И димитровградчани подкрепиха протеста на заралии за "Безопасни улици за децата ни!"

    И димитровградчани подкрепиха поредния протест в Стара Загора, организиран след злополучната нощ, в която кола помете 3 момичета на тротоар. Припомняме ви, че най-пострадалото момиче от инцидента, има връзка с Димитровград, в който има близки роднини и приятели. 23-годишната Дидка все още е в интензивния сектор в старозагорска болница с ампутиран над коляното крак, който е бил размазан от удара на БМВ-то, управлявано от 18-годишен шофьор, който е дрифтил на злополучното кръстовище по думите на очевидци и е прегазил 3-те момичета. Ден след след този инцидент, отново в Стара Загора, катастрофа между кола и мотор уби водача на мотора и изпрати жена с опасност за живота в болницата.

    През вчерашния ден, в който се проведе 3-тия пореден протест на злополучното кръстовище до един от хипермаркетите в града, кметът на Стара Загора заяви, че в целия град ще бъдат поставени допълнителни изкуствени неравности, за да се предотвратяват подобни инциденти и дрифтенето по старозагорските улици.

    Поредният протест снощи започна в 19:00 часа, като насъбралите стотици възроптаващи от безсилието на местната власт и полицията в града да предотвратят опасните състезания и дрифтове по улиците в града, запушиха кръговото кръстовище и не допускаха преминаването на автомобили през него. Десетки коли останаха блокирани на паркинга на намиращия се там хипермаркет, които търпеливо чакаха над 2 часа протестиращите да освободят кръговото кръстовище. Въпреки стотиците насъбрали се хора и десетките блокирани автомобили в кръстовището и около него, на местните органи на реда им трябваше около час и половина да реагират на случващото се за трети пореден ден и да обезопасят подходите към кръговото кръстовище, като блокират движението. Късната и ненавременна реакция на полицията в областния град създаваше отново предпоставка за инциденти от коли, които се опитваха да минат през запушения от протестиращи пътен възел.

    Пореден протест се организира и тази вечер отново на кръговото кръстовище, свързващо улиците Иван Вазов, ул. Христина Морфова и ул. Ангел Кънчев, до хипермаркет Кауфланд, който може отново да бъде подкрепен и от димитровградчани.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини