво нетрадиционно забавление. Неочаквани парични постъпления, вероятно ще улеснят избора ви.
20 апр 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Присъствието на човека, който ви вълнува се отразява на работоспособността ви. Без да жалите труда си ще посрещате предизвикателствата на работното място, защото е сигурно, че такива ще имате. Поетите ангажименти няма да позволят отпускане, предвид срочността им. Ще привличате вниманието на хора с вашето разбиране за живота,сред които ще се чувствате добре.
20 апр 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Откритото общуване днес ще ви носи предимства, освен, че ще се чувствате и добре. Ще си позволите повече свобода в обновяване на гардероба или задоволявайки други свои нужди, което ще ви направи по-активни в преследване на целите ви. Други ще се занимават с имотна сделка, покупка или продажба, както и ремонти по дома.
20 апр 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Многото на брой задачи ще ви натоварят допълнително. Всеотдайността ви е пословична, но трябва да намалите темпото. Ще се насладите на взаимно удоволствие, ако отделите повече време на любимия човек. Повече мислете за бъдещето, а не за отминали неща, за които излишно се вините.
20 апр 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
За повечето от вас денят ще премине в рутинни занимания и предсказуеми действия. Поради желанието ви да привлечете нечие внимание или подкрепа е възможно да попаднете в деликатна ситуация. Кратко пътуване най-често свързано с уреждане на делови или семеен въпрос. Имотните проблеми са на път да свършат.
20 апр 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Покажете доверие и зачитане към партньора си, за да се радвате на вниманието му. На работното място ще получите висока оценка за работата си, което ще се отрази и на възнаграждението ви. Други ще бъдат включени в съвместен проект, което ще им донесе печалби в дългосрочен план.
20 апр 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С последователните си действия печелите предимства, които ви помагат да сте сред печелившите днес. Търсете сътрудничеството на добри професионалисти, ако искате да продължите и занапред успешния си ход. В противен случай ще калкулирате стрес и загуби. В много отношения прогнозите ви се сбъдват.
20 апр 2021
Последни новини