Компенсации за бизнесите, които са засегнати от "зеления сертификат" искат БАЗ и СЗБ

Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ и Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ отново поставят въпроса за необходимостта от компенсации за бизнесите, които са засегнати от "зеления сертификат" и отчитат над 80 процента спад в оборотите и празни обекти.

В своя позиция двете организация напомнят за предложенията си - да има безплатни бързи тестове, да се признаят тестовете за антитела и "зелените сертификати" да важат и за държавната и общинска администрации.

"Вместо това, вече открито се говори за локдаун и се казва, че подкрепа за бизнеса няма да има! А се говори за локдаун, защото въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект", се посочва в позицията на двете организации, където се изтъква, че от ситуацията най-много ще пострадат икономическите дейности, които за пореден път са реорганизирали бизнеса си, за да спазват правилата.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Да
    Да
    2 -2
    00:29, 2 ное 2021
    Нищо не заслужавате предатели умирайте от глад и затваряйте.Още като почнахте зеления театър ви казах че ще сте прецакани тогава ме псувахте.Между другото лекари и учители споменават майката на целия бранш.Бавен мъчителен фалит за вас алчняги нагли
  • 2
    Ай
    Айдеее
    1 -2
    02:49, 2 ное 2021
    Тия не спряха да реват и да искат пари. А що не си лекувате клиентите - 6-7000лв. на ковидясал.

Още новини

Последни новини