21 °C

Какво се случва след ваксинацията на един димитровградчанин? - ЧАСТ 2

  Този материал е втора част за проследяването на симптомите и резултатите за антитела на наш колега репортер, след като се ваксинира срещу SARS-CoV-2.

  Първата доза ваксина на 40-годишния димитровградчанин бе поставена на 25 февруари, а втората доза - на 25 март в РЗИ - Хасково,  ваксината бе на Moderna, която е новия тип иРНК ваксина.

  При първото ваксиниране нежеланите странични ефекти бяха ставна болка в рамото на ръката, на която е поставена инжекцията, с лека към умерена болка и само при определени движения, които се проявиха няколко часа след поставането на инжекцията.

  След поставянето на втората доза, отново след около 24 часа се появява болка в ръката, в която е бита ваксината, но тя е много по-слаба, почти незабележима и отминава за 5-6 часа. Като заключение може да се каже, че след втората доза нежеланите реакции са били от същото естество, но много по-слабо изразени, за по-кратък период от време. В периода от 2 седмици след поставянето на ваксината не се появяват нито треска, нито температура, нито обриви, нито подуване или който и да било от описаните странични реакции след ваксинирането.

  Както след първата доза в период около 2 седмици след поставянето, отново ваксинирания си направи тест за антитела срещу SARS-CoV-2. Две седмици след първа доза в кръвта на ваксинирания бяха отчетени 3 388 IgG АU/ml антитела, като според метода за определяне на количеството антитела на лабораторията, при по малко от < 50 резултата е негативен, при повече > 50 е положителен, а според данните на лабораторията, необходимото количество от антитела за да предпазят организма е 1 050. Ако изследването показва над 1 050 IgG АU/m, то изследваният е с протективен титър. С тези резултати нашият колега има 3 пъти над необходимото количество антитела (IgG), за да се предпази от развитие на коронавирусна инфекция.

  Около 20 дни след втората ваксинация, изследванията за антитела в кръвта на ваксинирания дават стойности от над > 40 000 IgG АU/ml, като явно стойности над тези не се проследяват от лабораторията, но това дава информация за над 40 пъти повече антитела от нужните, за да се предпази организма от развитието на инфекция, причинена от SARS-CoV-2.н

  Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Ко
   Кочо Пръча
   0 -1
   20:54, 15 апр 2021
   Тези ваксини са брутално силни, само времето ще покаже кой крив, кой е-бан...
   • Ha
    ha
    0 0
    12:49, 16 апр 2021
    какво означава брутално силна ваксина бе човек, много смешно засъждение, това да не ти е аналгитик :)
  • 2
   Dr
   Drago
   0 0
   18:33, 16 апр 2021
   И кво ся и ние ли да си бием ваксини ?

  Хороскоп за 08.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
  08 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
  08 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
  08 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
  08 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
  08 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
  08 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
  08 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
  08 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
  08 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
  08 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
  08 май 2021
  Последни новини