Прокуратурата по няколко версии за стрелбата тази сутрин в Горна Оряховица

Окръжната прокуратура във Велико Търново работи по няколко версии за стрелбата тази сутрин в Горна Оряховица, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Илиан Благоев.

Инцидентът е станал тази сутрин в 7.30 часа , когато маскиран е стрелял по лек автомобил, след което се е оттеглил в неизвестна посока. Няма пострадали, след случилото се водачът на автомобила е потърсил съдействие от полицията. Районът е отцепен. В започналото разследване участват и служители на ГД "Национална полиция".

Една от версиите е свързана с обстоятелството, че мъжът срещу когото е стреляно, е Цончо Ненов, който е бил свидетел по делото "Килърите".

Разследващите проверяват и други възможни версии за стрелбата. Разпитват се свидетели. Засега задържан няма.

Двама души са били в автомобила, срещу който е била открита стрелба тази сутрин в Горна Оряховица, съобщиха от Окръжната прокуратура, под чието ръководство е досъдебното производство във връзка с инцидента.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.115, вр. с чл. 18 от НК - "опит за убийство".

В хода на разследването се извършват действия по разследването с цел събиране и проверка на доказателства за изясняване на обстоятелствата, свързани с произшествието, предприети са и оперативно-издирвателни мероприятия. Изследват се всички възможни версии за мотивите и характера на посегателството.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини