ГЕРБ обвини опозицията в "задкулисни преговори за правителство", отговориха му "ГЕРБ е токсична"

В декларация от името на ГЕРБ Тома Биков обвини оформилото се парламентарно мнозинство срещу най-голямата партия в "задкулисни преговори за правителство".

Той попита риторично водят ли се преговори за кабинет на "Има такъв народ" с подкрепата на другите нови партии - "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън", и ДПС. "Каква е логиката на "Демократична България" да откаже каквито и да било разговори с ГЕРБ, но да дава министри на хипотетично пративителсто на "Има такъв народ?. Да не би да сте узрели за предложения от лидера на ДПС Мустафа Карадайъ за експертен кабинет, който да е параван за политеческа безотговорност?", допълни Биков и припомни, че историята в последните десетилетия помни два подобни кабинета - на Любен Беров и Пламен Орешарски, и те не са завършили добре.

"ГЕРБ е токсична"

В отговор зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев декларира, че с движението не са водени никакви разговори за участие в управленски формат. "Няма задкулисие, няма преговори, няма цена. ДПС следва решенията на колективните си органи - ще подкрепяме трите нови формации в усилията им да съставят мнозинство в парламента и кабинет, но с ясни цели и хоризонт", заяви Цонев.

Той обвини ГЕРБ, че е изпратила в небитието всяка от партиите, които е "прегърнала в управлението".

"ГЕРБ е най-токсичната партия, която някога българският политически живот е виждал - токсична и в управление, и в опозиция", каза Йордан Цонев.

Мнозинство срещу ГЕРБ се оформи, защото няма политическа партия, която иска дори да се докосне до нея, обяви парламентарният лидер на "Има такъв народ!" Тошко Йорданов. Всеки в тази зала трябва за знае, че ако гласува каквото и да е с ГЕРБ, ще бъде предател към гражданското общество.
 
Той предупреди партиите, при които е възможно да отиде третият проучвателен мандат за съставяне на правителство, защото управляващата ГЕРБ може да ги подкрепи и това ще означава "коалиция с тези, които трябва да бъдат оставени в дъното на политическия живот заради всичко, което направиха за България".

Всякакви опити да се твърди, че ГЕРБ и БСП правят нещо заедно, са обречени на провал, каза Нинова, като припомни внесените вотове на недоверие през изминалите 4 години. Не се поддавайте на провокации, ГЕРБ има за цел да сее хаос, обърна се тя към залата.

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Защото
    1 0
    13:12, 22 апр 2021
    Защото герб работеше задкулисно и мислят, че и другите са като тях. Покажете им от къде изгрява слънцето. Мислят си , че всичко зависи от тях.

Още новини

Последни новини