Пада ли прах от ТЕЦ-а, видео-интервю с директора на РИОСВ

    След сигнал от димитровградчанин, работещ в пряка близост до ТЕЦ "Марица 3" Димитровград, регионалната служба по околна среда е извършила проверка в петък, за да се установи дали има замърсяване със сажди от топлоелекрическата централа.

    Заключението на РИОСВ е, че полепналият плътен слой от сажди е от комините на ТЕЦ-а, а самите проверяващи установили, че на територията на централата и по техния служебен автомобил се полепва тъмен прахоляк, който дори бива оприличен на дъждец.

    Нашата проверка устави, че в стопанския двор, който се намира непосредствено до топлоцентралата, всички повърхности са покрити със слой от неопределен прах или сажди. Най-впечетляващо бе покритието върху автомобилите, паркирани в двора, като работещите там ни разказаха и за времето, в което се е натрупало прашното покритие.

    Автомобил, паркиран от 3 дни в пряка близост до ТЕЦ-а

    Директорът на РИОСВ инж. Тонка Атанасова в интервюто пред нашата камера, заяви че на димитровградския ТЕЦ вече е наложена финансова санкция, която е в размер на 30 000 лева. По нейните думи топлоелектрическата централа е доста стара и в нея трябва да се направят драстични инвестиции, за да мине в нормален работен режим. Припомняме, че централата и нейната технология са от началото на 70-те години на миналия век. Цялото интервю с директорът на РИОСВ - Хасково инж. Тонка Атанасова, какви действия са предприели и какво възнамеряват да направят, може да изгледате тук:

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      12
      123
      8 -1
      16:19, 5 окт 2021
      Спирайте го.
    • 2
      Ке
      Кепенците
      8 0
      07:52, 6 окт 2021
      Камъните падат , падат от небето
      Камъните падат , падат от небето
      Капка ми капна на сърцето !
      Мамка ти Ковачки и на всички които участват в тровенето ни.!
      Долнопробни мекерета.
    Последни новини