АПИ: До края на юни ще бъде пуснато движението в ремонтирания участък Димитровград - Стара Загора

Днес в 11.00ч. кметът на община Димитровград Иво Димов проведе среща с новия председател на Управителния съвет на Агенция "Пътна Инфраструктура", Апостол Минчев. Поводът за срещата е настояването на местната власт за по-скорошното пускане на движението по отсечката на ремонтираното трасе на път I-5 Радиево- Стара Загора.  В срещата са участвали директорът на Областно пътно управление – Хасково, Радостин Ламбрев, и представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности – „АБ“ АД, с която АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Хасково.

След разискванията в централата на ведомството в гр.София, агенцията публикува своето окончателно решение, че затворената отсечка между Димитровград и село Радиево ще бъде пусната в края на месец юни, след като бъдат монтирани дилатационните фуги на моста над р. Меричлерска, които както писахме вчера, се очаква да бъдат доставени след месец.

Пред Dimitrovgrad.BGvesti.Net кметът Димов коментира, че въпреки усилията, които е положил, трасето няма да бъде пуснато преди довършването на надлеза. "Извинявам се на всички и въпреки, че кмета и Общината нямат контрол над изпълнението на ремонтните дейности, защото не е възложител, ще настоявам при забавяне и неспазването на сроковете фирмата изпълнител да бъде санкционирана. Напълно съм на ясно че по презумпция кметът е винаги виновен за всички несгоди, но ние нямаме механизми, с които да влияем върху изпълнението на този проект, който е на Агенция Пътна инфраструктура."

Кметът Иво Димов коментира, че в АПИ са се договорили да бъде ремонтиран и обходния маршрут, който се използва в момента през кв. Изток, за да се улесни преминаването на трафика. Там закърпването на дупките се очаква да стартира през другата седмица. Обсъдени са и проблемните участъци по трасето Чирпан - Стара Загора, където пътят е още в гаранция, а са се появили дефекти и дупки по трасето.

Писмото от АПИ публикувано днес:

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ха
    Хасково
    7 0
    15:22, 29 май 2021
    Този участък е ремонтиран калпаво и е по-зле от преди. Нека да се задейства прокуратурата.
    Всички обекти на АБ АД са за прокурор
    • Те
      Теню гарсона
      1 0
      21:27, 29 май 2021
      Плащам данък чекмедже пък и съм много алчен
  • 2
    Бо
    Боцко
    0 0
    08:40, 31 май 2021
    Доста хора сефтосаха все още затвореният участък.
  • 3
    Ра
    Рали
    0 0
    17:37, 31 май 2021
    Той кмета все с тоя номер излиза, че нещастният той няма контрол и видите ли няма как да се направи това и онова. И за коритото на река Марица в парк Марица също нямал контрол, но когато реката по някаква причина в бъдеще( а то не е съвсем далечно) залее града тогава пак ще е виновен някой друг

Още новини

Последни новини